8 Nisan 2016 Cuma

Mutluluk Öğrenilir Mi



Ruh sağlığımız çok önemli ve pozitif psikoloji üzerinde olmalıyız. Pozitif psikoloji demek psikolojik olarak sağlıklı olmak demek. Kişi kendisini mutlu etmek için çaba sarfetmeli yazmayı seviyorsa kişisel blog açmalı, konuşmak istiyorsa arkadaşlarıyla sohbet etmelidir.

Mutluluk yatırım gerektirir ve ekonomik değer gibi mutluluğu üretmek gerekmektedir. Ekonomi gibidir ve sürekli çaba ister. Mutluluğu ürettikten sonra ona bakım yapmalıyız. Mutluluk yatırım gerekiyor, evlilik ve hayat yatırım gerektiriyor. Emek vermeden bir şey elde etmek fıtratımıza aykırıdır. 

İnsanlar ürettikçe mutlu olurlar ve kendini düşünmeden yaşayarak yıllar geçiriyorlar. Mutluluk ve üretkenlik yan yana anılmaktadır. Kapitalizm ise mutlu olduğu önemli değil üretsin ekonomik hareket olsun yeter diye düşünmektedir. Kapitalizm sermaye ise insanı etkileyen formlara da yatırım gerekmektedir çünkü ruh sağlığımızı geliştirmeliyiz ve önemsemeliyiz. 

Mutluluk için zihinsel yatırım gerektiriyor ve bunun için çaba sarfetmemiz gerekir. Hayatımızın sonunda da mutlu olmamız gerekiyor. Toplam mutluluk kişinin toplam kalitede mutlu olmasıdır. Bunun gibi toplam kalite önemlidir, toplam mutluluğu düşünmek ileri de kişinin fırtınalara hazırlık olmasıdır ve kendi mutluluğu için riske girmesi kişiyi olgunlaştırır ve doğru hedefler için engeller aşmak kişiyi mutlu kılar. Bu mutluluk dış nedenlere değil iç nedenlere bağlıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder