31 Mayıs 2016 Salı

Sevdiğimizi neden nasıl seviyoruz



Birbirimize karşı çok yüksekten ve birbirimize karşı kibir ile bakıyoruz. Nasılsın diye soran, aslında böyle olduğu için bu şekilde sorulduğu için soruyor. İyiyim diyen de böyle demesi gerektiği için soruyor. 


Bir olamıyoruz ve en hassas mevzularda bir araya gelemiyoruz. Filistin'de Suriye'de insanların ölmesini alışıyoruz. Türkiye'de polisin, askerin şehitliğine alışmamız çok üzücü. kardeşliğimizi ve milliliğimizi unutuyoruz. 

Ülkemizde herkes fikrine taraftar arıyor. Medya özellikle bu konuda çok berbat ve her olaya bir açıdan bakılıyor.

27 Mayıs 2016 Cuma

Eşler Arasında Doğru İletişim Nasıl Sağlanır ?



Sevgisi azalmış kadınlar kocalarını aşağılarlar. Adam melek gibi karısına çiçekler gibi davranıyor fakat yaranamıyor. Kadın kendisini güvenli hissedemiyor. Erkek annesinin ya da akrabalarının yanında kollamıyorsa kadının sevgisi azalıyor. Deli kadir karakteri gibi olsun diyor kadınlar. 

Kadınlar kendisine güven veren erkekleden hoşlanır. Akrabalara karşı ya da eve bir şey alınacaksa örneğin parkeler için sistre cila ya da ankara nakliyat firması seçerken erkeğin işleri çabuk ve kolay halletmesi beklenir. Bir kadın kendisini ne kadar güçlü hissederse o kadar üzerine yük alır.

Kadın mücadele ederse üzerine dert yüklenir. Kadın burada biraz bırakmalı ve olayları akışına bırakmalıdır. Adam sorumluluğunu üzerine alır illa ki.  Kadın zannediyor ki ben yapmazsam kimse yapmaz. Bu kadın aşırı saygı görür ama çokta yıpranır. Yönetici kadın rolünü kaldıramazsanız yapın ama yıpranıyorsanız bırakın gitsin. Evlilikte eşitlik yoktur, bazen bi taraf bazen de diğer taraf yönetmelidir.  Araba da bile otomatik ile düz vites aramasındaki farkta vardır. Her evliliğin kendisine göre dinamiği vardır.






26 Mayıs 2016 Perşembe

Zihin kontrolü ve dejavu



Duyu ötesini varsayarsak orada daha önce görmüş gibi hissedebilirsiniz. Beynimiz bilgiyi alırken yeni mi eski mi diye kontrol eder. Şu anda aldığım bilgi ile geçmişteki veri karışıyor ve orada dejavu meydana çıkıyor. 

Her liderde aynı zamanda zihin kontrolü yapıyordur. Artık bizi reklamlar ile de kontrol ediyorlar. Liderlerin peşinden gidenler bazen ideolojik olarak beğendiği için gitmektedir. Apple bir şey çıkardığı zaman herkes sıraya giriyor ve o sıraya gidenler kolay kabulediciler ve o kitle çok kolay yönlendirilebiliyor.


İnsanı hayallerinden kavradığınız zaman karşıdaki insanların zihinlerini alırsınız. Doğru yere hitap ederseniz insanlar size inanır ve sizin peşinizden gelirler.






Hipoz ve zihin kontrolü nasıl yapılır?



Hipnoz yapmak için telkin bilgisi olması gerekir. Hipnoz yapan kişi dış uyaranlara karşı kişiyi pasifize eder. 

Hipnoz ile her şeyi yapamayız, beyin bir konu üzerinde çalışırsanız beyin gelişiyor fakat bunun hep bir süresi var. Duygular altyapısıdır. Kişi bunu yeterince tekrar edince beyin daha iyi çalışıyor. Hipnoz ile bir kişiyi istediğiniz markayı aldırabilirsiniz ama bunu o kişinin onu istemesi gerekmektedir. Ya da ankara nakliyat firması seçerken nasıl seçiyoruz reklam mı yoksa başka bir şey mi bunlar araştırılmaktadır.

Hayvanlarda ise bir savunma mekanizması gibi bir çizgi çizdiğiniz orada kalır ve orayı geçemez hayvanlarda hipnoz daha kolay olmaktadır. 

Bir insan gözünü kapatsa kafasından aşağıya doğru bir sıcaklık yayılığını düşünse o kişi bunu hissedecektir sanki kafasından vücuduna sıcak su geliyormuş gibi hissedecektir.

Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu bozukluğu olanlar sırf bu hal ile uğraşır ve hipnoza kafa yorarsa bir şeyler yapabilir. İnsan zihnin dış dünyaya karşı fazla bir şey yapamıyoruz biz ancak dış dünyayı algılıyoruz. Yapılan çalışmalara göre insan beyni üzerinde hala çalışmalar sürmekte ve farklı sonuçlara girilmektedir. İnsanda belirli oranda dış dünyaya etkisi var ama kaşık bükmek çok istisnai bir durum.Belirli insanlar bu gücü olması da demek ki dış dünyaya etkimiz var ve bazı insanlar bunu yapabiliyor.

Diğer yazı: https://www.dehasuaritma.com/










24 Mayıs 2016 Salı

Çocuk Yetiştirmede Etkili Anne-Baba Tutumu Nasıl Olmalı



Çocuğa sadece disiplin değil aynı zamanda sevgi de gösterilmeli. Aşırı disiplin çocuğu okuldan ve evden kaçırabilir. aşırı disiplin uygulanan çocuk riske girer.

Aşırı sevgi de hep almayı gerektirir. Çocuğun sevgi ihtiyacı çok önemli ama aşırısı da zararlıdır. Görüyoruz ki çocuğun davranışlarına anne ve baba sebep oluyor. Çocuğun gelişiminde annenin katkısı çok önemli. Otobanda giderken yere çöp atmak bile bir çocuk eğitimidir bu ailede başlar. Aile de nasıl eğitim var ise çocuk o şekilde kendisini gösterir.

Çocuğun hatasını uygun bir dil ile söylemekte çok önemlidir. Kardeşi başarılı abisi başarısız ise abisi üzülmesin diye kardeşinin başarısını görmemekte çok yanlış bir davranıştır. 

Anne Çocuk İlişkileri Nasıl İyi Olur?



Anne ve çocuğun birbiri arasında ilişkisi çok önemlidir ve çocuk ile birlikte başka bir kişi olur insan ve bu böyle olması gerekiyor. Bazı anneler çocuğa çok hazır olamıyorlar ve çocukla beraber büyüyemiyorlar.

Anneler çocuğa hazırlanamadığı için kendileri ve çocuk mutsuz oluyor. Çocuklar annelerin bir parçasıdır ve anne ne ise çocuk odur. Çocuk dünyaya gelirken tertemizdir anne ne verirse çocuk onu almaktadır. Bizim bebeklerimiz bizim küçüklük hallerimiz felan değil bunu iyi ayırmak gereklidir. Çocuğumuzu kendimize benzetmemiz de yanlış bir harekettir bağlı olmak ayrı bağımlı olmak ayrıdır. Çocuk bir şeyler öğrenirken hatalar yapabilir bunlar hoşgörülmelidir, çocuk parkeyi çizebilir hatta sistre cila gerektirecek hareket yapabilir ama önemli değildir yeter ki çocuk bir şeyler öğrensin engellenmesin.

Hepimiz birer anne bağıyız ve annelerimizin eğitim be anlamda önemlidir. Anne bağımlılığı baba ile bağından çok önemlidir.


Diğer Yazı : Ankara nakliyat

20 Mayıs 2016 Cuma

Kişinin Kendi Yaşamında Varolması istemesi



Yaşam var olmamızı ister ve toplumda var olmak çok önemlidir, herkes müdür, avukat, doktor olmak ister ve değişik şekilde sosyal roller yapması gerektiğini öğrenir. 

Her kişi var olmak ister bireysel varoluş çok önemlidir, acaba toplum insanın bireysel var olmasına izin veriyor mu bu çok önemlidir bu nedenle var olmak ve insanın kendisini var etmesi çok önemlidir.

Bazı insanlar vardır yaşlandıkça mendeburlaşır ve özellikle gençlere ve çocuklara karşı öfke ve kin duyarlar. Bunun  nedeni ise insanları ve kendisini sevmemesidir. Karşıdakini dinleyebilmekte çok önemlidir karşıdaki çocuk olsa bile karşıdakinin konuşmasına izin vermelidir. Bir insan dinleyişi ile karşıdaki var eder ve ona değer verir.  Kendi yaşamınızda var olmak için biraz kendinizi donatın ve kendinizi var etmek için bir şeyler öğrenin. 

Özgüven Kuralları Nelerdir?


Herkesin kendine has özelliği vardır ve herkes kendisine göre güzeldir. Hayır demezseniz bilmezsek evet demenin bir anlamı yoktur. Anne olmak ile baba olmak ile annelik ve babalık arasında fark vardır. Anne ve baba çocuğun iç dünyasına ve özüne yönelik işler yapmalı ve çocuğun mutlu olması için çalışmalıdır. Anne çocuğuna teksin yapabilirsin ve ben seni seviyorum demesi gereklidir.

Anne baba çocuğu topluma hazırlar herkesin hayatta bir rolü vardır. Erkek çocuğu onurlu olacak ve bir tavrı olacak ve çocuk hayata hazırlanacak çocuk büyüyecek evin reisi olacak yeri gelecek ankara nakliyatı arayıp pazarlık yapacak vs ya da sistre cila yapılacaksa işi araştıracak ve en güzel yapan firmayı bulabilecek kapasitede olacak.

Mümkün olsa da ölmek üzere olan bilinci yerinde olan erkekler ile konuşursak keşke diyecekleri şey çocuklarıma daha çok zaman geçirebilseydim deyip ağlarlar. Bu araştırma sonucu söylenmiş bir şey. Bütün erkekler son demlerinde istedikleri şey çocukları ile zaman geçirmek için zaman istiyorlar. Çocuğun özgüvenli olması anne ve babanın detayları önemsemesi ve çocuğa seni seviyorum demesinden geçmektedir. bu çok önemlidir, bu tip olaylarda herkes kendisini geliştirmeli ve eğitmelidir. 

Özgüven Kuralları Nelerdir biliyor muyuz



Hormonal olarak kadınların özgüveni erkeklerden daha düşüktür. Eğer bir kişi her konuda kendisini çok iyi hisseder ve ben bunu yaparım diyorsa o kişi narsisttir. Bir kişi ile konuşurken aşırı kaygılı iseniz o kişinin özgüveni düşüktür.

Bazende şaka kişilerin benliğini acıtır. Özgüvenin oluşumunu etkileyen bir etki de bir kişinin özgüvenini kıyaslamak düşürmektedir.



Eğer siz çocuğa sevginizi göstermezseniz o çocuk özgüvensiz olur ve kendini kötü hisseder bu sayede toplumda konuşmaz ve kendisini değersiz hisseder.

Çocuk eğer anne ve babasından sevgi almazsa boşlukta olur sevgi açlığı yüzünden hapishaneye bile düşebilir. Annelik ve babalık yapmak çocuk için çok önemlidir ve sağlıklı bir toplumda anne ve babalara çok önem çıkmaktadır.

13 Mayıs 2016 Cuma

Dünya devletlerinin paraya bakışı



1971de  altın ve doların bağı koparıldı. Bu noktada Fransa bu işe karşı çıkıyor. Nükleer deniz altılar ile ABD'ye dolarları verdi ve altını aldı. ABD günlük ihtiyaçlarını Çin'in üretiminden ucuz alarak yaparken kendini de finansa ettiriyor.


Büyük ülkelerin gel gitlerinden küçük esnafta payını alıyor, ekonomik sıkıntı da soba borusundan tutun da sistre cila bile nasibini alıyor. Hatta nakliyat ankara bile bu işlerden nasibini almaktadır. 

Yeni dünya düzeni kurmak isteyenler dünyadaki devletlerin çoğalmasını istiyorlar ve bunu gerçekleşmesi için uğraşıyorlar. Özellikle körfezde bir düzine devlet çıkartıyorlar. Çin ile FED'in para politikasını anlamak lazım ki olayları çözelim. Piyasa spekülasyonu yaparak ortalığı karıştırıyorlar. Bu oyunun arkasında para ve din var bu da siyaset ile yapılmaktadır.  Bu işler aynı sigarayı bırakma yöntemi gibidir, ilk önce sigaraya alıştırırlar sonra da onu bıraktırmak için size ilaç satarlar.

Paranın dini ve imanı vardır. Para yine paraya gider ve bu dönüşüm aynı dine sahip olan insanlar arasında gider gelir. Dünya ekonomisini ulus üstü şirketler var ve bu şirketler dünyayı bir şekilde ekonomi ile yönetiyorlar.  Bakıyoruz ki banka ve yönetim kurulu üyelikleri matruşka gibi birbiri içerisine girmiş durumdalar, adamlar burada da durmuyor aynı zamanda ekonomiyi idare ettikleri gibi silah ve uyuşturucu ile de ilgileniyorlar.

11 Mayıs 2016 Çarşamba

İnsan neden yalız kalır?


İnsanların dostları var ama yol arkadaşı değildir. Yol arkadaşları ile beraber çalışır ve siz onlara yaklaşırsınız. İnsanın hayatı bu şekilde devam ediyor ve gidiyor. Dostlar, çok geride kalır ama sıkıntıya düştüğünde döner dolaşır bulursunuz.

Küçük yaşta edinilen arkadaşlıklar ileri de yavaş yavaş hayat telaşı içerisinde yok olduğunu görüyoruz. Eski evliliklerde biraz zorunlu evlilik değil, çok eskiden görücü üsulü vardır ve çiftler çok konuşmadan evlenirlerdi. Bugün ise çok farklı.

Dostunuzun yanında istediğiniz şakayı ve istediğinizi söylüyorsanız tamamdır. Dostunuzdan gizleyeceğiniz bir şey yoktur. 

Evliliklerde ise aranızda mesafe olsun hayatınızı bilin ve yukarıda çatıda birleşin. Yoldaşlık duygusu evlilikte kalıcı bir şeydir. Birbirimizin arkadaşı ve yoldaşıyız demek çok önemlidir. Çeklerin çok güzel bir sözü vardır, insanın insandan dinlenmesi diye çok güzel bir söz vardır bizde ise çok muhabbet tez ayrılık getirir.


Diğer yazı: sistre cila

10 Mayıs 2016 Salı

Çocuklar Neden Depresyona Giriyor?



Çocuklarda bazen davranış bozuklukları olabiliyor, ama böyle bir sorunlarda çocuklara iyi yaklaşmalı ve sorun var ise mücadele etmek daha mantıklı bir davranış olacaktır. Özellikle boşanan çiftlerde çocuklar depresyona giriyor.

Boşanmış çiftlerin çocukları eğer çok ilgi görüyor ise bu da zararlıdır, o yüzden mümkün olarak çocuklara onun anlayacağı gibi konuşmalı ve onlar ile ilgilenilmelidir.

Çocuklar depresyonda ise ya da depresyona girme eğilimleri var ise derslerden soğur ve çok fazla konuşmak istemez burada yine aileye çok büyük görev düşmektedir. Çocuklarda bu dönemde dikkat dağınıklığı da görülmektedir. Bu konularda en çok yapılması gereken şey ilaç tedavisi de devreye sokulmalıdır.

İnsan denen meçhul


İnsan mümkün olanı sever ama rüyasında imkansızı görür bu bu kadardır. İmkansızı isteyenler ise büyük sanatçı oluyorlar. Mümkün olanı sevmek herkesin işine gelmektedir. 

Sosyal konularda başarısız olanlar bunlar obsesif olabiliyorlar değiştirmek için bir şeyler yapmakta insanın elinde. Hayatta imkansızda var ve yaşanan sorunlar karşısında kişiler baş edebilir. Şimdi bir pantolon aldığınız halde iki saat mağazada vakit geçiriyorlar. Her şey artık çok değişik.

Mutluluğu başka yerde arıyoruz, gerçek mutluluklar arabaya eve ve ıvır zıvır şeye sahip olmaktır. İnsanlar küçük şeylerden mutlu olmuyor artık. Tüm canlılarda az sonrasını tahmin etme ve kontrol etme isteği var. Herkes geleceği merak etmek istediği için anı yaşayamıyor.  Sorunları çözemeyenler kendini iyi hissedemiyor ve hayat biz hastalıkların çıkması için destekliyor. 

Kaynak: sistre cila

6 Mayıs 2016 Cuma

Zihin kontrolü, bilinçaltı mesajları mümkün mü?



İnsan duygusal bir yazılıma sahiptir, isterseniz öğrenmeden, yabancı dilden bahsedin her şeyin temelinde duygusal karnımıza dokunan reklamlar vardır. Eskiden dondurma reklamında çocuklar vardı ama son zamanlarda daha cinsel içerikli bir reklam ağının içerisindeyiz.

Önümüzdeki yıllar içerisinde cinsel içerikli reklamlar daha artacak gibi görülüyor.İnsanoğlunun en zayıf hallerinden biri de cinselliktir yaş farkı olmaksızın etkisi herkesin üzerinedir. Ankara nakliyat firması seçerken bile renklerin uyumuna dikkat ediliyor. Reklam bizim bir anlamda zihnimizi kontrol ediyor.

Zihin yönlendirme ile insanlar canlı bomba olabiliyorlar, toplumdan izole şekilde uygun insanlarda şartlandırmaya açık insanlar kendini patlatacak şekilde geliyorlar. Uzunca bir süre yapılan bu beyin yıkama ile insanı canlı bir bombaya çevirirsiniz. 

İnsanlar kalabalık olmasına rağmen dar bir alanda yaşıyorlar, hepimizin elinde cep telefonu var ama iletişim yok aramızda. Kişiler artık para ile dinleyecek terapilere katılıyorlar. Böyle bir süreçte ilaca bile gerek yok gibi geliyor belki bir cesaret hapı ya da sakinleştirici zihnimizi kontrol edebiliyor maalesef. Kendimizi patlatacak bir ilaç eczanelerde yada piyasa da yok çok şükür iyi ki bu tür ilaçlar varis tedavisi gibi ortalıkta satılmıyor da rahatız.

Kaynak: nakliyat ankara



5 Mayıs 2016 Perşembe

Takıntılardan kurtulmak için ne yapmalı



Bazen kişinin iç konuşması kişide sorun yaratabiliyor. Geçmiş takıntısı olanlar sürekli geçmişi düşünürler, ya da kişiler geçmişi sürekli düşünerek sürekli tekrar ederek bir yere varmadıkları gibi kendi kendilerini mahvederler.

Beyin sürekli geleceğe odaklı ise ve bu sürekli tekrar ediyorsa elleri kolları bağlanıyordur. Bir adam sürekli geçmişi veya geleceği düşünürse ışığı söner ve kişi kendini kötü hisseder. 
Geçmişe sürekli odaklanmamak sizi mahveder ve hayat size çok kötü gelmeye başlar. 

Geçmişte bir dönem eşiniz sizi aldatmış olsun siz onu unutmuş zannedesiniz ama tv'de bir aldatma hikayesinde o eski anılar sizi sarar ve sen ortamdan soyutlanırsın ve beynin sana oyun oynar ve huzursuz olur ve acı duyarsın. Bunun en güzel yanı sorunları tanımlamadan geçer.


Kaynak: https://www.dehasuaritma.com/

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Depresyon Nedir? Depresyon Belirtileri Nelerdir?


Gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde yapılan taramalar sonucu bir yılda görülen tüm depresyon vakalarının erkek ve kadın olarak genel nüfusa oranı erkekler için %1,8-3,2; kadınlar için %2,0-9,3 olarak bulunmuştur.

Depresyonda, duygu durumunda olanı yönünde artış vardır. Bu nedenle depresyonu hastalarda acı, hüzün, kaygı, keder, korku, sıkıntı yeis bütün belirtilerin kaynağını oluşturur.


Depresyon ve panik atak yan yana anılan bir hastalıktır bu konu ile baş edebilmek için psikolojimizin sağlıklı olmasıdır. Panik atak sistemimizin sağlam olmasıdır, panik atak ölüm korkusu ve delirme korkusu iledir. Bunun tekrar edilmesi daha korkuttuğu için içinden çıkılmaz hali olmaktadır.

Elem yönünde artmış duygu durumu gösterenlere depresyon diyebilmek depresyon tanısı koyabilmek için aşağıda sıralanmış olan belirti ve yakınmaların en az dördünün bulunması ve bunlardan her birinin en az iki hafta sürmesi gerekir..

http://www.saglikrehberimiz.net/depresyon-nedir.html

3 Mayıs 2016 Salı

Dünya nereye gidiyor?



Dünyaya kendilerini tanrı olarak ilan eden insanlar var yani tanrı rolünü alan insanlar var ve bu insanlar durmuyor sürekli çalışıyorlar.  Yeni moda tanrı bitti yaşasın yeni tanrı diyorlar bu yeni tanrı dolar da olabilir. Sürekli bir şeyler değişiyor bizim bunları iyi takip etmemiz lazım ki resimleri iyi görelim. 

Dünyadaki büyük güçler yani üst akıl kavga ediyor ve kiliseler boş ve inanan kimseler azaldı. Ve artık dünya farklı bir yer artık.

Biz dogmatik bilginin karşısına antitezler yazmalıyız ve antitezler kurmalıyız. Artık dünya değişti ve farklı bir yere gidiyor. Medeniyet çatışması denildiği zaman iyi bir şeyler araştırmalıyız. İnsanalar tüketilmeli diye diye tüketim manyağı olduk.