15 Mayıs 2015 Cuma

Aşağılık Duygusu



Çocuğa annenin babanın empati yapamamazı sonucu aşağılık duygusu oluşuyor. Adam yerine konulan çocuklar kendileri ile barışık oluyorlar. Çocuklar eğer aşağılanırsa herkes beni yargılayacak diye düşünürler. Çocuklara sadece sevgi vermek yerine çocuğa değer vermekte gereklidir. Çocuk sadece akıldan ibaret değil aynı zamanda da duygu ile de gelişirler.

Bir gence gravatın eğri derseniz o çocuk kendi üzerine alırlar. Zor kişilerdir, bu kişiler ile beraber yaşayanlar dikkatle yaşaması lazımdır. Çocuğun böyle olmaması için kişiliğini övmeden takdir cümleleri kurmalıyız. Şırmartmadan  çocuğu övmek ve takdir etmek lazım. Çocuğun davranış ve çabalarını övmek gereklidir. Çocuğa bak ne güzel çalıştın demek gibi cümleler kurmak gereklidir.

Sen aptalsın ya da akıllısın demek çocuğun kendini geliştirme yeteneğini yok oluruz. Çocuğun kişiliğini övdüğünüz zaman yeterli hissettiği için kendini geliştirmez. Çocuk kendini geliştirmesi için aynı zamanda da hayatı öğretmek lazımdır. Eğer çocuk yalan söylemedi ise onu övmek yerine yaptığı hareketi söylemek gereklidir. Çocuğa aferin ilkeli davrandın yalan söylemedin demek daha doğrudur. Çocukla olaylara konuşmak her zaman daha iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder