9 Aralık 2015 Çarşamba

Cennet nerededir?



İnsanlar içeridekileri tutuyor ve insanlar öfkeleniyor ve bu insanın kendisine zarardır. O insan sana karşı yanlış yapmış olabilir. Bu insan hata yaptı belki de sana ileri de iyilikler yapabilir. İyilik yapmak ve buna fırsat vermek çok iyi bir şey

İnsanlar bize kötü bakarsa bize iyi davranırsa, insanlar nezaket edimi ile davranırsa insanlar içten ve samimi bir şekilde size gülümserse dünya başka bir şey olur. Anketlere bakarsak herkes iyi ve iyimser ama bu bize ve sokağa iyiliğin yansıması biraz zor oluyor. Biz iyiliği kaybetmeye başladık ve toplumca artık biz iyilik gördüğümüz zaman şaşırıyoruz ve hayat kötü bir noktaya gidiyor herkes birbirinde kuşkulu olarak yaşıyor ve yaşadığı toplumu insanlar kendi elleriyle dünyayı yok ediyorlar.   

Bir tane adam çok olumsuz bir hayatın içerisinde yaşıyormuş, karısı ve oğulları adama kabadayılık yapıyorlarmış. Evi derme çatmaymış ve adam bunlarmış ve demiş ki ben cennete gideceğim ve dertlerimden kurtulacağım demiş. Bir bilge bulmak istiyor ve bilgeye cennet ne taraftadır diyor, bilge diyor ki doğuya doğru çok uzun gitmen lazım diyor. Yönünü kaybetmemek için ayakkabılarının ucunu gideceğe yöne çeviriyor, bilge gece geliyor ve ayakkabıları çeviliriyor. ve adam en sonunda kendi evine gidiyor ve kendi evini bundan sonra cennet biliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder