19 Ekim 2020 Pazartesi

Olumlu bakış açısı


Beynimizde bir öğrenme nöronu vardır, beş tane de duyu organımız vardır, görme tatma dokunma gibi dünyanı bu beş duyumuz ile algılıyoruz ve biz bunu programlayabiliyor, bir olaya baktığımızda zihnimide ne var ise olayları öyle görüyoruz, eğer dışarıda hava kötü ise ve siz bugün çok sıkılıyorum derseniz aynı şekilde zihniniz de sizi sıkar. 

Her mutluluk verici dediğinizde mutluluk nöronlarınız aktif oluyor ve sizde aynı şekilde mutlu oluyor. Kendinle barık olan insan mutludur ve mutlu olabilir. Her aynaya baktığınızda ne kadar mükemmelim derseniz evet sizin zihninizde aynı bu şekilde sizi mutlu yapacaktır. 
Herkes kendi gerçeğini hisseder ve bu gerçekler duygualara dönüşüyor.
https://www.psikolog06.com/

18 Nisan 2020 Cumartesi

Doğru liderlik


Klasik liderlikte kişi içgüdüler ile hareket eder ideal liderlikte yetenekleri ile hareket eder. Herhangib bir karar verirken hemen karar vermez ve daha sonra karar verir. Ve çalıştığı kişilerin güçlü ve zayıf taraflarına bakarak hareket eder.

Doğru zamanda hareket eder ve ona göre davranır. İnsanlar kendisini hangi ortamda rahat ve sadakatlı hisseder tabi ki rahat ortamda. İnsanlar yüksek maaş aldığı yerde mutlu olmayabilir, ama liderini seven kişiyi ve mutlu eden kişiler kurumda değerli hisseden kişiler daha mutludur ve kurumda gelecek görmesi çalışanlar çok önemlidir. Bu özellikleri olan kişileri bulmakta çok önemlidir. Doğru lider nasıl olunur sorusunu bir liderin kendi kendisine sorması lazımdır.

Liderlik paranın gücü ile bağırması ve çağırması yanlıştır ve çalışanlar ile sıcak ilişkiyi kuramazlar ve bu ilişkiyi geliştirmek çok önemlidir. 

Travmayı temizleme

İçimizde bizim iki tane farklı kimliğimiz var ve bunlar birbirinden farklı çalışıyorlar, sürekli bizimle konuşan iç sesimiz var. Bilinçaltı zihnimizin mantığını bilmek çok önemlidir, ne istemediğimzi söylediğimiz zaman olumsuz yönlere kayıyoruz. 

Hep duyduğumuz şey ise travma temizlğidir, bilinçaltındaki faklı travmalar temizlenmesi gereklidir. Travama temizliğinde insan kendisi ile barışır ve kendisini mutlu yapacak şeyleri bulmaya başlar. Travmalar insanların belirli kanalları kapar ve insan bu travmaları temizlemesi gerekir ve hayatın akması gerekir.
Çankırı haber