12 Kasım 2015 Perşembe

Disleksi nedir



Disleksi çocuklar yavaştır ve dikkati dağınıktır, saatlerce aynı şeyle uğraşır dikkat eksik çocuk uğraşmaz ama disleksi var ise dikkatini dağınıktır ve uğraşır. Bir şey söylersin dalgın dalgın bakar ve belirli süre geçtikten sonra cevap verir. Anlamaz gibi davranır ve tepki süresinde uzun bir zaman vardır.

Bazı derslerde çok başarısız olabiliyor, dikkat eksiği olan biri bütün derslerde başarısız olabiliyor. Çocuklar 6 yaşından itibaren fark edilebiliyor. İleri ki yaşlarda hastalık olarak fark edilmeyen boyutta olabiliyor, bazen okumada ileri yaşlarda sesleri karışık çıkartabiliyor, çok hastalık gibi görünmez ve hafif düzeyde olanlar çok fark edilmiyor. Bazı disleksiler ise yerdeki çukurları göremez.

nedenleri konusunda bazen çocuklarda eşlik eden alerjiler ve göğüs hastalıkları birlikte görülebiliyor. Çocuk disleksi özelliğini bildiği zaman ona göre davranır ve bir hastalık olarak görmek yerine bir fark olarak bakmak daha iyidir. Zeka testi ve dikkat ile testler yapılabilir, aileden ve öğretmenden bilgi alındığı zaman tanı konulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder