29 Kasım 2015 Pazar

Emlak vergisi kanunu



Emlak vergisi kanununda oldukça uzun bir liste oluştururlar. Merkezi yönetmelikler bağlı binalar, sağlık kuruluşları binaları, yetimhane, kütüphane ve ibadet için kullanılan binalar vergi dışındadır. Düzenlenmiş en kapsamlı muhafiyet kısım da kırsal kesimdeki binalar vergi dışında bırakılmıştır, turizm için yapılan binalar bundan faydalanamazlar.
Geçici muhalifiyetler uzun bir liste halinde düzenlenmiştir. Beş yıllık süre için tanınır ve mesken olarak kullanılan daireler beş yıl boyunca vergiden muaftır. Emlak vergisi ödemesi kanunda yazan şekildedir.
Meskenlere tanına bu muafiyetten başka organize sanayi binalarda beş yıl, doğal afetlerden sonra yapılan binaların yerine binalara on yıl bina vergisi uygulanmaktadır. Bir binanız var ise ankara nakliyat ile taşıyabilirsiniz.

Binanın yüzölçümü ile ortaklaşa belirlenen maliyet bedellerini gösteren ortalama rakam çarpılır varsa asansör farkı ilave edilir. Aşınma payı düşürdükten sonra binanın vergi değeri bulunmuş olur. Bu şekilde bulunan vergi değeri her yıl değerleme oranın yarısı nispetin artırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder