17 Nisan 2015 Cuma

Çocuğu durdurmayın



Çocuğumuzun başarılı olmasını istiyorsak başarı hakkında yazılmış çizilmiş hikayelere bakmamız lazım. Bunların en önemlisi ise kendine güvendir ilk önce çocuğa kendine güvenme telkin edinilmesi lazım. Çocuğun ben yapabilirim duygusuna dikkat ediyor musunuz?

Türkiye'de şirket kurmuş ve yirmi yıl şirketi devam ettirmiş insanlara baktığımızda eğitimli değillerdir ve güvenlidirler kendilerine bu böyledir yani kendine güven hadisesi küçüklükten beridir gelişir çocuk gelişirken kendine güvenmesi için yemekten sonra tabağı taşımak ister annesi der ki dur kırarsın taşıma der bu yanlış annesi bırak tabağı kırsın ama o çocuk gelişsin. Bu anne baba kötü anne değil sadece bilmiyor. Daha sonra o çocuğa züccaciye dükkanı açarsınız ama gel gör ki keşke o çocuk o tabağı kırsaydı da kendine güvenli yetişseydi.

Başarmış insanların hayatına girin mutlaka hayatı başarısızlıkla ve mücadele ile dolmuştur bakıyoruz ki bu insanlara çok sıkıntı çekmiş ve bunlardan ders almış. Deneyimleyen insana eğitime gerek yoktur o kişi kendi kendisine bu işleri yapar ve halleder kendi kendine halleder. Ama ilk önce bu işler çocukluktan başlar anna babalar hadi göreve. Yaşama hazırlamak gerekir eğer kişi içerisinden gelirse yapar bir şeyleri bir şeyi alıp nakliyat yaparsan o sırıtır ve o taşımacılık yapay olur bu zaten uzaktan fark edilir. Çocuk hiçbir zaman öğrenmekten kaçmaz yeter ki dikkatli ve kaliteli eğitim verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder