20 Şubat 2016 Cumartesi

Yeni dünya düzen ne üzerine kurulu



Tarihe bakıldığında hep yenilik ile insanlık gelişmiştir bir kaç çağdan ve bir kaç devrimden bahsedilmektedir. Tarım devrimi gibi bizim bulunduğumuz coğrafyada gelişmiştir ondan sonraki devrim daha sonra sanayi devrimi ile her türlü her şeyi ile farklı bir sisteme geçildi ve ardından teknoloji devriminin içerisinde geçirdik.

21. yüzyılda iletişimdeki değişimlilik ve yeni dünya düzeni aslında bizim bundan sonra dünyanın nasıl yaşayacağımızı belirleyecek olan bir şey. Yeni bir dünya düzeni kuruluyor denildi 15 yıl bunun ne düzeni olduğunu tartışmaktaydık ve yeni dünya düzeni hiç kuşkusuz iletişim devrimidir yani iletişimde her yere ulaşma imkanı teknoloji ile birlikte ortaya çıkması tüm dünyanın iletişimini ve yaşam tarzımızı değiştirmektedir. Kişilik blog sitesi açan insanlar bile iletişim de bir şey yapmaktadır. 

İletişim devriminde olgular meydana çıktı ve yakın dönemde üzerinde durduğu konulardan bir tanesi arap baharı idi ve arkasında sosyal medya vardır. Yine 90'lı yıllarda avrasya coğrafyasında yaşandı. En çok mobil iletişim kullanan ülkeyi bu iyi bir şey mi yoksa boş zaman geçirme alışkanlıkları sosyal medyaya mı kayıyor ama çok boş vaktimizin olduğu bir gerçek ve Türkiye'de ki sosyal patlama ihtimalleri büyük ölçüde azalttı ve duygusallığı yaygınlaştırarak insanların patlamasını azalttı ve sanal aleme taşıdı. Kaynak: ankara nakliyat


Furkan Dede

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder