26 Mayıs 2016 Perşembe

Hipoz ve zihin kontrolü nasıl yapılır?



Hipnoz yapmak için telkin bilgisi olması gerekir. Hipnoz yapan kişi dış uyaranlara karşı kişiyi pasifize eder. 

Hipnoz ile her şeyi yapamayız, beyin bir konu üzerinde çalışırsanız beyin gelişiyor fakat bunun hep bir süresi var. Duygular altyapısıdır. Kişi bunu yeterince tekrar edince beyin daha iyi çalışıyor. Hipnoz ile bir kişiyi istediğiniz markayı aldırabilirsiniz ama bunu o kişinin onu istemesi gerekmektedir. Ya da ankara nakliyat firması seçerken nasıl seçiyoruz reklam mı yoksa başka bir şey mi bunlar araştırılmaktadır.

Hayvanlarda ise bir savunma mekanizması gibi bir çizgi çizdiğiniz orada kalır ve orayı geçemez hayvanlarda hipnoz daha kolay olmaktadır. 

Bir insan gözünü kapatsa kafasından aşağıya doğru bir sıcaklık yayılığını düşünse o kişi bunu hissedecektir sanki kafasından vücuduna sıcak su geliyormuş gibi hissedecektir.

Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu bozukluğu olanlar sırf bu hal ile uğraşır ve hipnoza kafa yorarsa bir şeyler yapabilir. İnsan zihnin dış dünyaya karşı fazla bir şey yapamıyoruz biz ancak dış dünyayı algılıyoruz. Yapılan çalışmalara göre insan beyni üzerinde hala çalışmalar sürmekte ve farklı sonuçlara girilmektedir. İnsanda belirli oranda dış dünyaya etkisi var ama kaşık bükmek çok istisnai bir durum.Belirli insanlar bu gücü olması da demek ki dış dünyaya etkimiz var ve bazı insanlar bunu yapabiliyor.

Diğer yazı: https://www.dehasuaritma.com/










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder