30 Haziran 2015 Salı

Sevginin Gücü




İnsanların enerjilerinin sevgi dolu enerjileri iyileştirme gücü var ve insan böyle bakışlarda mutlu ve huzurlu oluyor. İdeal işletme ve iş yeri aile gibi olursa o işletme başarıya ulaşıyor. Seçim insanların iyiyi seçerse iyi kötüyü seçerse kötü karşılık alırlar.

Karşılıklı sevgi ve anlayış her zaman başarı getirir ve karşılıklı aile gibi yaklaşım gibi duygular işletmeleri uyandırıyor. Bunun için bu gibi yaklaşımlar insanların kendini rahat hissetmesine neden olur. Bütün duygular sevgiden doğmuştur ve üremiştir. 

Sevgi aydınlık anlamındadır ve içimizdeki aydınlığı artırmak yönünden kapasitemizi geliştirmemiz gerekiyor. İnsan hata yapabilir hata insan içindir dikkat eksikliği olabilir ama bunu insanlar hoş gördükten sonra orada sevgi oluşur.


Kaynak: http://sanalbaskent.blogspot.com/

28 Haziran 2015 Pazar

Kıskançlık normaldi



Kıskançlık normaldir ve insan sahiplenme duygusu taşır. Bu hissi taşımak normaldir kıskanmak normaldir kıskandıktan sonra ne yapıyoruz ona bakmalıyız. Kıskançlığın eğitimle ya da ekonomi ile alası yok, işsizlik yaşayan insanlar da ya da çok varlıklı insanlarda da kıskanç olabiliyorlar.  Gerçekten kıskançlıkla olgu ve algı farkını göremiyoruz. 

Kişinin eşi iş yerinde eşinin hep kendisini kıskandığını zannediyor ve algı olarak bazı şeylerin üzerine gidiyor. Adam eve zamanında geliyor gidiyor ama eş vehimle hareket ediyor ise burada kıskançlık hastalık derecesine gelmiştir. Kıskançlığın ilerleyen zamanlarında evde kaosta hakimde olur, neden öfkeleniyoruz denildiğinde ise ailede hiç kimse bir şey diyemez. 

Kişi aynı zamanda kendininde farkında eşi düşünce ne düşünüyor diye merak eder bunun en ilerisi  gece uyandırıp rüyanda ne görüyorsun diyenler var. Kıskançlık evliliğin ahengini bozan bir şeydir. Kıskançlığın  olmaması kötüdür ama çok ise aile içinde patlayıcı taşımak gibidir. 

Diğer yazı: 

25 Haziran 2015 Perşembe

Annelik




Annelik bütün diğer sıfatlardan sonra anılan sıradan bir şey olmamalı. Anne olmayan hanımlarda bu konuda önemsemesi ve anne olanlarda kendini geriye itmemesi lazımdır. 

Çocukta yaparım kariyerde yapalım diyorlar ama sanki kariyer uğruna anneliğin terk edildiğini görüyoruz. Anneye muhtaç bir kişiye karşılıksız sevgi vermek çok güzel bir şey.

İngilizce bir çalışma var. Anne beyni diye bir araştırma var. Anne olan kadınların IQ'su birden yükseliyor ve anneler bir önceki hayatlarına nazaran daha duyarlı ve daha problem çözücü kadınlar haline geliyor. Annelik ile beraber bir çok meziyet geliyor.

https://www.e-kutuphane.com.tr/

22 Haziran 2015 Pazartesi

Sosyal fobi




Sosyal fobi sahipleri çok eleştirilmişlerdir ve hata yapma korkusu altında kendilerini korkuturlar. Her kişinin benlik algısı var ve benlik durumunu algılar. Kişi ideal kişi ile benlik algısı arasındaki durumu fark edebilmelidir.

Kişi hayallerini gerçek gibi zanneder yani kendinden olmayan bir şeyi var gibi algılar bu da benliktir. Sosyal fobide kendisini kişi olumsuz ve beceriksiz algılar. Sosyal fobi sahibi kişinin özgüveni eksik olur ama eğer başarıya ulaşırsa kendi kendisini tedavi edebilir.

Sosyal fobi




Genellikle sosyal fobi çok küçük yaşta çıkar eve misafir geldiğinde dolapara saklanan çocuklar vardır. Çocuklara misafirin elini öptürmek ve onlara örneğin sehpa götürmek sosyal fobiyi ortadan kaldırır. 

Sosyal fobisi olan çocukları hissettirmeden kalabalığa sokmak gereklidir ve kalabalığın içerisine alınmalıdır. Sahneye çıkar gibi çocuğu yeni gelen misafirlerin önüne atılmalıdırlar.

Kişi ben bunu aşabilirim demeli ve kendisiyle yeri geldiğinde dalga geçmelidir. Bu kişilerin bilinç altında sorumluluk almak gibi düşüncesi var ve hiç hata yapmak istemez bu kişiler hata yapmamak gibi bir düşünceye hapsolurlar ama dünya hata yapılacak bir yerdir. 

Hayatta kazanmak için



Stratejik düşünürken yapacağınız işin  önem ve önceliklerini bilmektir. Trafikte nasıl işaretler vardır aynı onun gibidir. Eğer kırmızıda geçerseniz bunun bir bedeli vardır. Kurallar ne ise ona oyulmalı ve oyunu kurallara göre oynanmalıdır.

İnsan futbol oynamak için bile kurallara göre oynamalı ne bir eksik ne bir fazladır. Oyuncular kurallara kabul etmiştir ve maça öyle başlamıştır.

Hayatta da öyle kuralları bilirsek ona göre yaşarız ve ona göre kazanırız


Sosyal formları toplum belirlerken ahlaki normları kişi kendi belirler toplumda sosyal ahlaka göre davranmalı ve yasalara göre hareket etmeliyiz. Hayata ekonomik davranmalıyız ve sadece para değil diğer tüm harcayacağımız şeyleri de ekonomimize göre harcamalıyız.




19 Haziran 2015 Cuma

ankara nakliyat




Ev taşımakta bir sanattır biz bunu en iyi şekilde yapıyor, Elifoğlu Nakliyat olarak taşıma işlemlerinizi itina ve coşku ile yapıyoruz. Artık taşınırken strese son vermenin zamanlı geldi.  yıldan beridir ankara evden eve nakliyat yapan firmamız gün geçtikçe sizlerinde desteği ile değerlenmektedir. 


Ev içerisindeki eşyalarınızı öylece bırakın biz gerisini hallederiz. Ankara nakliyat olarak  sadece taşıma ve nakliyat işleri ile ilgileniyoruz. Sadece Ankara'ya değil tüm illere hizmet vermekteyiz. İğneden ipliğe eşyalarınızı taşıyor ve yeni evinizde sadece elektiriği ve suyu açarak yeni evinizin keyfini çıkartabilirsiniz. 

Evden eve nakliyat derken biz anahtar teslim çalışıyoruz. Eşyalar taşıma bitene kadar sigortalı oluyor. Sizde kaliteli taşıma için bizi arayınız.

http://www.nakliyat-ankara.com/

17 Haziran 2015 Çarşamba

Liderlikte duygusal zeka



Bir kişinin isteğini yaparken diğeri memnun olmayacaktır. İnsanları memnun edemeyiz ama akıllı yönteticiler bunu başarabilirler. İnsanların parlak cv leri olabilir ama yeter mi bunun yanında da duygusal zeka olmalıdır. Cv si iyi olan işe girebilir ama iş yerinde bir yerlere gelebilmek için duygusal zeka şarttır ve bir takım unsurları vardır.

Liderlikte kişilik çok önemlidir. Karakter mizaç huy ve yetenek faktörleri vardır. Kişilik ve karakter bir birine benzer ama aslında farklıdır. Karaketerimizi sosyal hayatımız etkileyebilir. Bir dönem bir şeye hayır derken bir şeye evet diyebiliriz. Huy var bir de bunlar zamanla değişebilir kişi kendini eğitirse. Aslında liderlik bir bakıma kendini eğitmeden başlamaktır.

Etrafımızada da ya da medyada görüyoruz bir yere gelmiş ama bir şey olamamız insanlarda var etrafımızda. Örneğin bir bakıyoruz nefes çalışmaları ve elektronik ile istenilen kişi bir anda şarkı albümü meydana çıkartabiliyor.

Kaynak: http://furkandedee.blogspot.com.tr/

Başarıya inanmak



Herkes başarabildiği oyunu oynar ve başarmak için uğraşır kim hangi oyunu oynuyorsa o oyunu oynamaya devam eder. Birisi size saçınızın mavi olduğunu ikna etse siz mavi saç yaparsınız birisi gaza getirince ve  inandırmışsa yapamayacağınız bir şey yoktur. 

Birisi sizi ikna ederse yapılmayacak bir şey yoktur. Birsinin yüzünde sivilce olmadığı halde sivilce var dersen ilk fırsatta aynaya bakar o kişi. 

Başarının sırları balondur başarının sırrı yoktur ama tekniği yoktur. Bir kişi bir şeyden sonuç alıyorsa başarılı diyemeyiz iki kere olduysa talihtir ama üçten sonra devam ediyorsa o şey işte o kişi başarılıdır. Şans başarıyı getirir ama başarılı olmak için o şansı sürdürülebilir hale getirmek lazımdır. Öğrenilmiş çaresizlik bizi başarıdan başka her şey verir.


6 Haziran 2015 Cumartesi

Elifoğlu Nakliyat Ankara




Elifoğlu Nakliyat ankara evden eve nakliyatta ülkemizin dört bir yanına taşımacılık işlemi yapmaktadır. Uzman kadromuz ile yaptığımız işler ile Ankara'da 10 yıldan beridir hizmet vermekteyiz. Ankara nakliyat konusunda ev taşıma, ofis, büro ve kurumsal taşımacılık gibi tüm işlerinizi yapıyoruz ve bunu yapacak araçlarımız, ekibimizin hepsi profesyoneldir.



Taşıma işleminin hızlı ve eşyalara zarar vermemek için ayrıca zamandan tasarruf için asansörlü taşıma yapıyor ve eşyalarınız hiç zarar görmeden taşıma nakliyesini gerçekleştiriyoruz. Ankara nakliyatta Ankara'da lider olan firmammız siz değerli müşterilerimizin memnuniyetini ilk sıraya koymaktadır. Sorunsuz bir taşıma için bizimle iletişime geçiniz.

nasıl mutlu olunur




Her yaşadığımız andan mutlu olmak lazım yapılan her olayda mutlu ve umutlu olmak lazım. Bir de mutsuz insanların arasında mutsuz olunmaz. Fakir insanların arasında da mutlu olamazsın, zenginde olamazsın bunlar gerçektir istisnalar kaideyi bozmaz.

Herkes bir nefestir her canlının kendine göre mutluluk anlayışı vardır. Herkesin mutluluk serüveni ve hazzı farklıdır.

İşitme kaybı



Bazı hastalar beyninde ses var diyor ya da kulağım çınlıyor der. Çınlama yüksek olursa kişiyi çok rahatsız edicidir bu konuda araştırmalar devame etmekte ve değerlendirme yapılmaktadır.

Vertigo rahatsızlığı ise kendisi küçük ama gürültüsü büyüktür. Hastalar başı döndüğü zaman ayağa kalkamaz ve çok rahatsız edicidir. Başladığında ayağa kalkmakta zorlanılır.Kulağın fonksiyonu olan denge sistemi ile ilgilidir. Gözle ve derin duyu organları ve algılayıcılar bir de kulak üç saç ayağı gibidir.

Ses dalgalar ile olur ve çekiç örz ve uzengiden geçerek elektirik enerjisne dönüşür ve seste duyma olur bu düzende bir sıkıntı var ise işitme kaybı yaşanabilir.

5 Haziran 2015 Cuma

Kötü rüya anlatılır mı?





Rüyaları anlatmayın özellikle kötü rüyaları anlatmayın denir, yahudilikte vardır bu yahudilikte anlatılmamış rüyalar okunmamış mektuplar denir. Eğer rüyayı anlatmazsınız o rüya gerçekleşmez. Bizde de çok yaygındır ama bizde temeli yok belki de kötü rüyadan bir hayır çıkabilir. Rüyaların kötü bir standardı vardır.

Bazen ise hiç aklımızda olmayan görmediğimiz şeyler birden rüyada görüyoruz ya da hiç görmediğimiz birini aniden rüyada görüyoruz, rüyalar bir kişisel bilinç altıdır ama rüyaların nereden geldiği nereye gittiğini hiç bilmiyoruz ve bunu hala çözmüş değiliz. Ama bunun yanında toplumsal bir hafızamızda var oradan da hafızamıza giren bir şeyler var.

İnsan adete bir evren gibi ve keşfedilmeye açık çok şeyler var, rüyaların anlaşılması da tam böyle rüyaların kaynağını bilemiyoruz ama yaşıyoruz bunu.

https://www.merkezteknikkombi.com/

4 Haziran 2015 Perşembe

Tarım mallarının güvenliği



Rusya ile tarım malları konusunda sıkıntılar devam ediyor onlar bizim malları beğenmiyor ve bize gönderiyor ve bizde yiyoruz.


Çiftçi tarım ilacı konusunda bilgi sahibi değilse ilacı basıyor ve o da Rusya'dan mallar geri dönüyor. Zirai malların kullanımı çok önemli ve tarım aynı zamanda bizlerin sağlığı demek.

Türkiye'nin tarım politikalarına müdahil olması biraz yavaş çalışıyor. Sistem nasıl işliyor bunu tarımı yapanlar bile çok bilmiyorlar.

Tarım ile uğraşan derneklerin önerileri havada kalıyor. Çiftçi doz ayarlamayı tam da bilmiyor aslında. İlacı atan aletlerin ayarı bile çok önemli. Dozu ne kadar ayarlarsanız ayarlayan aletlerdeki ayarlarda çok önemli. Tarım konusun ilgili eğitimi almış mühendisler tam olarak ne iş yapıyor kimse bilmiyor.

3 Haziran 2015 Çarşamba

Yol arkadaşları ve dostluklar



İnsanlar genellikle hayatındaki dostlarını sınırlıyor, kiminin yol arkadaşın var kiminin ise dostları var. Beraber çalışılan arkadaşlar yol arkadaşı olurken, bazen görüştüğünüz ama tam anlamıyla iletişime geçtiğiniz dostlarımız var.

Askerlikte arkadaşlık vardır ama mecburu arkadaşlıklardır, eski evlilikte ise mecburi evlilik gibi, çiftler birbirlerine asker arkadaşı gibi bakıyor ve o evlilik mecburiyetten bir armoniye katılıyor. Bu hayat bu zamanda mecburu arkadaşları ortadan kaldırıyordu, okul arkadaşları, mahalle arkadaşları, asker arkadaşları zamanla yok oluyor.

Gerçek dost; onun yanında kendiniz olduğunuz kişidir o ilişki bizi rahatlatır. Sizin yatılı okul arkadaşınız sizin her şeyi bildiği için o sizin dostunuzdur.