20 Mayıs 2016 Cuma

Özgüven Kuralları Nelerdir?


Herkesin kendine has özelliği vardır ve herkes kendisine göre güzeldir. Hayır demezseniz bilmezsek evet demenin bir anlamı yoktur. Anne olmak ile baba olmak ile annelik ve babalık arasında fark vardır. Anne ve baba çocuğun iç dünyasına ve özüne yönelik işler yapmalı ve çocuğun mutlu olması için çalışmalıdır. Anne çocuğuna teksin yapabilirsin ve ben seni seviyorum demesi gereklidir.

Anne baba çocuğu topluma hazırlar herkesin hayatta bir rolü vardır. Erkek çocuğu onurlu olacak ve bir tavrı olacak ve çocuk hayata hazırlanacak çocuk büyüyecek evin reisi olacak yeri gelecek ankara nakliyatı arayıp pazarlık yapacak vs ya da sistre cila yapılacaksa işi araştıracak ve en güzel yapan firmayı bulabilecek kapasitede olacak.

Mümkün olsa da ölmek üzere olan bilinci yerinde olan erkekler ile konuşursak keşke diyecekleri şey çocuklarıma daha çok zaman geçirebilseydim deyip ağlarlar. Bu araştırma sonucu söylenmiş bir şey. Bütün erkekler son demlerinde istedikleri şey çocukları ile zaman geçirmek için zaman istiyorlar. Çocuğun özgüvenli olması anne ve babanın detayları önemsemesi ve çocuğa seni seviyorum demesinden geçmektedir. bu çok önemlidir, bu tip olaylarda herkes kendisini geliştirmeli ve eğitmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder