6 Aralık 2015 Pazar

Bilimin En Sempatik ve Zeki Yüzü Nikola Tesla Hakkında Bilmedikleriniz



Nikole tesla 9 temmuda gök gürültü bir gecede dünyaya geldi ve dünyaya gül gece yıldırımlı ve şimşekliydi. Tesla fotografik hafızası sayesinde hafızası çok iyiydi ve icatlarını kağıt üzerinde değil zihin sorunu vardır ve kısa şekerlemeler yaparak gece iki saat uyku uyuyordu. Nikola tesla'nın hayatı bir çok icat etmiştir ve icatları ile dünyayı aydınlatmıştır.

Saymakta zorlanacağımız bir çok proje bıraktı ve yarım kalmış bir çok bilim çalışması bıraktı. Tesla'nın amacına uğruna çalışması çok önemlidir ve bir otel odasında hayatını kaybetmesi onun bilime ne kadar aşık biri olduğunun göstergesidir. 

Thomas Edison ile arasında bir çok bilimsel rekabet vardır. 10 temmuz Tesla günü olarak kutlanır ve caddelerde ismi vardır. Mühendisli okumuş ve annesinin desteği ile fizik ve matematik bilgisini artırırken eğitimini sürdürdü. Yabancı kaynaklardan yararlanmak için bir çok yabancı dil öğrendi. Ağabeyi Nikola beş yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Alternatif takım elektrik sistemlerini tasarladı ve gerilimi yükseltici ve altaltıcı mekanik güçleri keşfetti. Hidroelektrik santralleri ile bu büyük gücü elde etmesini sağladı ve o zamanda ki bilim adamlarını şaşırttı ve bu olmaz denilen icatları keşfetti.

Şu an radyo dinlerken bile Tesla'nın emeği vardır, o radyoyu icat etmiş ve patentinin peşine bile düşmemiştir. Zengin olmayı hedeflemememiş dünyaya bir şeyler üretmek için çalışmıştır. 82 yaşında ise beş parasız tek başına hastane odasında ölmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder