27 Temmuz 2015 Pazartesi

Bu Filmi Hatırlayan Var mı :)




Mazor bir lira olacak. dedi adam fındık sekiz lira olacak dedi ve iyi bir oy da aldı vay be nerelerden geçtik. Vergileri azalttı ak parti ile asla dedi yüzde yedi oy aldı adam vay anasını yaw.. neler yaşadık biz.

Yalnız milletin çıkarları için dedi ve dolaştı durdu basiretsiz becereksiz yöneticilere seslendi ama neredeyse barajı aşacaktı genç parti lideri cem uzan'ın başarısını üniversiteler de ders okutulmalı.

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Başarı nereden başlar



Bir toplum para ile iyi olmaz. Türkiye dünyanın en geri kalmış eğitim alanındadır. Ve bunu geliştirmek için sivil toplum  kuruluşları da elini taşın altına koyması gereklidir. Zenginlik ve büyüklük kağıt üzerinde değildir her zaman. 

Çocuklara sadece sınıf içi değil sınıf dışı sosyal hizmetlere göre de başarı olması lazım. Çocuklara yardımlaşmayı ve sosyal olarak yaşamayı aşılamak lazımdır. Toplum gönüllüsü birey yetiştirmek gibi bir anlam taşımalı gibi misyon edilmeli çocuklar.

Fil hastalığını bilirsiniz, enfeksiyon kapar ayaklar ve biri büyür şişer diğeri aynı kalır. Eğer bir şeyler yanlış öğretilirse bir taraf balon olur şişer diğer taraf aynı kalır ama nihayette bir yere varılmaz. Kaliteli işler yapmak ve öğretmek o kadar da zor olmaması gerekir. 

17 Temmuz 2015 Cuma

Çekingen Kişilik Bozukluğu


Utanmak toplumsal kültürel bir kelime utangaçlık genelde kızlarda kalır ve ihale kızlardadır gibi toplumsal bir bakış açısı var. 

Utancın hakkında az yazılmıştır ve belki de psikologlar gerektiğinde ilgilenmemişlerdir. İlk toplumsal düzeyde nasıl ortaya çıkıyor buna bakmak lazım. Bizim ilk toplumlara baktığımızda yılandan , yükseklikten, vahşi hayvandan korkmuşlardır ve korkularımız da onun üzerine gelişmiş. Bugün hiç yılan görmemi şehirdeki çocuk yılandan çok acayip bir şekilde korkmaktadır. 

Kişi korktuğunda ya savaşır ya kaçar ya da saklanır.

Şu anda bizim toplumsal kaygılarımız var  bana bir şey der mi daha çok kendimiz ve diğeri ile ilgili korkularımız var. Bunun temeline baktığımızda korktuğumuzu görürüz.

10 Temmuz 2015 Cuma

Kapitalizm ve özelleştirme




Her şeyi kamusal alana koyduk ve bize kişisel olarak insan hiç bir şey kalmadı. Her şey kamu işlerine dönüştü ve bu önemliydi ve olması gerekirdi. Daha sonra işlerin iyi olması ve kamusal alanın daha kaliteli olması için bu sefer her şey tek tek özelleşti.

Her şey insan için araştırılmaya başladı her şey insan için şişmanlıklar oldu ve herkes zayıflamaya bir şey buldu. Şişmanlamak ve zayıflamak artık para ile, tarçının zayıflamadaki etkisi bile para ile.

Ve bundan sonra kar peşin olmaya başladı tüm bu olanların yan  zararları da olmaya başladı. Belki bunlar dönemsel olarak iyi olarak yansıtıldı ama bunu yapanlar kendilerine de yontmaya başladılar. 

İnsan hakları hizmetleri kamu sağlığı gibi şeyler en önemli şeyler olarak yansıtıldı, ortak alanlarda yaşayan herkesin hakkı bir oldu ama havanın iyi olmasını insanların mutlu olmasını kimse takmadı herkesin görece durumu iyiydi ve herkes korunuyordu bu yeterdi. Bu yeterdi demiş miydim.

VE bunların bir maliyeti olacaktı. Oldu da.

9 Temmuz 2015 Perşembe

İnsan hissetmeli





Kendini evinde gibi hisset diyen dostlara ihtiyaç vardır. Geçim derdi okul telaşı derken en son ne zaman bağdaş kurup dostlarla içten bir muhabbet ettik. 

Devamlı uğraştığımız uğrak yerlerimiz var mı?

Kendimize yabancılaştığımız yerlerde bizi biz yapan bizi içimizdeki alemin yerlerine bütünleştirecek mekanlara ihtiyaçlar vardır. 




üzerinde yapı kurulan topraklar artık bize o yüzünü çevirmiş durumda, toprağın insan yaklaşımında artık  bir yüz çevirme var. Orada medeniyet ararken biz neleri kaybettiğimizi bilmiyoruz, mekan dendiği zaman nelerin üzerine kurduğumuzu, kurarken ne kaybettiğimizi bilmiyoruz. Kurduğumuz şehirler bize mesken olmaz e bize sükun vermez, bir bir birimizi tehdit ederiz ve taciz ederiz bu böyledir kendimizi kandırmayalım.

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Modernite




En başında ilahi olarak ortay çıkan ve sonradan insan aklı ile deforme olmuş o kadar çok şey var ki bazılarının biz de farkında değiliz. Sosyalleşebilmek ve kardeşlik bir birinden çok uzak ama aynı kavramlardır. İnsanlar kendini ve yaşadığı toplumu şöyle bir bakında rüyada gibi görüyor hatta lucid rüya olarak görüyor.  Yenilik modernlik bir sürecin yenileşmesi değil düşünce modernlik sanki insana daha iyi gelirdi. Sonuçta modernlik insanı bireyselleşiyor, kimse buna karşı gelemez.

Modernlikte içi boşaltılan kavramlardan bir tanesi bunun zihinlerde çok farklı şeyleri vardır. Biz işimizi kolaylaştıran bir şeyleri almak zorundayız, modernitenin bu anlamda hayatı kolaylaştırdığı da doğrudur.  Bütün iyilikleri üst üste koyun yine de modernliğe yeniliyoruz ve dahi zeki insanların ortak özellikleri bile modernitenin yıkıcı etkilerine bir son olamıyor. Sağlık ve bize verilmiş yaşam içerisinde bir de değişimi değiştirmek için uğraşır insan.

İnsanlık tarihinde bir merhale var ise modernite vardır ama ulaşım imkanlarından bahsediyorsak modernlikte bu iyidir. Fakat her topluluk kendi değerler dünyası ve karşılaştığı eşyaya karşı tanımlama yapmak durumda burada önemli olan bir toplum karşılaştığı yeni eşyaya isim verirken nelerden faydalanıyor.

Diğer yazı: TARÇININ ZAYIFLAMADAKİ ETKİSİ

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Elifoğlu Nakliyat Ankara





Elifoğlu nakliyat sadece ev değil aynı zamanda güven taşımaktadır ve taşıma işlerini güvenle ve sorunsuz yapmaktadır. Günümüzde büyük nakliyat firmalarına ihtiyaç var nakliyat firmaları olmadan eşyanın ve malların taşınması mümkün değildir. Elifoğlu Nakliyat Ankara evden eve nakliyat konusunda bu sektörün yükünü hafifletmeye çalışan bir firmadır. 

Taşıma işleminden önce eşyalarınızı düzenli bir şekilde paketliyor, sarıyoruz ve ambalajlıyoruz daha sonra da taşıma işlemini yapıyoruz. Ankara nakliyat konusunda uzman ekibimiz ile iş yapıyoruz ve on yıldan bu yana Ankara'da hizmet vermekteyiz. 

Kendi bünyemizde barındırdığımız işçilerimiz ve araçlarımızla ankara evden eve nakliyatçılığı elimizden geldiği kadar uluslararası kalitede yapmaya gayret ediyoruz. 


Elifoğlu Nakliyat