20 Nisan 2015 Pazartesi

Kendiniz olun


Kişi insanların arasına giremez hale geldiğinde, insanlar arasında konuşamaz hale geldiğinde sosyal fobi olmuşunuz demektir. Sosyal fobi sahipleri her an hata yapacağım zannederler. Toplumda efendiler sevilir ağır olda molla desinler diye öğütlerler. Böyle olunca da pısırık derler ve horlarlar. Haşeri çocuklar cevval çocuklar atak oldukları için biraz bastırırlar. bizde normları bozmamak için uğraşılır.

Çocukları hizaya sokmak gerekmez ve yaratıcı olsun muhalif olsun ne olur ki sizin çocuğunuz da muhalif olsun bu o kadar zor olmamalı bu kadar da olsun değil mi. İnsanların muhalif olması bizde istenmek.Bunun yanında özgüven de verilmeli. Bizim toplulumuzda herkes bir birinden aşağı görüyor bir kimseyi. Bizim toplumda memur amir karşısında, müdür öğretmen karşısında utanır ve kendini ifade edemez. Hata yapın işte lan kafanızda korkularla yaşamayın ve yaşatmayın.

Hepimiz yanlış yaparız önemli olan o yanlışta ısrar etmemek gereklidir. Bırakın insanlar yanlış yapsın, yapsın ki doğruyu bulsun insan yanlış yaptığı zaman bırakın doğruyu bulana kadara uğraşsın. Bırakınız efendim, kendinizi ve başkalarını idam etmeyin.

1 yorum: