25 Mart 2016 Cuma

Yalnızlık ne demek




ABD'de son 25 yıl içerisinde her türlü paylaştığınız dost sayısı ciddi biçimde azalmış durumda. Ülkemizde de belki böyledir, bizden önceki kuşakların daha çok arkadaşı vardır ama bizim git gide güven problemimiz olmaktadır. İnsanlar yalnız başlarına yaşıyorlar, bazen iradesiz şekilde yapıyorlar ama yalnız insan sayısı çoğalmakta.  

İnsanların dostları ve yol arkadaşı vardır, beraber çalıştığı insanlar iş arkadaşlardır bir de arayıp sormazsın vaktin olamazsın ama bilirsin ki o senin dostundur ve o her zaman vardır. Dostlar geridedir ama hep aradığında bulursun. Bir de askerlik, yatılı okul arkadaşları, mahalle arkadaşları vardır onlar da mecburiyet arkadaşlarımız vardır. O kadar mecburuz ki birbirimize o ilk arkadaşlarımız üzerinde her şeyi deneriz ve aslında biz dostuluğu ve arkadaşlığı bunlardan öğreniriz. 

Ama artık aynı mahallede değiliz, okullar yatılı arkadaş tanımıyor. İnsan daha çok insanı tanıyor dolayısıyla artık kimse kimseye mecbur değil.  Gerçek dost onun yanında kendiniz olabildiğiniz kişidir, şımarabildiğiniz kontrolsüz olduğunuz kişi sizin dostunuzdur, çünkü o ilişki sizi rahatlatıyor.  

https://www.merkezteknikkombi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder