11 Kasım 2015 Çarşamba

Maketten konut satış sözleşmeleri



Konut aldığımızda maketten alıyorsak bu evi noterden yapılan bir sözleşme ile almalıyız, tüketici mahkemeleri bu şekilde yapmamızı söylemektedir. İki tarafın bir kağıda bir sözleşmeye imza atması doğru olmaktadır ve bu durumda yargıtay bir yol bulmuş ve arada oluşturdukları sözleşmeye eğer uyulduysa mahkeme kararı ile sözleşmeye uyulmaktadır. Kampanyalı bir sözleşmede kampanyada maddeler yapıldığı için aslında notere gerek yoktur ama art niyetli kişiler için noterde kullanılmalıdır. Bunun için ev alırken dikkat edilmeli ve insan hayatı boyunca biriktirdiği birikimi harcaması için çok iyi tahlil etmelidir.

Konut satışında tüketici ödemeleri güvence altına alınmıştır  ve kanun ve yönetmeliklerde bulunmaktadır. Son zamanlarda yaşanılanlara bakıldığında ne bürokrasi ve hükümetin bundan çokta haberi yoktur bu konuda haberdar olmayan kişiler çoktur. Eğer kampanyalı bir konut satışı var ise kampanya da şu yazmaktadır, satıcılar tüketicinin parasını sigortalamıştır ve korumak amaçlı olmalıdır. Böyle bir ibare vardır ama bilen ve uyan çok az kişidir. 

Ev aldığınızda taşıma işlemin Elifoğlu Ankara nakliyat ve ankara evden eve nakliyat olarak yapmaktadır. Kaliteli ve sorunsuz taşıma için Elioğlu Nakliyatı öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder