25 Şubat 2016 Perşembe

Başarıya nasıl ulaşılır




İnsanlar sızlanarak kendini geliştirmiyor ya da rahatta oldukları için kendini geliştirmek için bir şey yapmak istemiyorlar. Yeteri kadar beyne emek verirsek emek vermek gereklidir ve ol değince olmuyor. Başarısızlık ile ilgili öz yeti diye bir şey vardır. Bir kişi bir sorun ile karşılaşıyorsa bu o kişinin ön yargılarıdır. 

Bir kadının başını annesi ya da akrabası yakıyor. Kadınlar dışarıdan gelen laflara çok baktıkları için özgüveni yok olmasıdır. Çevresel söylemleri susturamadığımız için üzüntülü olaylar yaşıyoruz. 

Bazen özgüvenimizi kaybediyoruz ve dışarıdan gelen laflara çok bakıyoruz. Kendimizi çok başarılı hissediyoruz ama biri geliyor ve sizin moralini bozuyorlar ve bu da enerjimizi düşünüyor. Başarılı olmak sabır ve sebat ister ve insanlar da bunu engellemek isterler kim dışarıya daha çok kulağını kapatırsa kişi o kadar başarılı olabilir. Ben başarabilirim diye içimizden konuşursak kendi kendimize o zaman başarabiliriz. Bütün kalbimiz ile haykırırsak ben yapabilirim diye haykırırsak işte o zaman başarabiliriz. Özgüven kazanma yolları hissetmekten geçer ve biz işte o zaman kazanırız. 

Bir iş yaparken negatif telkin yerine kendimize iyi şeyler söylemek ve hayatımızdaki bütün problemleri yok sayarak işe kendimize güvenerek bir şeyler yapabiliriz ve heyecan bu işin güzelliğini oluşturmaktadır.Kaynak: ankara nakliyat

http://kozmopolitsozluk.blogspot.com.tr/

23 Şubat 2016 Salı

Yeniden Osmanlı inşa edilebilir mi?


Libya'da bahar geliyor derken birde kış geldi ve Ortadoğu'da ki planlar bir bir gerçekleşiyor ve en sonunda Türkiye yalnızlaşıyor. 

Osmanlı ruhu inşa edilebilir, Osmanlı ismi olmasa bile barış ve huzur içerisinde yaşayan milletlerin Osmanlı devletini aradıklarını biliyoruz. Geri döne ey Osmanlı diyen devletler gün geçtikçe çoğalmaktadır. 

Osmanlı büyük komplolara kurban gitmiştir. Şu an Suriye'de İran, ABD, Rusya gibi devletler ve oraya üşüşmüşler. İngiltere orada yok gibi ama orada ve başka bir şekilde savaşmaktadır ön planda değildir yani kimin ne yaptığı belli değildir. Işid'in attığı Twetterler Londradan geldiği söylenmektedir.  İnsanlar algı operasyonu  ile yanıltılmaya çalışıyor ve neler olduğunu kimse bilmiyor. Kişisel blogta bunları yazmıştım. Işid'in üzerinde İngilizlerin etkisi var ve örgüt üretiyorlar ve dinleri nasıl kullanacağı hakkında tarihe bakarsak ingilizlerin neler yaptığı ortadadır. İngilizler dost mesajı verirken arkada istediklerini yapıyorlar.

Ortadoğuda dini kendi emelleri doğrultusunda kullanıyorlar ve taşeronluk yaparak ülkeleri karıştırıyorlar. Aylık beş bin dolara karşın para alıyorlar ve bu paraların nereden geldiğine bakılmalı. Ortadoğu'da bir plan var ve halklar uyandı arap baharı isyandı önemliydi ama bunu kışa çevirdiler. Türkiye'nin etrafını bakınca durum böyle ve bunları iyi okumak gereklidir. 

Kaynak: ankara nakliyat 

22 Şubat 2016 Pazartesi

Çocuklardaki Takıntılar, Okul Başarısını Nasıl Etkiler?



Eğer takıntılar günlük yaşantısını bozarsa ve okuldaki başarıları yok etmeye başlarsa o takıntılar hastalıktır ve çizginin diğer tarafına geçtiğinden söz edilebilir ve hastalık başlamış denilebilir. Çocuklarda da bu tür obsesyonlar olur ve aşağı yukarı 2-4 yaş arası inatlaşma ile başlayan takıntılar vardır.

Yetişkinlerde zorlayıcı olan duygular çocuklarda da aynı şekilde zorlayıcıdır en önemlisi model olma durumu var diğer taraftan bakıldığında çocuk büyüklerden davranışı gözlemleyerek öğreniyor eğer anne evde temizlik ile sürekli uğraşıyorsa çocukta temizlik takıntısı olabilir ve öyle davranışı hayatın bir anlamı ve gerçeği olduğunu düşünebilir. Aile bir duygu ile baş etmeyi öğretmeli ve onunla mücadele etmeyi öğretmelidir.

Belirli davranışları çocuğa vermek ailenin görevidir ve ailenin buna destek olması gerekmektedir. Çocuğu kazanmak için çocuğun bazı şeyleri kontrol etmesi gerekmetedir.

Ankara nakliyat

20 Şubat 2016 Cumartesi

Hukuk düzeni ve devlet düzeni



Toplumsal alanda bilgi çok ön planda ve bilgiden sonra bir de enerji gücü var. Bilgi ile enerjiye de sahipseniz bilgi ve enerji en büyük güçtür. Ne olursa olsun temeli bilgi olan bir yerde hukuk çok önemli bir hale geliyor.

Tarihin ilk çağlarından beri hukuk vardır ve bunların hepsinde toplumlara hukuk sorunları vardır ve hep çözülmeye çalışılmıştır ama hepsinde hukuk ya silah olarak ya da savunma olarak kullanılmıştır. Bazen direnenler, bazen istemeyenler kullanıyor ama tarihin her çağında hukuk karşımıza çok farklı bir şey olarak çıkıyor.

Osmanlı'da matbaya karşı çıkmasının sebebi tebanın bilgiye uzak durmasının istenmesi idi bu da otoriteyi aynı zamanda tehdit etmektedir. İnternet medyası devletleri fazlasıyla korkutmaya başladı ve bireyler hep özgür yaşam talep eder internet ise özgürlük verdi ve iletişim özgürlüğü kavramı olmaktadır. 

Nakliyat ankara


Ankara nakliyat

Yeni dünya düzen ne üzerine kurulu



Tarihe bakıldığında hep yenilik ile insanlık gelişmiştir bir kaç çağdan ve bir kaç devrimden bahsedilmektedir. Tarım devrimi gibi bizim bulunduğumuz coğrafyada gelişmiştir ondan sonraki devrim daha sonra sanayi devrimi ile her türlü her şeyi ile farklı bir sisteme geçildi ve ardından teknoloji devriminin içerisinde geçirdik.

21. yüzyılda iletişimdeki değişimlilik ve yeni dünya düzeni aslında bizim bundan sonra dünyanın nasıl yaşayacağımızı belirleyecek olan bir şey. Yeni bir dünya düzeni kuruluyor denildi 15 yıl bunun ne düzeni olduğunu tartışmaktaydık ve yeni dünya düzeni hiç kuşkusuz iletişim devrimidir yani iletişimde her yere ulaşma imkanı teknoloji ile birlikte ortaya çıkması tüm dünyanın iletişimini ve yaşam tarzımızı değiştirmektedir. Kişilik blog sitesi açan insanlar bile iletişim de bir şey yapmaktadır. 

İletişim devriminde olgular meydana çıktı ve yakın dönemde üzerinde durduğu konulardan bir tanesi arap baharı idi ve arkasında sosyal medya vardır. Yine 90'lı yıllarda avrasya coğrafyasında yaşandı. En çok mobil iletişim kullanan ülkeyi bu iyi bir şey mi yoksa boş zaman geçirme alışkanlıkları sosyal medyaya mı kayıyor ama çok boş vaktimizin olduğu bir gerçek ve Türkiye'de ki sosyal patlama ihtimalleri büyük ölçüde azalttı ve duygusallığı yaygınlaştırarak insanların patlamasını azalttı ve sanal aleme taşıdı. Kaynak: ankara nakliyat


Furkan Dede

13 Şubat 2016 Cumartesi

Çaresizlikten nasıl kurtuluruz?




Yaşam boyu analizler yapıldığında sıkıntı yaşamayan insan yoktur. Sıkıntılar doğaldır ve ihtiyaç vardır siz engellenirsiniz, yeme ihtiyacınız vardır ama yiyemezsiniz bu sıkıntı yaratır. Sıkıntı da senin ihtiyacın var hadi çözümle demektir ve kişi sıkıntıdan kurtulmak için bir hamle yapar.

Çözümü insanlar bilir ve görür fakat engeller vardır. Kişisel dünya ile dış dünya arasında bir takım farklılar var. Acıkınca anında yiyemezsiniz hayatın kendisine göre prensipleri vardır. Sıkıntının hastalık olma sürecinde insan kendisini iyi değerlendirmesi gerekir. Panik sosyal fobiler gibi stres bozukluğu gibi hastalıklar anksiyete bozukluklardır. Kaygılanmadan taşınmak için nakliyat ankara firmasını tercih edebilirsiniz.

Zengin bir kişi bir gün bütün varlığını kaybetmekten korkmaktadır. bu gibi düşünceler kişinin performansını düşünür. Bir altı boyunca mutlaka başıma bir şey gelecek diye düşünürse kişi o zaman kaygısını kontrol ede mez ve kaygı bozukluğu ve çaresizlik düşüncesi kişide meydana gelir. Kaybetme korkusu başıma bir iş gelecek korkusu insanı mutsuz eder. Yaşamın her alanında korku ve sorun vardır ve bununla yaşamaya alışmamız gerekmektedir.


Haber çankırı

Furkan Dede


12 Şubat 2016 Cuma

İnsanın mutlu olabilmesi için



Kuran'a bakıldığında akla dayanmayan bir şey bulamazsınız. Bu nedenle bu tarz da ki durumlar insanın hoşuna gitmektedir. Bir insanın mutlu olması için mutluluğa yatırım yapması lazım ve belirli bir emek çekmesi lazım.Ama bir uyuşturucu ile mutlu oluyorsun ama tesiri geçtiği zaman tekrar onu aramaya başlıyorsun. 

Bir şeyleri sonuna kadar sorgulamamak lazım ve iman görünmeyeni görünür kılar. Kötü durumlarda iyi durumları geçmeyi bilmeliyiz ve bir şeyler yapmak için mücadele etmeliyiz. Mutlukta bir yerden sonra artık emek ve bakım ister ihmal edersen seni senden alır ve gider.


Herkesin kendisine göre mutluluk tanımı vardır ve insan kendisni iyi hissettiği zaman mutludur. Ağzımızın üzerinde bir limon var ise kendimizi rahat hissedebilir miyiz? hissedemeyiz bunun için kötükte aynı limon gibidir. Yani ne düşünüyorsan o oluyorsun. Düşünce sonuçta bizim yaşantımız ve duygularımız ve dahi eylememiz olmaktadır.

Zihin nasıl çalışır



Zihin bazen öğrenilmiş çaresizliğin içerisinde düşer ve zihin belirli bir kapta kaldığı zaman zıplamayı tercih etmiyor ve yerinde sayıyor Eğer siz bir öğrenilmiş çaresizlik içerisindeyseniz bundan çıkmanız gerekir.

Biz zihni kırmak istiyorsak rahatlığın dışarısına çıkmamız gerekir sürekli aynı şeyleri söylemek, aynı yerlerden geçmek size fayda sağlamaz. Bir şeyler bile alırsanız kafanız çalışır ve kendinizi daha farklı hissedebilirsiniz. Herkesin bir tecrübesi ve her konularda fikri vardır. Herkese saygı duyulmalı ve şablonlara bağlı kalmaksızın kendi üslubumuz ile bir şeyler yapmalıyız. 

11 Şubat 2016 Perşembe

YATIRIMCI PSİKOLOJİSİ



İnsan kendisini disipline edebilirse başarı sağlayabilir ve kişi avutmazsa eğer kendini başarıya ulaşabilir ve kısa sürede başarılı olabilir. İnsan yeter ki istesin yapmayacağı bir şey yoktur. Bazı şirketler ise ekonomide piyasadan nemalanmaktadır örneğin ankara nakliyat gibi.

Bazen bir karar verirsiniz öyle bir karar veriyorsunuz ki ilk başta düşündüğünüzden başka bir karar veriyorsunuz bizim kararlarımız sürekli değişmektedir ve en son kararımız en güzel karar olmak zorundadır herkes iyi bir şeyler yapmak ister ve bazen de kestirme çözüm üretiriz.

Piyasalar da aynen bu şekildedir geçen defa şöyle olduysa şimdi böyle olacaktır diyerek bir şeyler yapmaya yani kestirme yolları seçiyoruz. 

Bazen beyin tembelleştirir ve sizin muhakeme yapmanızı engeller. İyi bir analiz ve biraz da şans yatırımcısını iyi kazandırır. Aşırı bilgi sayıda bilgili değilsek kısa bir yatırım ve hemen yapacağımız bir şey ortaya çıkmaktadır ve hiç bir bilgi yoksa bilgi neleşene kadar bir şey yapmamak önemlidir.

Furkan Dede

Çankırı haber

Kanser ve farkındalık


Kanserin önüne geçmek için beş porsiyon meyve ve sebze yemek çok önemlidir. Bir de önemli olan şey ise kilo kontrolüdür. Kilo aldıktan sonra sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Aldığımız kararlar neticesinde sağlıklı yemek iyidir ama kilo almak doğru değildir. 

Bel çevresinin küçük olması kanser riskini artırmaktadır. Burada düşük kalorili diyet ile beslenmek kanserden korumaktadır. En iyisi daha doğal yemek çok  önemlidir. Dünya ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bazı bilimsel çalışmalar ile meyve ve sebze de farklı yöntemler yapılıyor ve genetiği değiştirilmiş ürünler bulunuyor ama bunları yerken mevsiminde yetiştirilmesi ve mevsiminde tüketilmesi çok önemlidir.

Suriye'deki son durum, Türkiye'deki yeni göç dalgası


Düşen petrol fiyatları ve sovyet ekonomisi Suriye'de Rusya'da olmak istiyor. Rusya diz çöktüğünde ABD kendi projelerini hayata geçirmeye çalışacak şu an ki depremde ABD'nin yatkın bir pozisyonda olduğu görülüyor ve ABD Rusya'yı dize getirmek için insanların ölmesini görmezden geliyor.

Merkez Bankası dolar satarak Türkiye'De para stabil pozisyona getirilmek isteniyor. Türkiye Merkez Bankası kötü zamanlarda mültecilere harcamış durumda. Türk halkı büyük fedakarlık yaptı ve bir sürü paramız gitti. Kişisel blogta bunlar yazmaktadır. 


Türkiye dışarıda Deaş'ın destekçisi gibi sunuldu hala biz Deaş'ten petrol alıyor muyuz gibi sorunlar ile baş ediyoruz tartışıyoruz ve anlaşamıyoruz. Türkiye bu bakıma yalnız kaldı ve Türkiye artık büyük oyuncu olmak istiyor. 

Sınırlarımızı açıyoruz ve kapatıyoruz AB bize bir sınırları aç bir de sınırlarını kapat diyor ve ortak bir politikaları yok ve ne yaptıkları belli bile değil ve daha grift bir duruma gitmeyi sürdürmekte. Merkel açık kapı politikası olsa da biz çok fazlası yok. Rusya'ya kimse nota verilmesi ve burada kapalı kapılar altında bir anlaşması var gibi Türkiye Rusya ile konuşamadığına göre bir şekilde diğer ülkeler ile iletişime geçmeli ve diplomasi de diğer kanalları aktif hale getirmesi gerekir.

Çankırı haber

6 Şubat 2016 Cumartesi

Aile çok neden önemlidir



Günümüzde çökmelerin hepsi ve değer yargıları değişime uğramaktadır ve en önce aile vurulmaktadır. Ailenin toplumdaki yeri ve önemi çoktur ve tartışılmaz. Aile insanlar için sığınaktır ve korunaktır ve korumamız gereken bir şey varsa ailedir.

Her kriz aşılır ama aile krizi aşılmaz ve sivil toplum kuruluşları aile kurumunu ayakta tutmak için çalışmaları gerekir ve yetiştirdiğimiz nesli aile içerisinde yetiştireceğiz ve ilk  doğduğumuz yer ailedir ve her şeyi ailede yaşıyorlar.


Yapılan araştırmalarda da evli insanların daha mutlu ve uzun ömürlü oldukları ortaya çıkmıştır. İnsan eş ve iş yönüyle dünyada aradığı şeyleri bulmuş demektir. 

ALKOL BAĞIMLILIĞI VE TEDAVİSİ



Madde bağımlılığı çok sık görülen bir rahatsızlık ve en çokta içki içerek alkol bağımlılığına adım atarlar. Önce bira gibi başlar daha sonra sert içkiler içer ve rakı içmeye başlar ve git gide bu süreç içerisinde artırırlar ve sosyal çevreleri değişir ve içine kapanırlar ve alkollü araç kullandığı için ehliyetini kaybeder, iş yerinde sıkıntılar yaşamaya başlar ama bu sorunlara rağmen artarak devam eder. 

Alkol bağımlılığı tedavi edilen bir hastalıktır, alkolü bırakmaya düşünenler bir psikiyatri doktoruna başvurmalıdır. Karaciğer hasarı olabilir ve bir çok vitamin eksikliği olabilir. Tedavisi ilk aşamada karaciğer ya da mide de bir rahatsızlık var ise ona yönelik bir ilaç başlanmaktadır. Alkol bağımlılığı ve tedavisi için kişinin çok kararlı olması ve ailesinin de destek vermesi çok önemlidir. Alkolün vücuttan tamamen arındırılması gerekiyor ve serviste alkolü vücuttan temizleyecek tedaviler verilmektedir bu durumlarda kişinin alkolden uzaklaşacak ilaçlar verilmektedir. Belkide bir kişisel blog açarak düşüncelerini bu şekilde aktarabilir. Alkol bağımlısı tedavisinin yatırılarak serviste yapılması gerek ve kendi başlarına değil doktor gözetiminde alkol bırakılması gerekir ve hastaların önemli bir kısmı alkolü tamamiyle hayatlarından çıkartabiliyorlar.

Furkan Dede

5 Şubat 2016 Cuma

İnsan neden kötülük yapar



Kötülük sadece insandan insana olmaz bazen koltuğa bazen hayvana bile kötülük yapar insan. Kötü insanlar haddini bilemeyip başka insanlara zarar verirler. 

Sıkıntıyı kendimizde arıyoruz tamam da sürekli bizde değildir. İnsanlar senden hatanı düzeltmek isteyecektir daha sonra ne oluyor insanlar sana karşı mahcubiyet hissediyor. Biz uyanık olacağız diye kendimizi ezdirmeyeceğiz diye psikolojik hasta oluruz ve hiç oluruz.

Yirmi senedir evliler ve kendini ezdirmeyen bir kadın düşünün tamam kendini ezdirmedi ama mutsuz neye yaradı. bu zor olduğunun farkındayız zor ama mümkündür. Saf ve salak insanların evlilik hayatı daha mutludur.

3 Şubat 2016 Çarşamba

Elifoğlu Nakliyat


Elifoğlu Ankara Nakliyat, evden eve nakliyatta 15 senedir Ankara'da hizmet vermektedir. Ev eşyası, kurumsal taşıma, depolama hizmetleri vermektedir. Taşıma işlerini teknolojiyi de kullanarak itina ile yapmaktadır. Kaliteyi ucuza taşıyan Elifoğlu Nakliyat sayısız referans ile Ankara'daki taşıma şirketlerinden açık ara öndedir.

Elifoğlu Nakliyat sadece Ankara'ya değil Ankara'da tüm şehirlerimize taşıma hizmeti vermektedir. Asansörlü taşıma ile eşyalarınızı çizmeden ve en ufak zarar görmeden taşımaktadır. Kaliteli ve güvenli taşıma için bizimle iletişime geçiniz. Taşımayı kısa sürede bitiren firmamız kendi personeli ile çalışmaktadır ve taşıma işlemleri başlamadan önce çizilecek eşyalarınız itina ile ambalajlanmaktadır.

Kaynak: ankara nakliyat