18 Kasım 2015 Çarşamba

Çocuklarda eğitim



Çocuklara davranış duygu ve düşünce ile hitap etmek gereklidir. Duygu altyapısını oluşturduktan sonra düşünce verilmeli. Duygu olmadan o yaşantı beyin tarafından yaşandı algılanmıyor. Çocuklarda yüksek ateş neden olur demek yerine o çocuk ateşlenmeden önlem almak gereklidir.

Edinme diye bir şey var. Konuşma edinilmiş davranıştır. bir de öğrenilmiş davranışlar var. Kişinin kendisinin dışında geçen öğrenmeler gerçekleşiyor. 

Öğrenme ve edinme arasındaki en büyük fonksiyon edinme karşı taraftan emicilik gelir. Öğrenmede ise karşı taraftan bir şey alma vardır. Bir babaanne sabah namazına kalkmış seccaddenin üzerinde bir şeyler okuyor çocuk bunu gördüğünde o hareketi edinir. 


Ayna nöronları çocuklarda çok etkindir o ayna nöronlar aktive olmadığı sürece karşı taraftaki insanla iletişime geçmek çok zordur. Eşleşme gerçekleşmesi ve o insanın hissettiği duyguyu karşı taraf ile duygu alış verişi söz konusudur. Özellikle 0 6  yaş arasında ayna nöronları çok aktiftir bunun için çocuğun kendini emniyette hissetmesi gereklidir. Edinim esnasında ayna nöronlar devrede ve duygu aktarım söz konusudur. Etrafında mide kanseri tanıdığı olmayan birisine mide kanserinin belirtileri nelerdir diye sorulmaz çünkü bilmez. Bir evin içerisinde anneanne kendisi doğal hali ile yaşıyor, evde yapılanı komşuya verdiğinde çocuk o sahneyi unutmaz ve o çocuk orada edinim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder