10 Nisan 2016 Pazar

Paranoya (Aşırı Şüphecilik, Kıskançlık Hastalığı) Nasıl Tedavi Edilir?





Şüphe herkeste vardır ve hangi duyguların bunun altında olduğu önemlidir. Kişi neden sevdiği kişiyi kontrol etme ihtiyacı duyar? kontrol kuşkuluğunun altında yoksa değersizlik duygusu var mı?

Şüphe normal olursa sorun yoktur, beyin de bu takılma kısmı nasıl oluyor bu çok önemlidir, giderek telefon ve bilgisayar kontrolleri çoğalıyor ise paranoya nedir tedavisi nasıl yapılır konumuza bakabilirsiniz.

Obsesyon saplantı olan kişilerde hayatın içerisinde bir takım kaygılar yaşar ama bu kaygı ve korku bir nesneye yöneldiği takdirde bunun hakikaten işe yarar olması gerekebilir. Kaygı ya da korku hayatı kolaylaştırır yeter ki belirli miktarda olsun gerçekçi bir sınırda olursa kaygı ve paranoya iyidir. Bu durumda en azından kişisel blog açarak bir şeyler yazarak rahatlayabilirsiniz.

Şüphe ise daha farklı bir boyut vardır, şüphe edilen olayda kişi ile ilgili olayda gerçekçi olduğuna bir inanç geliştirir. Temele bakıldığında farklı bir kaynak olabilir. Kişi bundan kurtulamadığı için bir davranış ile ortadan kaldırmaya çalışır ve paranoya buradan başlar. Kişi bazen ürettiği olaylarda gerçekçi nedenler bulmaya başlar ve sonunda başa dönemeyecek kadar kendini yok etmeye çalışır. İnsanın hayatını etkileyen bu tür kişilik bozuklukları sosyal yaşamı sıkıntıya sokarsa sorun orada başlamaktadır. Takıntılardan kurtulmak için doktora başvurabilirsiniz eğer bu sorunların önüne geçemiyorsanız.

Eğer güvenli bir bağlamda kişi kendisini gerçekleştirmiş ise sorun olmaz. Örneğin bilimde şüphe olmadan olmaz şüphe elbette ki bir anlam taşıyacaktır. İnsanın ilk temel hareket noktası merak ve keşiftir insan merak ettikçe bağımsızlaşır.

https://www.epsikoterapi.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder