31 Ocak 2016 Pazar

EV TAŞIMANIN PRATİK YOLLARI


Taşınmayı düşünen var ise ve yakın zamanda taşınacak olan var ise bu yazıyı okumadan taşıma işlemi yapmasın. Taşınma özellikle yazın okul bitiminden sonra olmaktadır. Ev taşımadan ilk önce örtüler, danteller, nakışlar gibi ev eşyalarını çekmecelerden alın ve kaldırıp hazırlanın. 

Ankara nakliyattan önce taşınmadan önce sararak, kağıt ve gazeteler ile sararak kırılmaması için çalışmalısınız. Bardak, mutfak malzemelerini temizlemeye gerek yoktur bu vakit kaybı olacaktır onun için taşınmadan önce yıkamadan taşıma işlemine başlamalısınız. Ev taşımayan kadınlar bu incelikleri çok iyi bilmektedir ama ilk defa ev taşıyacak bayanlar bunlara aşina olmayabilir. Ev taşımadan önce kullanılmayan alanları doldurmak ve her türlü kar elde etmek için uğraşmalıyız. 

Nakliyat ankara ile evden eve taşınmadan önce kağıtları sararak yapmalı ve hurç ile ve tabak hurcu gibi hurçlar ile taşıma işlemi yapabilir, bu şekilde kırılmanın önüne geçebiliriz. Ev taşımadan önce mutlaka yapılacak kolilerin üzerine yazmalıyız aynı zamanda da taşınacak olan evin odalarının üzerine isim yazmalısınız. Bulaşık makinesinin tuz bölümündeki suyu boşaltarak taşıyın ve makinenizin içerisindeki suyu mutlaka boşaltmanız gerekiyor. Ve ev taşırken not defteri ile yazmalıyız ve yapacağınız eşyaların ve konacak yerleri önceden not edin taşınma kolay olacağı gibi yeni taşınılacak evde de yerleştirme kolay olmalıdır. Ve evde ne aranırsa anında bulunabilir.




29 Ocak 2016 Cuma

Beden dili ne anlama geliyor


Beden dili anlamlandırılabiliyor. Diğer faktörlerden daha fazla beden dilinin önemi vardır. İletişim eşittir hayatın kalitesidir. Hayatımız da kalite yok ise ruh sağlığı da bozuk oluyor beden dili burada çok önemli oluyor. 

Bir insanı gördüğümüzde insana baktığımızda en etkili kısım beden dilidir. Beden dili yüzde 90 oranda etkilidir. İlk izlenimin oluşması on veya otuz saniye kadar önemlidir. Yirmi saniye içerisinde ya içiniz ısınır ya da soğuk bulursunuz. Hepsi bu saniyeler de oluyor. Bu yirmi saniyeyi çok iyi değerlendirmek gereklidir. Beden dilinin ana unsurlarını bilmek lazımdır. Bu unsurların üzerinde durmak çok önemlidir.



Beni anlamıyorsun diye laf duymuşuzdur bunların hepsi iletişim ve beden dili psikolojisi ile alakalıdır. İletişim de göz göze bakmalıdır. Ve iletişimin kaliteli olması için samimiyet çok önemlidir.

28 Ocak 2016 Perşembe

Biz neden şanssısız


Şanslıyım diyen çok az kişi vardır. Ben kinci biri değilim diyor kişi bir anlatıyor ki kinci çıkıyor. Aynı bu şekilde insan şanslıdır aslında. Şans başka bir şeydir. Bizim geleneğimiz şöyle der şeyinde boncuk mu buldun diye bir laf var. 

Biz çok şansız olduğumuza inanıyoruz ve öyle yaşıyoruz. Gökten para yağsa bize saksı düşüyor diyoruz. böyle böyle kendi kendimizi şansız hissediyoruz. 

Biz hiç şansızlığı kendimizde bulunmayız. Başımıza bir şeyler geldiğinde hep karşımızdakini suçlu hissederiz. 

26 Ocak 2016 Salı

Evlilikte yaşanan sorunlar ve çözümleri



Erkek beyni sorun ile karşılaşırsa heme sonuca odaklanır ve zihinsel olarak sorunları çözmeye çalışır. Kadın beyni ise sonuç ile değil neden ile ilgilenir. 

Sevgi oluşturmak kolay değildir. Evlilikte güven sorunu ve iletişim sorunu olmamalıdır. Sorunları oturup konuşmamak maalesef evliliği öldürüyor. Genellikle eve gelir gelmez sorunu açan kimse olmazsa evlilik azap olmaya başlar ve evlilikte problem çözme yöntemi yaratmak çok önemlidir.




Evlilikte şiddeti onaylamamak lazım. Aramız bozulmasın diye evlilikte kadın da alttan almak zorunda değildir. İletişim herşeyin ilacıdır ve eve bağlılık iki taraf içinde çok önemlidir. Çiftler evlilikte nasıl mutlu oluruz sorusunu sürekli birbirine sormalıdırlar. Sorunlar çoğaldıkça genelde evlilikte erkek tarafı alkole bağlanır ve içki söz konusu olunca, yanlışı yanlış ile kapatmak gibi bir yanlışlıklara girilmektedir. Bir de sorunları düzeltmeden çocuk olursa evlilik daha da kötü olmaktadır. Evde ses olsun yeni bir şey olsun diye çocuk istenmez.


21 Ocak 2016 Perşembe

Bağımlı kişilik bozukluğu



Bağımlı oldu kişi kaybettiği şeyi kaybettiğinden depresyona doğru gidiyor sonra başka bir şeye bağımlı oluyor. Annesinden ayrılmamış kişiler bağımlı oluyor. Boşanmış annelerde de bağımlı olabilir çocuğuna hem anne hem de baba yerine çocuğa aşırı bağlanıyor.

Küçükken rahatsızlık geçiren çocuklar, anne aşırı bağımlı hale geliyor ve ileri de de o çocuk bağımlı oluyor ve kendisi hayatı kaliteli şekilde yaşayamıyor. Annesi ile bağımlı olan kişilerin annesi ölünce depresyona girer ve annesi vefat eden kişiler annesi ile ne yaptıysa artık yapamaz ve kişi depresyona girer.

Bağımlılıkta da genetik bağımlılık söz konusudur. Genetik faktörlerde etki vardır ve kişilerde görülmektedir.

13 Ocak 2016 Çarşamba

Dikkat Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir



Dikkat demek bir kişinin beyin enerjisini tek bir nokta üzerine odaklama yeteneğidir. Zihnin bütün gücünü tek bir noktada odaklamasına dikkat diyoruz. Bir kişinin dikkati iyi değilse beyin gücü dağılıyordur elindeki işi yapamaz. Domates kesen biri dikkatini dağıtırsa elini keser. 

Dikkat çok önemlidir, dikkat olmadan hayat ve yaşam çok kaliteli olmaz. Dikkat eksikliği olan doğuştan dikkatsiz çocuklar var ama çok az. Çoğunlukla sonradan dikkatsiz olma kişileriz burada yaşta çok önemlidir. Çoğunlukla dikkat eksikliği nedeni annelerdir. Çocuklara yemek yedirmek için reklamlar açılıyor ya beyinde hareket sensörleri var ve orada ne oluyorsa oluyor. Beyin hareketli şeylere alışınca durağan görüntülerde çocukta dikkat eksikliğe neden oluyor.



Anne geliyor diyor ki oğlum ders çalış dikkatli çalış, çocuk tepki verir ve çocuk bir dar boğaza girer ve bu saatten sonra derse odaklanmakta ve dikkat eksikliği baskıdan dolayı çocuk dikkatini dağıtır. 

Kiracı kaç ay kira ödemezse tahliye edilir?




Kiracının en önemli sorumluluğu kirayı zamanında ödemek ve evini kiraya veren kişi ise evini en güzel şekilde ve sorunsuz bir şekilde evini kiracıya vermelidir. Ev sahibi ve kiracı eve yerleşmeden evi kullanmaya başlamadan önce kira sözleşmesi yapması gerekmektedir. Kira tahhüdün de kiralanan tarihi yazmak çok önemlidir. Kira sorunlarını giderdikten sonra sıra taşınmaya geldiğinde ankara nakliyat taşınmak için hem uygun fiyat hem sorunsuz taşımacılık sunmaktadır.

Eğer oturduğunuz yerde ev kiraları yükseldiyse ev sahibi hangi sebep uydurursa uydursun siz o kira tahaddütünde ne yazıyorsa ona göre kira kontratı yapılmalıdır. İnsanlar evin içerisinde kiracı var iken kafasına göre ve ben kendim oturacağım diye kiracıyı evinden çıkartamaz. Nakliyat ankara sizin taşınmanız için Ankara'da hizmet vermektedir. Kiracı ilerideki sorunlardan kurtulamak için ve işgalci durumuna düşmemek için bankaya yatırdığınız makbuzları saklayınız. En azından bir kağıt alıp adı sözleşme olmasa bile kiracı ile ev sahibi arasındaki sorunlarda bir yazı yazılmalı ve insanlar kafasına göre iş yapmaması için bir sorun olmaması için sözleşmeler olmasa dahi bir kağıda yazmak çok önemlidir.


12 Ocak 2016 Salı

Anksiyete bozukluğu ve tedavisi



Anksiyete türkçe kelime değildir anksiyete kaygı endişe ve iç sıkıntısı anlamına gelmektedir. Kaygıyı yaşamayan yoktur ve analizlere bakıldığından bu hastalığın doğal olduğu anlaşılmaktadır. Kaygı size ve çevrenize zarar veriyorsa doğallıktan çıkarsınız.

Bir karşı cinse ilgi duyarsınız istediğinizi yapamazsanız bu kaygıya sebep olur. sıkıntı hissedildiğinde çabalamaya başlar ve bir hamle yapar bu kaygıdır ve bu herkesin başına ara sıra gelmektedir.

çözümü insanlar bilir ve görür insanlar bunun nasıl çözüleceğiniz bilir ama hep bir engel vardır. İç dünyamız hemen şimdi der hadi der ama realite ayrı bir hadisedir. Gerçekler hemen olmaz ve zaman alır. Kaygı bozukluğun aşırı olması ilk başta sizi rahatsız eder ve stres haline girersiniz.

11 Ocak 2016 Pazartesi

aşk çağrından çıkarsa kara sevda oluyor



Aşık olmak içinde soyunmak gerekiyor, gerçek bir soyunma eylemi yapmayan ve kendisini açmayan insan türüyüz biz aslında. Güzel bir şey lezzetli bir şey seks ama biz gerçek aşkı kendimizi aşarak yapmıyoruz. Biz kendimizi kapatıyoruz. 

Sürekli sevdiğimizi düşünmekte bir nevi bir hastalıktır ve beyin hep sevdiğiniz kişiyi düşünmeyi ister ve sever. Aşık olan insanda devamlı sevgilisini düşünen bir beyin var. Sizde gerçek aşk var ise sadece bir isim için dönen beynimizde bir devre oluşuyor. Kimisi bir kişisel blog açıyor ve yazmaya başlıyor. 

Eğer bu tür aşk çağrından çıkarsa kara sevda oluyor. Aşk bir yere kadar güzeldir, ama çoğu iyi değildir. Biz biri ile yaşamak ve birlikte yaşamayı istiyoruz, aşk bizim yanlılığımızı almaktadır. Aşk narisst bir şey ise yani aşkınız narsistlikten geçiyor ise siz karşıya değil kendinize yatırım yapıyorsanız.

sanal ülke

Elifoğlu Nakliyat





Elifoğlu Nakliyat şehiriçi nakliyat ve Ankara'dan tüm illere nakliyat hizmeti yapmaktadır. Garantili ve sigortalı taşımacılık yapan Elifoğlu Nakliyat 15 yıldır Ankara'da hizmet vermektedir. Diğer ankara evden eve nakliyat sitelerinden farkı ise yüzde yüz müşteri memnuniyeti ile çalışma yapmasıdır. 

Tüm çalışmalarımızda müşteri memnuniyeti güdüyoruz ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sürekli araştırma ve teknolojiden faydalanmaya çalışıyoruz, kaliteli hizmet için Ankara'da sayılı nakliyat firmaları arasındayız.

Sağlıklı sorunsuz ve profesyonel taşıma için Elifoğlu Nakliyat her zaman hizmetinizdedir, taşımadan önce evinize ekspertiz gelir ve taşınacak olan eşyayı nasıl taşıyacağınız, ambalajlamaya bakarak tahlil yapar ve ona göre taşıma işlemi yapmaktadır. Nakliyat demek bir eşyayı diğeri taşımak değil eşyayı sorunsuz ve çizik olmadan taşımaktır ve bu anlayış bizim misyonumuzdur. Ankara evden eve nakliyat için lütfen bizimle iletişime geçiniz.




Sitemiz için tıklalyınız. ankara nakliyat

5 Ocak 2016 Salı

Kışın depresyona girmemek için


uzun süren kış gecelerinde kitap okuyarak depresyondan kurtulabiliriz. Resim yaparak bir şeylerde değişiklik yaparak evin içerisinde yapılacak hobiler sonucunda depresyondan kurtulabiliriz. Depresyon hastalarında aktivitenin önemi büyüktür. 

Kış mevsiminde evde geçirilen süre fazla oluyor. Evde geçirilen zamanı daha eğlenceli kılmak çok önemlidir. Özellikle çiftler için evde kahve içmek birlikte geçirilecek zaman anlamında vakit geçirmek çok güzeldir ve sıcaklık katmak gerekiyor. Bu da birlikte eğlenmek ile sohbet ile muhabbet ile mümkündür. Özellikle yalnızlık depresyonu daha da tetikliyor. Aynı zamanda film seyredilebilir, oyunlar oynanabilir. Oyun insanın yaratıcılığını geliştirir ve kişinin stresini azaltır.