28 Ağustos 2015 Cuma

Ankara nakliyat



Ankara evden eve nakliyat yapacak olan Ankaralılar ve Ankara'da diğer tüm illere nakliyat yapmak isteyen kişilere müjde. Elifoğlu nakliyat ile taşıma işleriniz hem sorunsuz ve 15 yıla öze yüzde 20 indirim ile eşyalarınız taşıyoruz.

Taşınma işi zordur bir o kadarda zahmetlidir bir de nakliyat şirketiniz kötü ise sizi zor günler beklemektedir. Siz eğer kaliteli taşıma istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. 15 yılı aşkın deneyimimiz ve referansımız ile taşıma işlemlerinizi sorunsuz ve kolay bir şekilde yapıyoruz.

Taşımacılıkta çığır açan Elifoğlu Nakliyat asansörlü nakliyat ve ekspertiz hizmetleri ile olası sorunları en aza indirmeye çalışmaktadır ve sorunsuz bir taşıma için elinden geleni yapmaktadır.  

27 Ağustos 2015 Perşembe

Ev ve Arsa Alırken Dikkat Edilecek Hukuki Durumlar



Günümüz Türkiye’sinde artık ev almak kolay değil örneğin 2B gibi ya da kentsel dönüşümler var artık ev alma konusunda yeni kavramlar var ve bu kavramların getirdiği hukuki sorunlar oluşmaya başladı.
Konut kimin mülkiyetinde ona bakmak gerekiyor, satıcı ile tapudaki kişi aynı mı buna bakmak gerekiyor.
Tapuda mülkiyeti kısıtlayıcı bir şey var mı ona bakmak gerekir. Tapuya bakarsınız, tapuda şu kadarlık ipotek vardır diye yazar ve gizli değildir herkes görebilir.
Kentsel dönüşümde önemlidir. Fakat kentsel dönüşümde rezerv alanı ilan ediliyor ve rezerv alanlarına da tapu da şerh oluyor yani yeni binanız yıkılabilir. Yıkılma durumu her zaman vardır buna dikkat etmek çok önemlidir.
40 yıllık binadan bir dönüşüm olabilir oradaki maliklerin üçte birinin kararı ile riskli yapıda bir mütahhite verilerek orası yeni bir bina yapılması için yıkılabilir. Bazen arsa payı ile fiili kullanım alanı yanlış olabiliyor, iskanlar alınırken ya da kat mülkiyeti alınırken bunlar birbirini tutmayabiliyor.
Home ofis aldınız diyelim, şu anda moda olarak yükselmektedir. Konut imarlı yerlerde yöntetim planında bu yazılabiliyor. Daha sonra apartman yönetim kurulu ofis ibaresini kaldırabilir. Ofis alacaksanız ticaret imarlı yerlerden ofis kiralamanız gerekir.
Tapu tahsisler yerler, yani vatandaşın çok ev alıp satmadığı genelde boş arazilerdir.

Sevgiyi de öğrenmek lazım




Batının parasal sermayesi yüksek, doğunun sosyal sermayesi yüksek. İnsan ilişkilerinde batı doğu kadar başarılı değildir. Duygu cömerti olmak gerekli, saygı ve sevgi olmak gereklidir.

Sevgi klasik bir şekilde değil sevgi yatırım gerektirir ve yönetim gerektirir. Kap gibi hangi kaba koyarsanız o şekli alır. Duyguların kaydedildiği alanlarlar ve sevgi kaydedilir. Çocuğun anne karnında bile duygusal belleğine kaydedildiği görülmüştür.

Sadece doğum öncesi psikologlar var ve o doğmamış çocuk bile anne karnında psikolojisi geliştiriyor. 

20 Ağustos 2015 Perşembe

Evlilikler



Ego savaşları bunun için ise erkekler kadınların ev değiştirmesine izin vermelidirler. İnsanlar gördüğü şeyleri kanıksar. Kadın evin içerisinde bir düzen görüyor ve evdeki o sabitlik bile mutsuzluk getirebilir. Aşırıya kaçmadan bunlar olabilir.

Saçın boyaması gibi bir şey. Ama kadın aşırı değiştirme yapıyorsa bir sıkıntı vardır ya da mutsuzluğu orada telafi ediyordur. 

Bir de heyecan bitti durumu var. Heyecan her ilişki de azalır ya da çoğalır. Bunun için sürekli fikir ve proje üretmek gerekir. Tekdüzelik ve heyecanın bitmesi durumunda aldatma meydana gelmektedir. İnsan hayatını değiştirmek ister ve bunun içinde proje gerekir.

Evde deterjan yapımı





Günlük hayatımız içerisinde bir çok temizlik malzemesi kullanıyor ve bunların hepsi kimyasal maddedir. Doğal temizlik yapmakta mümkündür.Hem ucuz ve kimyasal olmadığı içinde sağlıklıdır. Limon karbonat ve sirke ile de evde deterjan yapımı mümkündür.

Çamaşır sodası ile ve rendelenmiş sabun bile temizlik yapmaya yeterdir. Sıcak su ve sirke ile de likit deterjan yapılabilir. sirke burada yumuşatıcı olacak kullanılır.

Bulaşıklar için limon tuzu, karbonat ve sirke yeterlidir. Bunlar temizlik yapmaya yeterlidir hem doğaldır hem de doğaya zarar vermemektedir. Bulaşık için çamaşır için her evde kimyasallar vardır ve doğal deterjan diye de bir şey vardır. Hem ucuz hem sağlıklı.

Kaynak: kırıkkale su arıtma

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Dikkat eksikliği






Büyük şehirlerde farklı bir hayat var ve saniyelerin peşinden koşuyoruz bunu herkes yapıyor ve bir şekilde koşuşturmalar içerisindeyiz. 



Depresyonlu kişilerde bu sorun daha çok olmaktadır ve daha yaygınlaşmaktadır. Gerekirse ilaç dışı tedavi ile de tedavi yapılmaktadır. Manyetik iletim tedavisi bunlardan birisidir. Ve güçlü bir tedavi şekli olmaktadır.






Depresyonda beynin ön bölgesi çok aktif çalışamıyor, planlama yargılama, muhakeme bölgeleri ön bölgeye ait olan duyguları fazla çalıştırılamıyor.Beynin her bölgesini çalıştırmak kişiye iyi gelmektedir. 







14 Ağustos 2015 Cuma

Sen benim kim olduğumu biliyor musun



Artık dürtüsel insanlar çıktı, insanlar başkalarının hayatlarını konuşuyorlar. İnsanlar artık yiyor yediklerini eritmek için tekrar bir şeyler satın alıyorlar ki zayıflasın.

Her bir karakter olayları çözmekte başarısızlar. Bazı insanlar teslimiyetçi yolu kullanır. Sorun olmasın der ve kavga çıkmasın der. İlişkide sürekli teslimiyetçi olursanız kendiniz olamazsanız.

Bazı insanlar kopuktur ve duygulardan kopmuştur ve kendimizi korumaya alırız. Çok yakın arkadaş kurmaz o kişiler çünkü arkadan vurulacağını düşünür. 

Kopuk avungan mod var ve ortalığı kan götürürken olaylardan kopuyoruz gideriz kendimizi başka yerlerde avuturuz. Sorunları çözemeyiz sorunları başka yerde avuturuz.

https://www.furkandede.net/


Çocuklarınızı anlayın




Gençlerin en büyük psikolojik ihtiyacı kendini anlatmaya çalışmak ve kendi kimliklerini anlamaya çalışmaktır. Bireyselleşmenin basamaklarını çıkıyor çocuk. Anne ve babanın gözünde çocuk her zaman çocuktur anne baba çocuk profösörü de olsa bu değişmez bu böyledir.

Psikolojik ihtiyaç çok önemlidir. İnsan aç yaşar fakat onursuz haysiyetsiz yaşayamaz. Çocuk anne ve babanın uzantısı değildir her çocuk bireydir ayrı bir bireydir. Anne ve babası bunun farkına varamazsa beni anlayan yok mu diye feryat eder.

10 Ağustos 2015 Pazartesi

EV SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ



Ev alırken içinde oturan kiracının kontratı ne zaman bitiyor diye bakılmalı. İçerisinde ki kiracı siz ev aldıız diye hemen evden çıkmamaktadır. Ev satın alırken bunlar önemlidir çünkü ev alırken kiracıyı da göz önünde bulunmaktadır.

Ev alırken ara kat almak avantajdır eğer, binada iyi bir mantolama var ise diğer yerlerde ya da cephe farklılığı olması önemli değildir. Evin içerisine güneş girmesini istiyorsanız güney cephe olabilir fakat bir evin ısınmasını istiyorsanız ve mantolama var ise sorun olmaz.

Ev satarken ise etraftaki evlerin fiyatlarına bakarız bura da ev isteyen insanların parasına değilde ev satıldıktan sonraki fiyata bakmak gereklidir.


Yatırım için alacaklar ise binanın sağlamlığına bakmaları, içerisinde oturan kiracı var ise ne kadar sağlam olduğu çok önemlidir. Evlerde 500 tl ve üzeri bankalardan gönderilmelidir. Bunun için evin eski sahibinden banka bodroları istenmelidir. Hastaneye, eve, okula yakınmıdır ona da bakılmalıdır. 
http://www.nakliyat-ankara.com/

9 Ağustos 2015 Pazar

Evlilikte sık yaşananlar sorunlar




Evlilik programlardaki gibi olmaz herşeyin para ile ölçüldüğü bir şey değildir. Bazı kişiler evlendikten sonra aşık olur ve beraber iş birliği ile evlilikleri ve bir birine bağlılıkları devam eder.

Evlilikte psikolojik yatırım gibi yatırımlar devamlı suretle olursa evlilikler daha güzel olmaktadır ve evliliğin sırrı da budur bence.

İzdivaç programı evlenme programıdır ve oraya gidenler eğlence amaçlı evlenme girişiminde bulunurlar. Oraya giden insanlar ince davranamayan insanların olma ihtimali çok yüksektir ve o programlar toplumun genelini yansıtmaz ve çok uzun olması da ilgi çekmeleridir. Sıradışı olduğu için izlenir ama doğru olduğu anlamına gelmez.

http://sanalulke.org/evlilikte-sik-yasanan-sorunlar/

Enflasyon Nedir?



Enflasyon hakkında konuşurken genelde fiyatlardan bahsederiz. Kısaca hizmet ve malın genel fiyat artışlarıdır. Sağlık ve eğitime bakıldığında enflasyonu görebilirsiniz.

Tüketici fiyatları endeksine bakarak ölçüt oluşturulur ve bunu çeşitli ürün ve hizmetlerden ortalama ürünleri ve hizmetleri belirleyerek bunların ortalaması alınır ve enflasyon hesaplanır. Ekonomi de buna göre çizilir ve uygulanır.

İlk yıl bu sepet bir lira tuttu, ikinci yıla bakarlar ver yüzdeye göre hesap yaparlar. Popüler enflasyonun yanı sıra para arzı enflasyonu da vardır ama bahsi geçen enflasyon fiyatların artışından bahsedilir. Konuta bakıldığında bir konut sigortasına bakılmalı ve ona göre enflasyon yapılmalıdır. Değişik zaman aralığına günün şartlarını karşılayan çeşitler yüzünden enflasyon hakkında tartışma da çıkmaktadır.






Kaynak: ankara evden eve nakliyat

6 Ağustos 2015 Perşembe

Kadın-erkek ilişkisinde en sık rastlanan problemler nelerdir?




Ne kadar büyüsekte yaşlansakta aramızda kavga ederiz burada duyguları doğru bir şekilde ifade etmek lazımdır. insanlarda yoğun duyguların olmasına rağmen iletişimi tam manasıyla kuramıyor. İnsanlar tedavi sisteminde bir bireyi anlamaya çalışırken belirli bir ekol içerisinde incelemeye başlarlar. 

Çocukluk döneminde ve geçmişte yaşadığımız bilgi ve duygularla hareket ederiz ve eğer küçükken yanlış bir şeyler öğrenmişsek ilişkimize de bu yansır o zaman bu yanlış bilgileri ilişkiye bodoslama dalar yalan yanlış duygu ve düşüncelerle.

Sen daha farklı aileden geliyorsun, o da farklı aileden geliyor ama çevremize baktığımızda neler yaşanıyor bir bakmamız lazım ve oralardan bir şeyler iyi şeyler çıkarmamız gereklidir. 

4 Ağustos 2015 Salı

Felsefe Bölümü İş Olanakları



Felsefe yıldız bölümlerinden bir tanesi üniversiteye üst düzey öğrencilerin girdiği bir bölüm. İnsanı evreni ve etrafı anlaya çalışan bir bölüm. Felsefe bölümüne herkes gitmiyor bilinçli kişiler gidiyor. Okuma ve düşünmeyi seviyorsanız felsefe tam sizse göre.

Düşünme ve işin mantığını kavramada felsefe çok önemlidir. Felsefe mezunları kavramları incelemede başarılı oldukları için iş hayatında da kolay iş bulurlar ve kalıcı okurlar.


Felsefeci gözüyle dünyaya bakmakta farklıdır ve toplumun ve insanların arşivini bu şekilde bulabilirsiniz. Bilim bu şöyledir diyorsa onun söyleyenden ayrı bir yapısı vardır ve o bilgiyi sınayabilirsiniz. Biz hep değerlendirmelerle yaşıyoruz ve ezbere olmaması için uğraşıyoruz bir şeylerin gündelik hayatta etik ölçütlerle felsefe bölümü öğrencisi çok tatmin edici cevaplar ve sorular sormaktadır. Kaynak: https://sanalulke.wordpress.com/