8 Ekim 2016 Cumartesi

Türkiye ortadoğuda ne yapmak istiyor?




Türkiye ortadoğuda akan kanın durmasını istiyor.Suriye savaşı büyük güçlerin alan kazanma mücadelesine dönüştü. Ortada mükemmel bir tablo yok ve dolayısıyla Türkiye bunun için girişim yapmaya çalışıyor. Fırat kalkanı operasyonu olmaya devam ediyor.


Türkiye'nin ortadoğuya girmesi ile Suriye ordusunda özgüven meydana geldi. Bunu www.furkandede.net adresinde yazmıştım, kişisel blogu takip etmenizi öneririm. Suriye ordusu doğru bir şekilde desteklendiği zaman deaşe karşı etkin bir mücadele verebiliyorlar. 

90 km'lik sınırın enine ve dikine genişlemesi gerekmektedir.Planlar çerçevesinde fırat kalkanı operasyonu çok güzel şekilde sürüyor. Orta ve uzun vadede Türkiye ortadoğudan gelen sorunları çözmek gerekiyor. Musul operasyonu bir müddettir planlanıyor ve Musul Irak'ın ikinci büyük kenti. Musul'un Deaşten kurtarılması için Türkiye gerekli adımları atıyor. Ortadoğu çok karışık bir yer, zeki insanların ortak özelliklerinde olduğu gibi Türkiye çok uzaktan ve buyurgan yaklaşırken aynı zamanda da türkmenleri koruyama çalışırken meshepçi politika da izlemeye gayret ediyor. Türkiye mülteci sorunlarını çeken bir ülke, dolayısıyla sorunlarıda kendisi çözecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder