6 Nisan 2016 Çarşamba

Beden dili ile insanı anlamak



Beden bize mesaj veriyor. Beyin geçmişi yaşarken beden anı yaşar insan ister istemez hareketleri ile karşı tarafa mesaj veririr. Bazen kişilerin yaptıklarından ettiklerinden hoşlanmayız bunun sebebi ise karşı tarafın o an ki davranışıdır.

Beden dilini çözüyoruz ve artık beden diline göre artık yalan makinası çıkmış.
İnsanları birbirine güzel cümleler kuruyor ise de ayakları başka yeri gösteriyorsa orada samimiyet yoktur. Bazen liderler tokalaşır kişini gözlerine bakmazlar, ders almış liderlere bakıldığında onların kişiler ile tokalaştığını ve insanların gözlerine baktığını bilebiliriz.

Her insanın mahallesi kültürü farklıdır, herkesin davranış modelleri farklıdır. Her mesleğin farklı bir dili ve beden dili vardır. Ankara nakliyat sektöründe çalışan bir kişi farklı konuşur ve bede dili farklıdır, bankada çalışan bir kişinin davranışları farklıdır. Otorite sahibi olan liderlere baktığımızda beden dilini daha da iyi öğrenebiliriz. Eğer ayaklar kapıyı gösteriyorsa o müşteri gitmeyi düşünüyordur, insanların samimi olduklarını göstermek için ayaklarının size bakmasını sağlamalısınız.

Bir erkeğin bir kadına kendini göstermesi için erkeğin güçlü olmasını ister ve kadın heyecanlı bir erkeği sevmez. Kadın bir erkekte nasıl konuştuğuna bakar ve ses tonu kelimeleri bir kadın için çok önemlidir. Kadınlar duymak istiyor erkekler ise görmek istiyor. Yeter ki iyi mesaj ver insanların seni sevdiğini göreceksin, sen iyi olursan iyi seni bulacaktır. İnsanları etkilemek için konuşmadan ziyade beden dilini iyi kullanmak gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder