19 Nisan 2016 Salı

Kentten köye taşınma mümkün olur mu?




Herkes köylüler rahat diye düşündük, onların çocuklarını okuttuklarını düşünmedik. Şehirden kopup doğaya sarılabilir mi insan? hayatımızı değiştirebilir miyiz? neden olmasın.

Ekonomi ne kadar rakamlarla ilgili olsa da asli olarak sosyal bir bilimdir. Üretim, tüketim, arz, talep, tüketici tercihleri gibi mikro ekonomik faktörler tamamen sosyal psikolojik analizlerle değerlendirilebilir. Taşınmak sadece nakliyat ankara sektörünü değil tüm Türkiye'ye olumlu katkılar sağlayacak bir durumdur.



Büyük şehirler büyük bir göçe uğradı ve kentler artık çarpıklaştı. Herkes köye gitmek için hayal kuruyor, ama gerçekleştiren çok azdır. Gençlerin tekrar toprak ile tanışmalı ve toprak ile kaynaşmalı. 

Alternatif tüketim olanakları arasından tüketicinin tercihinde, marjinal faydadan çok erişebilme, yaygınlık, süreklilik, tanıma, güven, alışkanlık, ‘fiyat’ gibi sosyal ve psikolojik faktörlerin etkisi büyüktür.

Farklı dünyaya girebilir miyiz artık. Herkesin kafasında bir hayal vardır. Ama köye taşınmak nasıl bir hayal?

Makro ekonomide ise siyasal ve sosyolojik faktörlerim etkisini göz ardı etmek mümkün değildir. Tamamen istatistiki verileri esas alan bir ekonomik bakışın yanılması kaçınılmazdır.


Sanal Ülke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder