19 Nisan 2018 Perşembe

Sezeryan mı? Normal doğum mu?

 En çok merak edilen konulardan bir tanesidir eğer sorun yok ise ve bebek ya da annede sorun yoksa normal doğum tercih edilmektedir. Bebeğin normal olarak doğması anestezi riski olmadan normal bir şekilde ve sağlıklı olarak doğurmaktadır.
Doğum vakti yaklaştığı zaman bakılması gereken bir çok faktör var. Bebeğin geliş şekli normal doğum için uygun pozisyon olması lazım, başın önden gelmesi lazım eğer duruş pozisyonunda bir anarmallik varsa sezeryan yapılabilir. Genellikle ilk doğumda çocuk ters gelmektedir. İlk gebelikte ters gelen bebeklere normal doğum önermiyoruz onlara sezeryan öneriyoruz. Sezeryan doğumun zararları Amerika’da, sezeryan doğumlarda ana rahmine doğum yapmadan önce bir bez parçası koyuyorlar sonra o beni çocuğun ağzına burnuna her tarafına sürüyorlar. Son dönemde ciddi bir biçimde Amerika tepki oluşturmaya başladı çünkü sezeryanla doğan çocuk o anneye ait olmuyor. En azından mikrobik sistemini bakteri sistemini almak için bunu yapıyorlar. Normal doğum nedir? normal doğum sunni sancı sonucu yapılan bir doğumdur.
Normal doğum mu sezeryan mı diye sorarasak eğer imkan var ve gebelikte sorun yok ise ilk başta normal doğum tercih edilmeli.
Dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var. 36. hafta doğuma bir ay varken bebek ters diye planlı sezeryan yapıp bu hastayı sezeryana direk yönlendirmek doğru değildir, doğum sancısı anındaki durum önemlidir. Olabildiğinde normal doğum olmayacaksa sezeryana yönlendirmek lazım. Bu hasta sağlığı içinde bebek sağlığı içinde çok önemli bir durumdur.

Normal doğumlarda dikiş riski olmaz ve doğumdan sonraki ayağa kalkış süreci çok kısadır. Önceki doğumlara baktığımızda kadınlar kendi kendisine doğurmaktadır ve işlem bittikten sonra kadınlar yatağa kendisi yatmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder