30 Mart 2016 Çarşamba

Sosyal medyanın gücünü görmezden gelmeyin



Sosyal medya siteleri giderek güçleniyor ve artık sosyal medya hayatımızın içerisinde. Öyle ki artık sosyal medya bağımlılığı hastalığı bile var.

İnternette her şey bulabiliriz. Ev taşıyacaksak bir ankara nakliyat firması da arayabiliriz ya da köpeğimiz için uygun bir mama da bulabiliriz. Biz interneti nasıl kullanırsak ona göre faydalı olabiliriz. 

Sosyal medya ile partiler seçim kazanabilmekte. Sosyal medya sayesinde devrim bile gerçekleştirilmektir. Arap baharının etkisinde yine sosyal medya vardır. Gezi parkı da ülkemizde olaylara sebep oldu ve oraya insanları toplayan güç yine internetti. Artık sosyal medya sadece girilip eğlenilen yer değil, insanların bilgi sahibi olduğu veya yönlendiren bir platform. 

Seçimlerde TWetter kullanıldı ve partililerin hesapları kendi partileri için çalıştı ve görüşü olan kişiler o hesapların da dile getirmesiyle kendi düşüncelerini paylaştılar dolayısıyla insanların içlerinde olan fikirleri o hesapların yönlendirmesi ile paylaştılar.

Sosyal Medyanın Kişiler Üzerindeki Etkisi



sosyal medya çok önemli, dünyada neredeyse bir şekilde sosyal medya ile bağlantılı halde. İnternete erişim her geçen gün çoğalıyor,geri kalmış toplumlar hariç herkes sosyal medya da ve oradan çıkmak istemiyorlar.


Herkes bir şekilde sosyal medyada yapılan araştırmalar da var ve sosyal medya insan üzerinde etkili. Sosyal medya da olmamızın sorunları var insanlar kimliksizleşiyor, aşırı takip, takip etme ve kızgınlığın dile getirilmesi sonucunda kimliksizleşme meydana geliyor, insanlar hep iyi yönlerini göstermeye çalışıyor.

O kadar bilgiyi ya da asla paylaşmayacağımız bilgiyi paylaşıyoruz o kadar fazla ki bizi bir tedbirsizlik ile baş başka bırakıyor. 

Yalnızlaşma, sosyal medya sayesinde yüz yüze dahi olsak insan kendi iç dünyasında yalnızlaşıyor. İnsanları reel hayatta iletişimsizliğe doğru iletiyor. Tahammülsüzlük ve hıza bağlı olduğumuz için artık tahammülsüz bireyleriz.

Artık bilgiyi çok hızlı bir şekilde ulaşıyoruz, her hizmeti alabiliyoruz, ankara nakliyat yazdığımız zaman karşımıza binlerce sonuç çıkıyor ve oradan bir nakliyat firması seçiyoruz. Nakliyat ankara yazdığımız da hangi firma iyi ya da kötü sosyal medyadan bulabiliyor ve öğrenebiliyoruz.

29 Mart 2016 Salı

Üstün akılın amacı?



Eski yunanda iki türlü akıl yöntemi vardı. Bir soru sorarak ki bu sokrat yapmıştır. Eflatun gibi kişiler ise sorular alarak kendi fikirlerini aktarmaya çalışmıştır. Eleştiriyi kabul eden filozoflar tüm insanları etki altına almaya çalışırlar. 

Üstün akılın amacı insanlığı evrimleştirmek gibi düşünceleri var. Şu anda etrafımız at ve eşek çok az neden çünkü robotik teknoloji o kadar hızlı ilerledi ki onlara ihtiyaç kalmadı. Robot gelişmesine baktığımızda baş döndürücü ve o kadar artmış durumda. Yakın zamanda her şeyi robotlar yapacak. 

Mesela hakemlere gerek kalmayacaktır gibi bir düşünce var. Önümüzdeki 50 yılda ne olacak? devamlı fikir üreten ve sürekli teknolojiyi geliştirenler hiç durmayacak ve güç kimde ise dünyayı onlar yönetecek. Üstün akıl diyor ki ben biliyim. Bilgiyi ilk önce ben biliyim ve biliyorlar da bildiği bilgileri de istediği gibi insanlara satıyorlar. Gündüz programları var iken bizim sağlıklı düşünmemiz mümkün değildir ama bakıyoruz ki dünya başka bir yere gidiyor. Bizim sosyo kültürel yapımızı tekrar ortaya koymamız lazım. Örf ve adetlerimize ihtiyacımız var.

https://www.merkezteknikkombi.com/

27 Mart 2016 Pazar

HIZLI OKUMA NASIL OLUR ? EGZERSİZLER VE UYGULAMALAR



Hızlı okuma panik halinde okumak değildir, hızlı okuma kelimeleri görsel güdümlü bir biçimde olarak anlamayı sağlamaktır. İkinci dünya savaşına dayanan bir okuma şeklidir hızlı okuma. 

Hızlı okuma çağımızda önemli, öğrenciler çok uzun paragrafları okuyup zaman harcıyorlar. Okuduğumuz anlaşılması lazım, hızlı okuma aslında teknik bir meseledir. Gözün ve beynin algılama şekli çok önemlidir. Göz baktığımızda göz anlamını yakalamak için anlama ulaşmamız gereklidir.  Görsel hafızamız daha kuvvetlidir, saatimize baktığımızda bir bütün olarak bakabiliriz, sözcükleri anlamada aşağı yukarı bu yöntem kullanılmaktadır. 



Kelime olarak algıladığımız resme bakar gibi üç kelimeyi gönderebilirseniz daha iyi öğrenirseniz. Hızlı okumanın verimli olması gerekiyor ve anlamamız gerekiyor. İnternette de siteleri okuyarak kişisel blogları okuyarak zaman kazanabilirsiniz. Genellikle kitap okurken başka şey düşünüyoruz ve konstre olamıyoruz. Bu teknikler ile hızlı okuyarak dikkatimiz dağılmaz.  

Kaynak: Furkan Dede

Türkiye terörü nasıl bitirebilir



Türkiye'nin teröre karşı ve ayrılıkçı teröre karşı en büyük gücü demokrasisi. Terör ile mücadele ediyorum diye demokrasiyi yok saymak Türkiye'nin zararınadır. Devletlerin düşmanı veya dostu olmaz. Ülkelerin sadece menfaatleri vardır. Biz devletlerarası ilişkilerde duygu olmaz ve milli menfaatler vardır. 


Atatürk yedi düvel ile savaşmış ve her birine benim düşmanım ya da dostum dememiş belirli sınırlar içerisinde görüşmeler yapmış ve ülkenin menfaati için uğraşmıştır. Devlet insanı ey diye sağa sola söyleyemez. Türkiye'nin menfaatleri vardır, şahıs menfaatleri yoktur.



Batı basını sürekli bize diyor ki pkk ile masaya otur.Batının yönlendirici olan düşünce kuruluşlarının en önemli isimleri pkk ile masaya oturun diyor.  Bizim için Türkiye Cumhuriyeti vardır, bizim için önemli olan parti vb değildir. 

25 Mart 2016 Cuma

Yalnızlık ne demek




ABD'de son 25 yıl içerisinde her türlü paylaştığınız dost sayısı ciddi biçimde azalmış durumda. Ülkemizde de belki böyledir, bizden önceki kuşakların daha çok arkadaşı vardır ama bizim git gide güven problemimiz olmaktadır. İnsanlar yalnız başlarına yaşıyorlar, bazen iradesiz şekilde yapıyorlar ama yalnız insan sayısı çoğalmakta.  

İnsanların dostları ve yol arkadaşı vardır, beraber çalıştığı insanlar iş arkadaşlardır bir de arayıp sormazsın vaktin olamazsın ama bilirsin ki o senin dostundur ve o her zaman vardır. Dostlar geridedir ama hep aradığında bulursun. Bir de askerlik, yatılı okul arkadaşları, mahalle arkadaşları vardır onlar da mecburiyet arkadaşlarımız vardır. O kadar mecburuz ki birbirimize o ilk arkadaşlarımız üzerinde her şeyi deneriz ve aslında biz dostuluğu ve arkadaşlığı bunlardan öğreniriz. 

Ama artık aynı mahallede değiliz, okullar yatılı arkadaş tanımıyor. İnsan daha çok insanı tanıyor dolayısıyla artık kimse kimseye mecbur değil.  Gerçek dost onun yanında kendiniz olabildiğiniz kişidir, şımarabildiğiniz kontrolsüz olduğunuz kişi sizin dostunuzdur, çünkü o ilişki sizi rahatlatıyor.  

https://www.merkezteknikkombi.com/

24 Mart 2016 Perşembe

Tarz giyinmenin püf noktaları

 
İyi giyinmek sandığınız kadar zor değil. Sadece planlama ve zamanlayı doğru yaparak rahatlıkla çözebilirsiniz tarz giyinmeyi, hem de zamanı iyi kullanırsınız. 1-  Alternatifleri gözden geçirin. 2- Beğendiğiniz tarz giyinen insanlardan kopya çekin. 3- Satın aldığınız giyisilerde yıkama ve bakımlarda gerekli özeni gösterin, elbiselerin ilk günkü rengini koruması çok önemli. 4- Aksesuar kullanmaktan çekinmeyin, 5- Kesinlikle giysilerinizi ütülü giyin ve zamanında yıkayın gardırobunuzdaki har parça zamanında hazır olmalı. 6- Makyaj yapın fakat doğallıktanda da kopmayın unutmayin ki doğallık her zaman modadır. 7- Hiç kimse kusursuz değildir, önemli olan kusurlarınızı bilmek ve onu yok etmektir. Ten rengine göre giyinmenin püf noktaları. Sarışın bayanların açık pembe tonları, açık maviler, mavimsi griler, lila, açık yeşil gibi renkleri kullanmaları doğru olacaktır. Koyu kırmızı ve elektrik mavi – parlament mavisi- gibi renkler yüzünüzü sert gösterir. Açık tenli ve kızıl bayanların yeşilin açık tonları, saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi gibi sıcacık renkleri tercih etmeleri uygun olacaktır. Hanımlar aman dikkat! Toprak sarısı, haki gibi renkler yüzünüzdeki ışığı kaybeder. Bu renkleri yüzünüze yakın kıllanmayın. Açık tenli ve kahverengi saçlı bayanlar da kızıl saçlı hanımlarla aynı renkleri kullanabilir ve aynı renklerden kaçınmalıdır. Açık tenli ve siyah saçlı bayanlar ise pembe ve mavinin tüm tonlarını kullanabildikleri gibi mor ve siyah renkleri de kullanabilirler. Sarının bütün tonlarından kaçınmaları gerekiyor. Buğday tenli ve kahverengi saçlıysanız kırmızı ve yeşil tonları, kavuniçi, kiremit rengi, bej, toprak sarısı ve turkuaz renklerini kullanabilirsiniz. Elbette kaçınmanız gereken renkler de var: maviye çalan tonlar ve fuşya.

15 Mart 2016 Salı

Psikolojik Sağlamlık Mümkün mü?



İnsan psikolojisinde tetikleyiciler çocukluktan itibaren bazı çarpıtılmış olaylardır. Her durumda kişinin ne yaptığı ve ne düşündüğü kişinin evliliğine ve işine yansıyor. 

Psikolojik bir olgunlaşmaya ulaşmayan insanlar sıkıntıya girmektedir. Bazen çok yakınlarımızın psikolojik beklentileri oluyor ve insanlar bazen sizden bir şeyler bekliyorlar. İnsan ister ki öyle bir şey söylesin ki benim sıkıntım gitsin gibi düşüncesi olabilmektedir. 

Yanımızda bizi önemseyen insanlar var ise biz kendimizi iyi hissediyoruz ve depresyondan kurtuluyoruz. Sosyal yaşamada zorlukları hayata küçük küçük espiriler katarak hayatı tatlandırmak psiklojik sağlamlık sağlamasıdır. Mizah duyguları olan insanlar kolay kolay depresyona girmezler, mizah espiri insanı rahatlattığı gibi etrafındakileri de rahatlatmaktadır. Bazen de kişisel blog yazarak insan rahatlayabilir.  Küçük bir sıkıntıdan insan depresyona girebilir örneğin bir ev alırken ya da taşınırken örneğin ankara nakliyat sırasında bile bazı kişiler depresyona girebiliyor. 

Ben bir şeye yaramayan kişi ile ben bunu yaparım diyen insanlar arasında çok fark vardır, ben yaparım kişiler aynı zamanda bir şey ürettikleri için kafaları meşguldur ve mutludur.

11 Mart 2016 Cuma

2014'ün en iyi röportajları



2014 yılının birbirinden komik ve ilginç röportajları. Yurdum insanını gönlünden geldiğini söylediği şeylerden derleme röportajlar. Röportajta şöyle bir şey bile var. - Öğrenciyiz galiba - Evet - Hangi bölüm? - Okumuyorum. Röportajta Tanrı'nın kırbacı Atilla'dan geldiğin söyleyen bile var. Videonun erken bittiğine üzüleceksiniz.

Kişilik bozuklukları nasıl başlar



Erken çocukluk dönemi kritik döneme sahip, çocuğun sağlıklı çevrede yetişmesi fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının güzel bir şekilde kaynaklanacağı sürekli bir bakıcının olması çok önemli. İlerleyen yıllarda gelişim basamaklarına uygun bir şekilde davranılması ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklı bir fiziksel ortamın çocuğa sunulması çok önemli. Ailelerin parçalanmış olması ağır yoksulluk durumları çocukları etkilemektedir. Narsistik kişilik bozukluğu gibi kişilik bozuklukları bu dönemde başlamaktadır.  Bazı anne ve babalar çocuk nasıl yetiştirilir adı altında satılan kitaplardan da okuyabilirler.

Küçük yaşta hastalık ya da deprem görmek anne ve babanın kaybedilmeis kişilik bozukluklarına sebep olmaktadır. Kişilik bozuklukları ile davranış bozuklukları aynı şey değildir ve ayrıldığı yerler olduğu gibi aynı olduğu yerlerde vardır. Her türlü kişilik bozukluğunda davranışa yansayan bir takım yanlar vardır. Davranışa yansıyan bir takım sorunlar insanın hayatın etkilemektedir ve bu tür olaylar insanların yaşamlarına yansıyorsa sorun açmaktadır. Kişilik bozuklukların bireylerin normalden farklı duygular belirlenmesidir ve bu tür olaylar kişinin içerisinde iken daha sonra davranışlar sergileyebiliyorlar. 

İnsan bazen kendisi de kendi kendine tedavi etmelidir ve kendisini ifade etmek için başka yollar aramalıdır.

Sanal Ülke

8 Mart 2016 Salı

Bosna’da bugün dünyanın en fazla bakanın ve milletvekilinin olduğu yerdir




Bosna’da bugün dünyanın en fazla bakanın ve milletvekilinin olduğu yerdir, bosnanın içerisinde üç tane devlet vardır. üç tane devlet var bosna’dan gelenler sırp cumhuriyeti bosnanın içerisinde kuruldu. Bosna’dan gelenler Demirel’in kendilerine arka çıkmadığını söylemektedir. Demirel’den destek istediler ve vermediler. Cemallettin Latif denilen bu adam aynı zamanda Bosna milli marşını yazmıştır.
Srebrenistsa’da belediyeyi müslümanlar kazandı, ya sırpların eline geçerse nüfus yoğunlu nedeniyle yani batı hala kafa ve acımaz, batı müslümanları çok sever ve Srebrenistta bugün bunun örneğidir.
Bosna’ya küçük bir yer vermişler ve hiç bir işe yaramayan bir yer. Asıl amaç akdenizi temizlemek ve müslümanları oradan sürmektir, Bosna’yı unutma müslüman.

Çocukların Ders Çalışma Problemi



Çocuk eğitimi açısından çocukları yetiştirmek annelerin üzerinde. Birinci problem çocukların ders çalışmıyor bir problemi. Peki çocuk neden ders çalışmalı? çocuk neden okula gitmem gerekiyor izah et dese biz ne diyeceğiz. 

Okullar eğlenceli bir hale gelmeli ve bunun için çalışmalı. Çocuklarımızın bu hayatta başarılı olmasını istiyoruz ve bunun için çocukları okula göndermek istiyoruz. Çocuğa hedefi 7. veya 8. sınıfta koyabiliriz. Çocuklara küçükken hedef koymak hayali olur. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyoruz ama başarının tanımı ne?

Bir insanın belirlediği hedefe kendi koyduğu hedefe zamanın da ulaşmasına başarı diyoruz. Anne ve çocuk aynı hedef koydu ise bu çok güzeldir. Ama annenin babanın hedefleri farklı çocuğun hedefi farklı ise burada sorun çıkmaktadır, önemli olan çocuğun kendi hedefini kendisi koymasıdır.

2 Mart 2016 Çarşamba

İletişimde yanlış anlaşılmamak için



Anlayış kalp ile olur karşılıklı iletişimde kalpler birbirini anlayacaktır, akıllı iki insan birbirini anlayamıyor çok akıllı oldukları halde anlaşamıyorlar. Sevgi şefkat gibi duygular evliliğin en büyük yapı taşıdır, kalbi ölmemiş insanlar, kalbi katılaşmamış insanlar meselelere daha pozitif ve olumlu bakabilirler.

Peşin hükümlü olmayı yapan akıl değil kalptir biz bunu doğru kullandığımızda sıkıntı olmaz. Mevlana aynı dili konuşanlar değil aynı gönlü paylaşmak ve birbiri ile hem hal olmak gerekir. Konuşurken kendini anlatabilmekte çok önemli, dinlemek gibi anlatabilmekte çok önemli. İletişimde ailede çocuklar ile iletişim var ise biz iletişim sağlayamazsak mutlaka o çocuklar başkaları ile iletişime girecekler ve belki de yanlış bir şeyler yapacaklar. İletişim önemlidir ama doğru iletişim daha önemlidir. 

Eğer biz evdeki kişileri doğruya yönledirmezsek dizilerdeki olaylar ve kurgular görsellik ile insanları yönlendiriyorlar. Kişi sevgi ister ilgi ister. 

1 Mart 2016 Salı

Beyin neden çok yönlü araşlırılıyor?



Yaşadığımız ortamı beynimiz ile algılıyor ve beynimiz ile öğreniyoruz, diğer organlarımızı da beyin ile algılıyoruz. Beynimizi beyin ile algılarken beynimiz bizi kandırıyor mu? sonuçta hiç bir zaman beynimizi anlayamayız demek çok iddali bir yaklaşımdır. Beynimiz evrimleşerek ilerliyor. 


Beyin ile ilgili çalışmalar 1900'lü yılların başında başlamıştır, aslında çok yenidir. Beyin araştırmalarının 150 yıllık bir geçmişi vardır. Ortaçağ'da insanlar beyni çok farklı algılanıyormuş ama bunların bilimsel bir gerçekliği yok. Çeşitli otopsi çalışmaları ile başladı, mühendislik kullanılabilen bir araç bugün. Bugün 150 yıl öncesine göre hayal edilemeyecek bir noktadayız ve her dönem beynimizi daha bir anlıyoruz. 


Davranışlarımızı beynimiz idare eder ve beynimiz bu açıdan çok önemlidir bilim insanları bunları bize anlatmaktadır. Beyin duygu ve düşüncelerin merkezidir ve beyin algımız bizim davranışlarımızı yansıtmaktadır.