24 Eylül 2015 Perşembe

Ayıplı malların durumu


Ayıpl mallrada tüketicinin dört tane seçme hakkı var. Malı iade etme, malın değişimi, malın misli ile değişimi, malı iade etme. Malın misli ile değişimi ise malın bir üst model ile değiştirmektedir. Üretici tüketiciden bedel ödemesini isteyecek. Üretici size sadece para iade indirmi yapıyorum diyemez.

Ayıplı mallarda taşınan mal ise otuz gün içerisinde taşınmaz ise altmış gün içerisinde değiştirilmesi gereklidir. Bu gibi durumlarda değiştirme durumlarında sizden mal veya ücret talep edemez. Burada üretici bütün giderleri kendi karşımak zorundadır ve bunu kendi yapmak zorundadır. Alıntı Ankara evden eve nakliyat

Ülkemize ayıplı mal sorunu olduğunda ne kadar yıldırma durumuna geçselerde kanunlar çoğu zaman tüketicinin yanındadır.

Ankara nakliyat

22 Eylül 2015 Salı

Karşımızdakinin yalan söylediğini nasıl anlarız?



Yalan söyleyen kişi zaman kazanmak için soruyu tekrarlar ya da soruyu sizin söylemenizi sağlar.Anlattığı hikayede tutarsızlıklar vardır daha fazla konuşarak bunu yakalayabilirsiniz. Yalan söyleyen kişi dikkatli değildir ve odağında olduğu için uzun göz temasları ile rahatsız olacaktır ve bundan sonra tutarsızlık yapmaya devam edecektir.

Devamlı sizinle aranıza bariyerler kurabilir ve sizden kaçmaya başlayacaktır. Konuyu değiştirmek için elinden geleni yapacaktır. Sürekli bir şeyler ile oynama eğilimdedir ve elini sürekli ağzına burnuna götürür. Yalan söyleyen kişi sağ lobu kullanır ve sürekli sağa bakar. 

Daha dikkatli


Birey daha çok aile kendi ve sosyal çevresi ile yaşadığı temaslara çare ararken son zamanlarda daha sosyolejik olmaya başladı. İnsanın yaşadığı ülkede bu kadar korku ile baş edebilmesi ciddi sanat haline geldi. Düne kadar ruh sağlığınızı nasıl koruyorsanız, şimdi daha çok ruh sağlığımızı korumamız gerekiyor. 

Daha buluşturucu daha dikkatli olmamız gerekiyor. Başkaların söylemleri ne olursa olsun yaşanılan olaylara verdikleri cevaplar ne olursa olsun akıl sağlığınızı iyi koruyun. Türkiye'nin başında kara bulutlar dolanıyor ama bir insan hala önemlidir ve öyle kalacaktır ve güçlü ve birlik olmak zorundayız. 

17 Eylül 2015 Perşembe

Duygu sağırlığı


Öfke kalıtsal değildir, öfke bir duygudur. Bir bozukluk değildir, hastalık değildir, içinizden geldiği kadar sinirlenin ve bozukluk yapmayın insana özgü bir durumdur. Şizofrenin bir türü var suç işliyor ama hiç öfkelenmiyor.

1970 lerden beri duygu sağırlığı diye bir şey var ve buna duygusal körlük deniliyor. Duygu körlüğü karşı tarafa bir şey yaptığında onun ne istediğini anlayamamak. Karşı tarafa vurduğunda hiçbirşey hissetmemek. 

ne olacak ki? alt üstü bir yumruk ama bugün yumruk atılıyor yarin birbirimizi öldürüyoruz. Bazen çocukların yaptıklarını kafalarında küçültüyoruz ve çocuktur diye geçiyoruz daha sonra o çocuk toplumu lekeliyorlar. 

http://kurtarilmisbolge.inube.com/

Takıntı hastalığı



Çok değişik takıntılar var bir yerleri düzeltme düzenli olsun hastalıkları var. Ölçüp biçip yapıyor yemek yerken bile çatal ile bıçak arasında eşit mesafeyi ölçen var. Çocukları aşırı düzenli olmaya zorlamayın çocuk hafif dağınık olsun.

Otuz kere bismillah demeden bir işe başlamayan da var. Korku ile sürekli bir şeyden kaygı duyma gibi takıntılarda bulunmaktadır. Altında takıntı hastalığına bağlı sorunlar bulunmakta. Takıntı hastası olduysanız ilk önce tıp doktoruna gidin sonra psikolojiye görünün. Hiçbir zaman takıntı hastalığı için psikoloğa gitmeyin, fobi çözülür ama takıntı seretomin ile ilgilidir.

14 Eylül 2015 Pazartesi

yi Bir Lider Olmak İçin Ne Gerekir?



İmaj artık başka bir zamana dahil. Geçmişteki dünya ile şimdi yaşam birbirinden çok farklı. Programların çocuğu ve şirketlerin bir çocğuında lider demek kriz yöneten kişi demektir. Şirketlerde zor günlerde risk almayan bir yönetici yok ise o şirket batmalı mı?

Liderlik rahatsız edici bir tecrübedir aslında. Liderlik gelişmek için neler gerekiyor, büyük bir şirketi yönetmek için nasıl bir zeka olmalı bunlar çok önemli, en azından şirketin devamı için çok önemli.

Hipnoz ve telkin



Hipnoz zihin kontrol eder mi? kendi kendinize bizim zihnimizi kontrol ederiz. Hipnoz dışarıdan müdahele edemezler. Hipnozun filmlerden kaynaklanan kötü bir namı vardır ve bu bir gerçektir.

Hipnozda insanlara trans haline sokarak bir şeyler öğretebiliriz ve hipnoz ile öğrenmeye en açık hale geliriz. Hipnoz edilen kişi çabuk öğrenebilir ve kontrol edilebilir. Hipnoz insanın içerisinde bulunan bir devrenin daha kolay kullanılabilmesi, film izlerken vakit çabuk geçer, filmdeki telkini alabilmeniz oradaki durum ile ilgilidir. Biz yüksek dikkat ile bir şeyleri yapabilelim diye beynimizin içerisinde böyle bir devre vardır.

12 Eylül 2015 Cumartesi

Evlilikte bilinçaltı



Evlilikte dış etkenler o kadar çok ki özellikle aile bireyleri ilişkinin çatırdamasına neden oluyor. Herkes mi kötü. Biraz da kendimize mi baksak acaba herşeyi sanki biz iyiyizde diğerleri kötü diyerek bakmamak gereklidir.

Eşin duruşu çok önemlidir, bir tarafta annesi diğeri de karısı erkek arada kalıyor. Yurt dışında geniş aile diye bir kavram yok ve bizde bu var. Erkeğin başta eşi ile annesini idare etme teknik ve taktikleri etmek gereklidir.


Erkek ailesini incitmeden annesini uzak tutması lazım. Ne yaparsak yapsak kayınvalide sendromu vardır. Bu hepimizde vardır. Burada iki tane problemli bilinçaltına bakmak lazımdır ve iki tane bozuk bilinçaltı sorunları çözemez.

1 Eylül 2015 Salı

Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?



Ülkemizde inşaat sektöründe krizler yaşanabilir, şu anda kredi veren bankalar var ve krediler düşük hatta sadece bankalar değil inşaat şirketleri de para vermekte yani kredi vermektedir.

Projenin sağlamlığı birazda bankaya bağlıdır. Bir projenin içerisinde banka var ise o projede hesaplar tam yapılmıştır, kat irtifakına kadar tüm herşey projeye uygundur ve güvenlidir. Banka kredisi ile ev almak tüketici için uygundur ve bunun için her iki tarafında kafası rahattır.

Düzgün firmalar ile düzgün işler yapılmaktadır. Ve sizde kafanız rahat olması için ev alırken evrakları iyi inceleyin ve firmanın daha önce yaptığı işleri araştırın.  Ev almadan önce iyi araştırın örneğin Ön ödemeli konut satışlarının şartları nelerdir  gibi bilgiye sahip olursanız daha emin adım atmış olursunuz.

Kaynak ankara nakliyat