14 Nisan 2016 Perşembe

Eşler Arasındaki Sorunlar





Bir şeye çok yaklaşırsan rahatsız edici hale gelir. Eşiniz ile ilgili tutarsız gerekçesiz bir kıskançlık yaşıyorsanız başka bir şey ile ilgilenen ve havayı dağıtmaya bakın.

Evlilik çatışması insan yaşamındaki problemlerin en rahatsız edici olanlarından biridir. Her evlilikte problemler yaşanır ancak kimi zaman problem durumları, çiftlerin derin bir hayal kırıklığı yaşadıkları boyuta gelip evliliğin devamını sorgulamaya kadar varabilir.

Eşinizin sevdiği konular üzerine bilgi edinin ve onun üzerine konuşarak konuyu açabilirsiniz. Eşler birbirlerinin sevdiği konulardan mevzu açarsa karşılıklı olarak konuşacak bir şey olur. Erkekler çoğunlukla karar verirken yanılsamalı adalet duygusu ile hareket ediyor. Ev taşınırken örneğin ankara nakliyat firması seçerken eşler kavga ediliyor. Burada istişare çok önemlidir.


“Bu olumsuz gidişi durdurmak mümkündür” diyen Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi uzmanlarından Psikolog Çiğdem Demirsoy, çiftlerin zaman zaman evlilik terapisini ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Eşler arasında bir sorun var ise adım atmalıyız, bir şey kaybedilmez. Psikolog der ki, erkekler sorun yok derken kadınlar sorun olduğunu söylüyor. Karşılıklı sabır ve mücadele her sorunu aşar. Gayret ve biraz bastırmak çok önemlidir.

Kaynak: Nakliyat Ankara









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder