29 Aralık 2015 Salı

İnsanlar yalnızlaşıyor



Daha çok harca ve tüket gibi düşünceler kişide rahatsızlık yapıyor ve kavramların çoğunun içini boşaltıyor. Beklentilerimiz yükseldikçe kendimizi mutsuz hissediyoruz. Aslında bizim yapmak istediğimiz şeyler neler bir türlü buralara gelemiyoruz ve gittikçe kendimizden uzaklaşıyoruz. Bu noktada farkındalıklardan olmalıyız.

Dışarı da rekabet var ve günümüz yaşantısı rekabete itiyor ve aile içerisinde kışkırtıcı yaşamı gün yüzüne çıkartıyor. insanların birbirine güvemesi lazıma ama güvende olamayınca insanlar kendileri olamıyor ve ne yapmak istediklerini yansıtamıyorlar ve bireysel kimliklerini ortaya koyamıyorlar. Güveni sarsan davranış örüntüsü olmakta ve küçümseme gibi şeyler insanları tatminsiz kılıyor ve insanlar git gide yalnızlaşıyor.

Türkiye'de aile yapısı




Aile ilişkileri bizim için çok önemlidir. Ancak bu ilişkilerimiz maddi anlamda değil duygusal anlamda bir birliktelik. Her gün anne ve babasının sıkıntılarını dinleyen gençlerin ve evlilerin olduğunu görüyoruz.

Çocuk yetiştirmede bizim daha özgürlükçü sitili benimseyen de var. Çocukların oldukları toplumda yaşamaları bunu gerektiriyor. Her bağımlı, hem özerk, hem de ikili bir ilişkimizi yürütürken aile yapısı ortaya koyuyoruz.

Öğrencilerin ellerin akıllı telefon ve bir şeyler ile mesajlaşma görüyoruz. Yani sosyal olarak tekil sosyal halindeyiz. Herkes ellerine telefon almaya başladı ve bilgisayar ve internet ile uğraşmaya başladılar ve sosyalleşmeyi artık dışarıda aramaya başladık.
https://sanalulke.wordpress.com/

25 Aralık 2015 Cuma

Narsist çocuk nasıl yetiştirilir?


Çocuğu adam yerine koymazsan ona kötü davranırsan ya da kendi uzantın gibi davranırsan çocuk narsist olurlar. Anne kendi narsistlik ihtiyacı olarak çocuğu kullanır. Benim kızım filan koleje gidecek der aslında anne kendisi gitmek istemiştir. Çocuk yapı geliştiremiyor ve kim olacağını bilmiyor.

çocuğun hiç hata yapmadığını düşünüyorsanız, çocuk hem ders çalışmayacaktır hem de iyi not almadığı halde kendiniz çok zeki zannedecektir ve bu tür çocuklar daha da çoğalmaktadır.


Çocuğu koşullu seven kişilere de narsistlik mesajını vermiş oluruz. Koşullu sevgi ile büyüyen çocuğumuz sevmeyi bilmiyor ve en temel ihtiyaç koşulsuz kabul edilmek ve koşulsuz sevmek isteriz. Zamanında buna ihtiyaç var  iki yaşında ihtiyaç var ama ileri ki yaşlarda bu çocuklar da narsistlik yaratabilir. Narsist kişilik bozukluğu bu şekilde gelişmekte ve topluma bu şekilde yayılmaktadır.


Nasıl mutlu oluruz?


Bir insan beni üzdüğü zaman ben ona bu sözler beni rahatsız ediyor diye uyarabilirim ve tatlı tatlı konuşabilirim. Çok temel bir şey var ki insanın içerisinde ifade edilmemiş olan duygular mutlaka hastalık şeklinde patlar. Ne kadar duygularımız ifade edebilirsek bizim için o kadar iyidir ve onun geri dönüşü çok güzel olmaktadır.

Örneğin bir ergen evde kargaşa çıkarmıyorsa o evde vazifesini yapmıyor demektir. Ergenler sıklıkla ebeveyinileri ile çatışmaya girerler ve kendilerince çatışmaya girerler. Biz eğer çocukken bu şekilde yaşamadıysak bir sıkıntı var demektir. Herkes kendi çocukluklarındaki sorunlara baksın ve bir  sorun var ise ona göre yaptığı yolcuklar ile yani kendine yaptığı yolculuk ile herkes kendini daha iyi bilir.

18 Aralık 2015 Cuma

Zihin kontrolü nasıl olur

1998 yılında pkk nın yöneticilerinden şemdin sakık yakalanmış ve onun ifadesine bazı isimler eklenmiş ve bazı gazetecilerin de ismi yazılmıştı. Daha sonra o gazetecilerin verdiği ifade de onların yalan olduğu açıklanmıştır. Ama o koşullarda genelkurmaydan gelen şu haberi yayınla denildiği anda yayınlanırdı işte bu tam bir zihin kontrolüdür.



98 de gelen baskılar neticesinde bu haberi yapmışlardır ve bu adamlar hala gazetelerde köşe tutmaktadır. O zaman yapanlar şimdi de bunu yaparlar. ve bunlara karşı uyanık olmamız lazımdır.

Roman ve insan


Okurların psikolojisi önemlidir bir romanı okduktan sonra kitabın sizi etkilemesi çok önemlidir. Psikolojisi çok iyi etkileyen bazı romanlar çok fazla yaklaşım yapamayanlarda bir şey ifade etmez. Ülkemizde kitap okuma oranı düşük olduğu için bir kitap etrafında tartışmakta zordur.

11 Aralık 2015 Cuma

Ev kadınlarının psikolojisi


Kadın bazen yaşadığı duygulardan kurtulmak için temizliğe sığınıyor. Temizlemeye çalıştığı şey dünyasıdır. Kadının bütün dünyası evi olduysa evde de temizlik yapıyorsa çok sık temizlik yapıyorsa ev işlerini öne çıkartıyorsa sizin problemi çözmeniz gereklidir.

Erkek geldiğinde sen gerçekten yorulmuşsun Allah senden razı olsun derse ne güzel olur. Enerjinin tam bittiği noktada bu odanın şekli ne güzel olmuş denildiğinde o kadının birden bütün yorgunluğu gider ve kendine gelir.

Allah bütün sosyal sınırları çizmiş ve statümüz aşağı yukarı doğmadan bellidir. Herkesin bir sınırı vardır, çocukları öpmek, komşu ile iyi geçinmez hep bir mutluluk kaynağıdır. ki evimizde eşimiz ile kaliteli vakit geçirmek daha bir güzeldir.

10 Aralık 2015 Perşembe

Dinlenmenin fazileti


İnsanoğlu evladına yaptığı yatırım ile kendini dinlendirir. Bir çocuk ağladığında annenin uyumaya devam etmesi anneye zulümdür. Yapıyor olmak ve üretiyor olmak iç tatmin sağlar. 

Kişiler sosyal yaşantı içerisinde bedenlerinin yorulmasına mukabil ruhen dinlendirirler ve uyursunuz ve dinlenirsiniz. Marifet ruhu ve bedeni dinlendirmek çok önemlidir. Dinlemek yatakta olmaz, kişi ürettikçe isterseniz annelik yaparak istersek bir hayvana yardımda bir ötekinin dünyasında bir takım değişiklikler olduğunda kişiler yorulmaz. Kişiler kendilerini dinlendirmeliler ve kişiler benim çalışma algım ne diye kendine sormalıdır. Kişi bazen kendi yapacağı bir şey varken sosyal alanda bir şey yapmak istemiyor.

Nasıl olsa birileri bir şeyler yapar diye tembellik yapıyoruz toplum nasıl olsa yapıyor grubun içerisinde ben kaynar giderim diye düşünüyoruz ve böyle yaşıyoruz ve bu sadece bize değil tüm topluma da zararı olmaktadır.

Atalet ve tembellik


Bodrum kattasınız mekan dar ve daha üst kata çıkmak için enerji sarfediyorsunuz ve daha sonra oradan da sıkılıyorsınız ve daha üst kata çıkmak istersiniz. Aslında kainatın sırrında lezzet vardır. Faaliyet ismi azama bakar. Cemadat, cansızlar taifasızında bile bitmek tükenmek bilmeyen bir hareket vardır ve bunlar zikir ile kendini ifade eder. İnsan eşrefü maşlükattır ve en faal olması gereken insandır. Kainattaki o koroya dahil olması için insanın aktif olması lazımdır.

Aslında her inşa aynı zamanda bir ibdadır yani Allah her şeyi yeniden sürekli yaratmaktadır. Atıl kaldıkça ademe doğru yokluğa doğru yaklaşıyoruz. Mehmet Akif buna mezarı mutaarrif diyor. Ey dipdiri ölü diye sesleniyor. El de bizim başta bizim davranasana diyor. 

Kainatın semeresi olan insanın mananı mezarıyız.. Biz sadece surettir çekirdekte meyve verme yeteneğine hapsolursak ısraf etmiş oluruz.

İnsana objektif bakmalı


İnsana objektif baktığımızda insan her şeyi putlaştırma eğilimimiz var. Biz her şeyi putlaştırıyoru. Telefonumuzu, ülkemizi putlaştırıyoruz. Kuran tamamen her şeyi barış ile uğraşmamızı öğretliyor. Tüm insanlar aynıdır. Herkes aynı şekilde sindirir hep aynıdır. Her ülkenin bu tür olayları vardır.

Türkiye'de islama sığınan bir gençlik var buna karşı çıkmış özgürüz diyen içki içelim hadi diyen gençlik var. şeytan senin düşünmesini istemiyor. hümanizm var deniliyor ve bir şekilde kandırılıyoruz. 

Birisi osmanlıyı istiyor, birisi kominzm istiyor ve sen diyorsun ki arafta kalıyor insan. Bir de ikisinden birini ezerek yola devam eden sistem var. İnsan kendi düşünüp hareket etmeli ve başkalarının düşünceleri ile hareket etmek yerine kişi iyice sistemi sorgulamalı ve değerlerinden kopmadan yaşamaya devam etmelidir.

Din ve bilim çatışır mı?

Din ve bilim eski zamanlarda sürekli kavga etmiştir. Darvinde bu evrim teorisi ile kafaları karıştırmıştır. Muhammedi evrim teorisi bile denilmiştir yani burada peygamberimizin söyleidiği değille müslümanların kabul ettiği teoriden bahsediliyor. biz batıdan her şeyi aldığımız gibi bu gibi kavgaları da batıdan hazır almış durumdayız. 

Allah varsa evrim yok evrim varsa Allah yok gibi bir çıkmazdayız. Cumguriyet döneminin ilk yıllarından itibaren bilim dine karşıdır diye algılandır ve popüler bilincilik denildiği zamanlarda yaşıyoruz. Biz biraz kervandan geri kaldığımız için batıdan teknolojik aygıt gibi alıyoruz düşünceyide. bizim islam alimleri de evrimi kabul etmiştir.

9 Aralık 2015 Çarşamba

Cennet nerededir?



İnsanlar içeridekileri tutuyor ve insanlar öfkeleniyor ve bu insanın kendisine zarardır. O insan sana karşı yanlış yapmış olabilir. Bu insan hata yaptı belki de sana ileri de iyilikler yapabilir. İyilik yapmak ve buna fırsat vermek çok iyi bir şey

İnsanlar bize kötü bakarsa bize iyi davranırsa, insanlar nezaket edimi ile davranırsa insanlar içten ve samimi bir şekilde size gülümserse dünya başka bir şey olur. Anketlere bakarsak herkes iyi ve iyimser ama bu bize ve sokağa iyiliğin yansıması biraz zor oluyor. Biz iyiliği kaybetmeye başladık ve toplumca artık biz iyilik gördüğümüz zaman şaşırıyoruz ve hayat kötü bir noktaya gidiyor herkes birbirinde kuşkulu olarak yaşıyor ve yaşadığı toplumu insanlar kendi elleriyle dünyayı yok ediyorlar.   

Bir tane adam çok olumsuz bir hayatın içerisinde yaşıyormuş, karısı ve oğulları adama kabadayılık yapıyorlarmış. Evi derme çatmaymış ve adam bunlarmış ve demiş ki ben cennete gideceğim ve dertlerimden kurtulacağım demiş. Bir bilge bulmak istiyor ve bilgeye cennet ne taraftadır diyor, bilge diyor ki doğuya doğru çok uzun gitmen lazım diyor. Yönünü kaybetmemek için ayakkabılarının ucunu gideceğe yöne çeviriyor, bilge gece geliyor ve ayakkabıları çeviliriyor. ve adam en sonunda kendi evine gidiyor ve kendi evini bundan sonra cennet biliyor.

Alt gelirin alım gücünün yükselmesi lazım



Alt gelire doğru evler ve konutlar yapmak lazım emeklilere konut projesi geliştirilmeli ve bunları yaparken alt kesimdeki kişilerin alım gücünün yükselmesi çok önemlidir. Gelir dağılımı reformu ile Türkiye çok rahat edecektir. bir ev aldın diyelim sonra bunu da iki sene sonra sattın bu aradaki farkın kar ettiysen bu aradaki farkın vergisini artık verilecek ve yeni düzenlemeye göre bunların vergisi verilecek.

8 Aralık 2015 Salı

Evren genişliyor

İnsanoğlu uzayın genişlemekte olduğunu keşfetmiştir ve evren genişlemektedir. Bu Kuran'da yazmaktadır. Kuran geleceğe ve güne dedikleri mucizilerden biridir. Bu başlı başına Kuran'ın gerçeğidir. biz isterdik ki evrenin genişlemesini müslümanlar bulsunlar. Bizim kitabımızda evren ile bilgiler var ve biz ne işim var ayda uzayda ne yapacağız gibi düşünürsek ayetleri çığırından çıkarmaya ve ayetlerin anlamı ile oynayarak bir yere varamayız. 

Enbiya suresi otuzuncu ayette yerler ve gökler bitişikken onları ayırdığımızı görmezler mi? deniliyor. Bizim şu anda gördüğümüz dünyamız, gezegenler hepsi önceden bir birleşimdeydi daha sonra bunlar birbirinden ayrıldı ve buna biz bing bang diyoruz.

7 Aralık 2015 Pazartesi

Çocuklarda tik neden başlar


Tik az varsa çocuk anne ve telkin sayesinde geçebilir.Eve gerilim hali var ise ilişkiler gerilimli ise böyle evlerde çocuklar da tik daha çok olur ve çocuk beynindeki sıkıntıyı gideremez ve bu tiki kalıcı hale getirir.

Öğretmen olmadığı halde sınıfta öğrenciler konuşur. İç disiplin tik içinde çok önemlidir. İç disiplin sağlayan anne baba evde gölgesi olması gerekmektedir. İçinde sevgi olan iç disiplin çok  önemlidir. İçerisinde öneri olmayan eleştiri sen adam olmazsın gibi laflar çocuğun kişiliğini eleştirmektir ve o çocuk o eleştiriden bir şey öğrenir ve kendisine yardım edileceğini hisseder. Disiplinde bağırıp çağırarak olanı otoriter kültürlerde oluyor.

https://www.merkezteknikkombi.com/

6 Aralık 2015 Pazar

Bilimin En Sempatik ve Zeki Yüzü Nikola Tesla Hakkında Bilmedikleriniz



Nikole tesla 9 temmuda gök gürültü bir gecede dünyaya geldi ve dünyaya gül gece yıldırımlı ve şimşekliydi. Tesla fotografik hafızası sayesinde hafızası çok iyiydi ve icatlarını kağıt üzerinde değil zihin sorunu vardır ve kısa şekerlemeler yaparak gece iki saat uyku uyuyordu. Nikola tesla'nın hayatı bir çok icat etmiştir ve icatları ile dünyayı aydınlatmıştır.

Saymakta zorlanacağımız bir çok proje bıraktı ve yarım kalmış bir çok bilim çalışması bıraktı. Tesla'nın amacına uğruna çalışması çok önemlidir ve bir otel odasında hayatını kaybetmesi onun bilime ne kadar aşık biri olduğunun göstergesidir. 

Thomas Edison ile arasında bir çok bilimsel rekabet vardır. 10 temmuz Tesla günü olarak kutlanır ve caddelerde ismi vardır. Mühendisli okumuş ve annesinin desteği ile fizik ve matematik bilgisini artırırken eğitimini sürdürdü. Yabancı kaynaklardan yararlanmak için bir çok yabancı dil öğrendi. Ağabeyi Nikola beş yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Alternatif takım elektrik sistemlerini tasarladı ve gerilimi yükseltici ve altaltıcı mekanik güçleri keşfetti. Hidroelektrik santralleri ile bu büyük gücü elde etmesini sağladı ve o zamanda ki bilim adamlarını şaşırttı ve bu olmaz denilen icatları keşfetti.

Şu an radyo dinlerken bile Tesla'nın emeği vardır, o radyoyu icat etmiş ve patentinin peşine bile düşmemiştir. Zengin olmayı hedeflemememiş dünyaya bir şeyler üretmek için çalışmıştır. 82 yaşında ise beş parasız tek başına hastane odasında ölmüştür.

4 Aralık 2015 Cuma

Sevgi fedakarlıktır



Sevgide ölçü çok önemlidir ve merhamette ölçü çok önemlidir. Sevgi aldatıcı değildir ama sevgi gibi görünen aşk aldatabilir. Ben kendimi senin için feda ediyorsam bu sevgidir ve seni kendime istiyorsam bu fedakarlık değildir.

Senin varlığın bana yetiyor demektir sevgi sevgi karşılık beklemeden yapılan bir şeydir. Aşk aldatıcıdır ve onu illa kendine almak ister kişi. İkili ilişkilerde nefs işin içerisinde ise kıskanırsın ve aldatıcıdır. Yukarıdan aşağı inene merhamet ve şevkattir. Sevgi insana zarar vermez ama aşk insana zarar verebilir. 


2 Aralık 2015 Çarşamba

Merhamet ne demektir


Uygun bir merhamet ile büyen kişi ileri de merhametli olur. Her tür acı karşısnda çözülen ve kendini kaybeden bir merhamet gibi gözükebilir ama burada basiretsizlik vardır. Merhametin evrimsel bir bakış açısından beslnemesi gerekmektedir.
Bazen öyle bir zaman olur ki duygularımız bize yol gösterir. Duygularla yaşar bazen insan ve merhamet nerede eksili nasıl eksilir dersek erken çocuklukta hayvanlara eziyet eden, akranları ile uyumlu bir ilişkisi kuramayan kişilerde ileriki yaşlarda sıkıntı olmaktadır.
Bu değerlerin küçükken biliçaltımız yerleştirilmeis ve merhametli olmak çok önemlidir daha bölüşümcü dayanışmacı bir ilişki kurabilmek merhamet gibi duyguları tamamlama çok önemlidir.

YouNow Nedir? Nasıl Para Kazanılır?


Younow bir Younow nedir diye bu aralar çok sorulmaktadır bunun nedeni Türkiye’de daha yeni olmasıdır. Younow reklam barındırmıyor ve tam zamanlı çalışmak isteyenlerde bulunmaktadır. Younowda yayınlarınız androidden ya da bilgisayardan yapmaktasınızdır. Önerilenlerin içerisine girereseniz sizi daha çok kişi sizi izlemektedir.
Younow a izleyen kişiler bağış yapıyor ve younowdan para kazanılıyor.
Yayıncı size bar gönderiyor ve barlar sayesinde para kazanıyorsunuz. Siz bar almak için en az üç dolar gibi bir para ile bar almaktasınızdır.

Nakliyat firması seçerken nelere dikkat etmeliyiz



Ankara evden eve nakliyat seçerken seçilecek olan firmanın kaç yıldır nakliyat sektöründe iş yaptığı çok önemlidir, çünkü nakliyat sektöründe çok firma vardır ve herkes nakliyat işi ile uğraşmaktdır bu da kaliteliler ve kalitesizler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Nakliyat sektöründe paketlem çok hassas konudur ve mutlak paketleme itina ile yapılmalıdır. Eşyalarınızın çizilmemesi için bu şarttır.
Ankara evden eve nakliyat firmaları evin içerisindeki tüm eşyaları taşır eğer evinizde para kasası, piyano gibi özel eşyalarınız var ise mutlaka bunların nakliyat firmasına bunu söylemeniz sizin için daha iyi olacaktır, firma özel eşyalara göre araç seçer ve ona göre taşıyacaktır. Eşya taşıtmadan önce mutlaka sözleşme imzalayınız ve şartları gözden geçirmek için elinizde yazılı belge olması müşteri açısından daha avantajlıdır. Kaynak.Nakliyat Ankara

Oğuz Atay kimdir


İlk çıktığı zamanlarda hemen çok kabul görmüş bir yazar değildir. Atay okuycuları ikiye böldü herkes üzerinde hemfikir değildir, Oğuz atayı sevenler tarafındayım.
Bu coğrafyada kalem oynatanların başının yere eğildi zamanda baş kaldırmış ve edebiyat içerisine bu sorunlara cevap vermiştir. Oğuz Atay’a gelene kadar türk aydınına çok büyük sorun yüklüyordu. Atay Türkiye’de ki o dönemdeki okur açısından o dönemde ileri bir yazardır, hep aykırı şeyler söyledi, edebiyat bize doğruları söylesin denilirdi ve ironik bir devamdır aslında. Oğuz Atay’ın yaptığı bunun tersiydi, hep sorgulamanız gereken bir disiplin dedi. Edebiyat cevap veren sorgulamanızı sağlayan bi şeydir demek istedi.

Özgüven eksikliği



İfade ediliş tarzlarından bir tanesi kişiler içine kapanıktır ve dikkat çekmez. Hiç konuşmaz hiç bakmaz bir garip ölmüş diyeler soğuk suyla yıkayalar türünden içine kapanık insanlar vardır. Bunları senin farkına varman lazım. Özgüven ve özdeğer eksikliği kişiler hem saldırgandır hem de içine kapanıktır.
Özgüven eksikliği yaşadığımız çevre ile mi yoksa karakterler mi öyledir. Ezik insanlar duygularını farklı ifade eder ya da hiç belli etmez. İnsanlar ben kimim ki diyerek kendilerini özgüvensiz hissediyorlar.