19 Mayıs 2015 Salı

İnsan hakları çokta önemli değil mi?




Bizim insanımızın önceliği insan hakları mı? hak  mı? hukuk mu? bizim toplumumuzun en önceliği nedir? insanlar bugüne kadar ki sergiledikleri serüvene baktığımızda her toplumda benzeri işler vardır. İnsanlar genelde soyut ilkeler adına fedakarlık yapmak istemiyorlar. Somut işler için yapıyorlar sadece. Normalde insanlar, insan hakları gibi soyut şeyleri önemsemiyorlar, gün gün bu çemberin daralacağını düşünmez. 

İnsanın o anki refahı güvenilmez bir şeydir ya da liderinin dünyaya meydan okuyormuş gibi görünmesi çokta uzun süreli bir şeydir. İnsanlar ilk önce insanlar maddi kazancına bakarlar. Bu hükümet sağlık ve yol konusunda başarılı ve halkın hoşuna gidiyor, her yerde hastane var, yollar yaptı gibi halk bunu seviyor kimisi de hormonlu bir gelişme diye eleştiriyorlar.

İnsanlar artık entellektüelden nefret ediyor var aydın insanlardan bizi geriye götürecek diye korkuluyorlar. İnsanlar neyi önemsiyor peki ? geriye ne kaldı yine ekonomiye geldik, insanların cebinde para var iken altındaki sandalyeyi sat başka yerden alırım nasıl olsa deyip o sandalyeye sahip çıkmıyor.

https://www.sifatuzlamba.com/urun/dogal-cankiri-tuz-lambasi-6-7-kg/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder