30 Mart 2016 Çarşamba

Sosyal Medyanın Kişiler Üzerindeki Etkisi



sosyal medya çok önemli, dünyada neredeyse bir şekilde sosyal medya ile bağlantılı halde. İnternete erişim her geçen gün çoğalıyor,geri kalmış toplumlar hariç herkes sosyal medya da ve oradan çıkmak istemiyorlar.


Herkes bir şekilde sosyal medyada yapılan araştırmalar da var ve sosyal medya insan üzerinde etkili. Sosyal medya da olmamızın sorunları var insanlar kimliksizleşiyor, aşırı takip, takip etme ve kızgınlığın dile getirilmesi sonucunda kimliksizleşme meydana geliyor, insanlar hep iyi yönlerini göstermeye çalışıyor.

O kadar bilgiyi ya da asla paylaşmayacağımız bilgiyi paylaşıyoruz o kadar fazla ki bizi bir tedbirsizlik ile baş başka bırakıyor. 

Yalnızlaşma, sosyal medya sayesinde yüz yüze dahi olsak insan kendi iç dünyasında yalnızlaşıyor. İnsanları reel hayatta iletişimsizliğe doğru iletiyor. Tahammülsüzlük ve hıza bağlı olduğumuz için artık tahammülsüz bireyleriz.

Artık bilgiyi çok hızlı bir şekilde ulaşıyoruz, her hizmeti alabiliyoruz, ankara nakliyat yazdığımız zaman karşımıza binlerce sonuç çıkıyor ve oradan bir nakliyat firması seçiyoruz. Nakliyat ankara yazdığımız da hangi firma iyi ya da kötü sosyal medyadan bulabiliyor ve öğrenebiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder