29 Mart 2016 Salı

Üstün akılın amacı?



Eski yunanda iki türlü akıl yöntemi vardı. Bir soru sorarak ki bu sokrat yapmıştır. Eflatun gibi kişiler ise sorular alarak kendi fikirlerini aktarmaya çalışmıştır. Eleştiriyi kabul eden filozoflar tüm insanları etki altına almaya çalışırlar. 

Üstün akılın amacı insanlığı evrimleştirmek gibi düşünceleri var. Şu anda etrafımız at ve eşek çok az neden çünkü robotik teknoloji o kadar hızlı ilerledi ki onlara ihtiyaç kalmadı. Robot gelişmesine baktığımızda baş döndürücü ve o kadar artmış durumda. Yakın zamanda her şeyi robotlar yapacak. 

Mesela hakemlere gerek kalmayacaktır gibi bir düşünce var. Önümüzdeki 50 yılda ne olacak? devamlı fikir üreten ve sürekli teknolojiyi geliştirenler hiç durmayacak ve güç kimde ise dünyayı onlar yönetecek. Üstün akıl diyor ki ben biliyim. Bilgiyi ilk önce ben biliyim ve biliyorlar da bildiği bilgileri de istediği gibi insanlara satıyorlar. Gündüz programları var iken bizim sağlıklı düşünmemiz mümkün değildir ama bakıyoruz ki dünya başka bir yere gidiyor. Bizim sosyo kültürel yapımızı tekrar ortaya koymamız lazım. Örf ve adetlerimize ihtiyacımız var.

https://www.merkezteknikkombi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder