6 Temmuz 2015 Pazartesi

Modernite




En başında ilahi olarak ortay çıkan ve sonradan insan aklı ile deforme olmuş o kadar çok şey var ki bazılarının biz de farkında değiliz. Sosyalleşebilmek ve kardeşlik bir birinden çok uzak ama aynı kavramlardır. İnsanlar kendini ve yaşadığı toplumu şöyle bir bakında rüyada gibi görüyor hatta lucid rüya olarak görüyor.  Yenilik modernlik bir sürecin yenileşmesi değil düşünce modernlik sanki insana daha iyi gelirdi. Sonuçta modernlik insanı bireyselleşiyor, kimse buna karşı gelemez.

Modernlikte içi boşaltılan kavramlardan bir tanesi bunun zihinlerde çok farklı şeyleri vardır. Biz işimizi kolaylaştıran bir şeyleri almak zorundayız, modernitenin bu anlamda hayatı kolaylaştırdığı da doğrudur.  Bütün iyilikleri üst üste koyun yine de modernliğe yeniliyoruz ve dahi zeki insanların ortak özellikleri bile modernitenin yıkıcı etkilerine bir son olamıyor. Sağlık ve bize verilmiş yaşam içerisinde bir de değişimi değiştirmek için uğraşır insan.

İnsanlık tarihinde bir merhale var ise modernite vardır ama ulaşım imkanlarından bahsediyorsak modernlikte bu iyidir. Fakat her topluluk kendi değerler dünyası ve karşılaştığı eşyaya karşı tanımlama yapmak durumda burada önemli olan bir toplum karşılaştığı yeni eşyaya isim verirken nelerden faydalanıyor.

Diğer yazı: TARÇININ ZAYIFLAMADAKİ ETKİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder