29 Kasım 2015 Pazar

Emlak vergisi kanunu



Emlak vergisi kanununda oldukça uzun bir liste oluştururlar. Merkezi yönetmelikler bağlı binalar, sağlık kuruluşları binaları, yetimhane, kütüphane ve ibadet için kullanılan binalar vergi dışındadır. Düzenlenmiş en kapsamlı muhafiyet kısım da kırsal kesimdeki binalar vergi dışında bırakılmıştır, turizm için yapılan binalar bundan faydalanamazlar.
Geçici muhalifiyetler uzun bir liste halinde düzenlenmiştir. Beş yıllık süre için tanınır ve mesken olarak kullanılan daireler beş yıl boyunca vergiden muaftır. Emlak vergisi ödemesi kanunda yazan şekildedir.
Meskenlere tanına bu muafiyetten başka organize sanayi binalarda beş yıl, doğal afetlerden sonra yapılan binaların yerine binalara on yıl bina vergisi uygulanmaktadır. Bir binanız var ise ankara nakliyat ile taşıyabilirsiniz.

Binanın yüzölçümü ile ortaklaşa belirlenen maliyet bedellerini gösteren ortalama rakam çarpılır varsa asansör farkı ilave edilir. Aşınma payı düşürdükten sonra binanın vergi değeri bulunmuş olur. Bu şekilde bulunan vergi değeri her yıl değerleme oranın yarısı nispetin artırılır.

Taşımacılıkta Elifoğlu Nakliyat



Elifoğlu Nakliyat ile Ankara’dan diğer tüm illere taşımacılık yapıyoruz ve tüm müşterilerimizi önemsiyoruz. Ambalajlı ve asansörlü taşıma ile rakiplerimizin her zaman bir adım önündeyiz. Kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atan firmamız, gün geçtikçe daha da kaliteli işler yapmakta ve kaliteyi uluslararası standartlara yükseltmektedir.
Hizmetlerimiz ile müşteri odaklı çalışıyor ve müşteri memnuniyetini önemsiyoruz. Araçlarımızı her biraz daha yeniliyoruz ve araçlarımızın tamamı kapalı kasa araçlardır. Personelimiz bizim personelimiz olup sadece bizim ile çalışan ve sigortası tarafımızca ödenen arkadaşlardır.  Ankara evden eve nakliyat sektöründe yıllardan beridir hizmet vermekteyiz ve her geçen yıl biraz daha kaliteyi ve hedeflerimizi yükseltmekteyiz. Siz de sorunsuz bir taşıma için bizimle iletişime geçiniz. Fiyatlarımızın gayet ve uygun ve her keseye uymaktadır, taşınmadan önce bizden mutlaka fiyat isteyiniz.

Ölmeden önce ölmek ne demektir?

ölmeden önce ölmek evladın vefat edildiğinde bile aşırı ağlamamak ve fazla şikayet etmemektir. Ölmeden önce ölen insan dünyayı dolu dolu yaşıyorlar fakat hadiselerden etkilenmiyorlar, işte ölmeden ölmek bu böyle bir şey.
Onlar için kötü bir şey yoktur ve kötünün içerisindeki güzeli yakalar bulurlar ve Allah’a imana götürür kişiyi ve buna işte ölmeden önce ölmek demektir. Çocuk yaşta kalmak ve her yaşanılan olaylara çocuk gözüyle bakabilmektir ölmeden ölmek.
Her insanın kemale varamaz ve bunun için bu vicdan azabına cehennem denmektedir. Sonunda nerede varacağız kıyamette ve kıyametin özelliği de odur. Allah dostları ölmeden önce öldükleri için kendilerinin varacağı yer farklıdır.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?



Ev almadan önce zemini nasıl bir bakmak lazım evi aldıktan sonra bize masrafı olacak mı bunlara bakılmalı. Fiziki özellikler ile ilgili evin her tarafına bakılmalı ve taşınmadan önce olabilecek masraflara bakılmalıdır. Evinizi taşımakta zor iştir ve seçtiğiniz nakliyat firması işini iyi yapanlardan olmalıdır bunun için ankara nakliyat firmasını öneriyoruz.
Evin fiziki özelliklerinin yanı sıra evin bir de belediyedeki ve tapudaki dosyasına bakılmalı ve durumu anlatıp oradaki görevlilerin kendilerine yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.
Bazen tapu ile daire bir birini tutmuyor bunu için yaşayacağınız mekan çok önemlidir ve iyi düşünmeniz gereklidir. Ev alırken kredi çekecekseniz bankası size ve binaya kefildir bu açıdan biraz daha kafanız rahattır. Ev alırken en kattan ev alırken dikkat edilecek en önemli husus ise tuvaletin taşıp taşmamasıdır. Yatırım için ev alacaksak o bölgenin ileri de ne olacağına dikkat edilmeli ve binanın sağlamlığı da bu açıdan çok önemlidir. Ankara nakliyat ile evinizi sorunsuz taşıyabilirsiniz.

Bosna’yı unutma

Bosna’da bugün dünyanın en fazla bakanın ve milletvekilinin olduğu yerdir, bosnanın içerisinde üç tane devlet vardır. üç tane devlet var bosna’dan gelenler sırp cumhuriyeti bosnanın içerisinde kuruldu. Bosna’dan gelenler Demirel’in kendilerine arka çıkmadığını söylemektedir. Demirel’den destek istediler ve vermediler. Cemallettin Latif denilen bu adam aynı zamanda Bosna milli marşını yazmıştır.
Srebrenistsa’da belediyeyi müslümanlar kazandı, ya sırpların eline geçerse nüfus yoğunlu nedeniyle yani batı hala kafa ve acımaz, batı müslümanları çok sever ve Srebrenistta bugün bunun örneğidir.
Bosna’ya küçük bir yer vermişler ve hiç bir işe yaramayan bir yer. Asıl amaç akdenizi temizlemek ve müslümanları oradan sürmektir, Bosna’yı unutma müslüman.

Ankara Nakliyat



Taşıma işlemi yaparken firma seçmek çok önemlidir ve herkes eşyalarının sorunsuz ve zaiyatsız olarak taşımak ister Elifoğlu Nakliyat tam aradığınız nakliyat firması. Ankara’da 10 yıldan bu yana hizmet veren Elifoğlu Nakliyat teknolojiden de faydalanarak hem Ankara’ya hem de Ankara’dan tüm illere hizmet vermektedir. Ankara evden eve nakliyat işlerinizde bizi aramadan taşıma yapmayınız.
Kapalı kasa araçlarımız ile olası yağmur ve güneş gibi doğal faktörlerde eşyalarınızı koruyoruz. Kırılacak eşyaları kaliteli malzeme ile ambalajlayarak taşıyoruz ve siz değerli müşterilerimizin istekleri doğrultusunda eşyalarınızı da sigorta yapıyoruz. Elifoğlu Nakliyat uzun yıllardır Ankara’da hizmet vermektedir ve sayısız referansı vardır. Ankara nakliyat işlerinizde bizi aramadan taşıma yapmanız ve fiyat alınız bu sizin yararınıza olacaktır.

Rüyanın yorumu



Firavun bir rüya görüyor ve rüyası çok ilginç bunu o dönemin müneccimine soruyor ve onlar da biz bu ilmi bilmiyoruz diyorlar. Bu rüyalar mizaç ve ilgi alanı ile ilgildir. Birisi doğrudan insan psikoloji ile ilgili birisi de psikoloji ile ilgilidir. Rüyalar yorumlanırken bunlara dikkat edilmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. Devrelerin bozulması ya da içerideki programın bozulması ise ilaçlarla alakalıdır.
İki tür rüya vardır bedenin iç içleyişi bir de bedenin dışındaki rüyalardır. Ruh ve beden sürekli temas halindedir. Beden bir programlarla ilgilidir ve insanda bir program var. İnsan bir anlamda müthiş bir yazılımdır. Sadık dediğimiz rüya vahiyin bir çeşididir aynı zamanda. Allah’ın kuluna bir şeyler bildirmesidir. Rüya ile ruhun içerisinde ki sıkıntıların giderilmesidir. Bedende meydana gelen program ve devre bozukluklarını rüyalarda anlıyoruz.
En saçma ya da kabus hiç birisi boş değildir, insanın kendi kainatını görmesidir. Nerede problem var nerede çözülebilir rüyalarda insan bunu görebilir doğru yorumladığı zaman. Allah peygamberlere vahiy yolu ile bildirdiği gibi bazen de sıradan insanlar yönlendirmek için rüyayı kullanabilir.
https://www.radyodinle.online/

Elifoğlu nakliyat



Ankara evden eve nakliyat olarak profesyonel çalışmalarımız ile sizi bu yükten kurtarmaya talibiz. Elifoğlu nakliyat olarak Ankara nakliyat ve Ankara’dan tüm illere nakliyat servisimiz bulunmaktadır. Son model araçlarla ve asansörlü taşımacılık ile günden güne kendimizi yenileyerek size daha iyi hizmet verebilmek için çaba sarf ediyoruz.
Elifoğlu Nakliyat olarak uzman personelimiz ile eşyalarınızı itinalı bir şekilde ambalajlayarak taşıyoruz ve yine itinalı bir şekild yeni evinize monte ediyoruz. Expertiz hizmeti ev eşyalarınızın taşınma öncesinde yerinde bakılarak, fiyatlandırılması, taşıma işlemi hakkında uzman firma experiz tarafından size bilgi aktarılma işlemidir. Taşımagününde 5 kişilk bir ekip çalışmaktadır. 1 adet paketleme personeli, 1 adet marangoz ve 3 adet taşıma personeli o günki taşıma işlemiyle ilgili sizlere yardımcı olmaktadır.
ankara evden eve nakliyatta Elifoğu Nakliyat 2000 yılından bu güne kadar Ankara’da sayısız referansı bulunmaktadır ve sizi daha güvenli ve kaliteli, sorunsuz eşya taşımacılığı için bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. Evden eve nakliyat firmamıza iletişim sayfamızdan ulaşıp ücretsiz expertiz randevusu alabilirsiniz.Yeni evinizde huzurlu ve güvenli bir yıl geçirmek dileğiyle…

Elifoğlu nakliyat


Evdeneve Eşya Taşımacılık
Elifoğlu Evden eve Eşya Taşımacılık Ankara’nın bütün ilçelerinde; Asansörlü, sigortalı ve ambalajlı eşya taşımacılık hizmetlerini vermektedir. Hizmetlerimiz son model araçlarla ve uzman ekibimiz ile gerçekleşmektedir. Eşyaların ambalajlanmasında en uygun, temiz ve tek kullanımlık; Havalı naylon, karton malzeme, naylon vb. kullanılır. Taşıma sırasında eşyalarınız en kaliteli ambalaj ile ve eşyanızın cinsine göre ambalajlanarak uzman personelimiz tarafından itina ile taşınmaktadır.
Şehirden Şehire Taşımacılık
Elifoğlu Evdeneve Eşya Taşımacılık Türkiye’nin her şehrine eşya ve yük taşımacılık hizmetlerini vermektedir. Bu hizmeti verirken uzun yol deneyimli şoför ve kapalı kasa son model araçlar kullanılır. K3; Şehirlerarası Eşya Taşımacılık Yetki Belgesi sahibi olan Elifoğlu Nakliyat bu alanda yetkin bir Firmadır. Şehirlerarası taşımacılık yapan firmamız Ankara’dan Türkiye’nin her iline sorunsuz ve sigortalı bir şekilde taşımacılık yapmaktadır.
Asansörlü Eşya Taşımacılık
Yüksek binalara kolay ulaşmak, zamandan kazanmak, işçilik maliyetleri ve eşya hasarlarını bertaraf etmenin en kolay ve etkin yolu asansörlü eşya taşımacılığıdır. Elifoğlu Evdeneve Eşya Taşımacılık bu hizmeti, gerek şehiriçinde, gerekse şehir dışında vermektedir. Dar merdivenli ve yük asansörü olmayan yüksek binalarda asansörlü eşya taşımacılığı kaçınılmaz bir gerekliliktir. Elifoğlu Nakliyat bu hizmeti asansörlü özel araçlarla vermektedir. Ankara nakliyat için arayabilirsiniz.
Sigortalı, Ambalajlı Eşya Taşımacılık
Elifoğlu Evdeneve Eşya Taşımacılık eşyalarınızı taşımadan önce uygun ambalajlama malzemeleriyle; Havalı naylon, karton, naylon , battaniye vb. ambalajlama malzemeleri ile paketlemektedir. Bu işlemler yapılırken kırılacak eşyalara özel paketleme yöntemleri kullanılır. Ambalaj bantları ile sarılan sşyalarınız araçlarımızda uygun istifleme ve sabitleme ile güvence altına alınır. Taşımas sigortası ile taşımacılık yapıyoruz ve olası bir kazada eşyalarınızın bedelinin tam karşılığıile sigorta şirketinden alıyorsunuz. Nakliyat ankara için arayabilirsiniz.

Aşkın tanımlanması

Aşkta kişiler mesafeyi nerede bitip nerede başlayacağını bilemediği müddetçe sıkıntılar olacaktır. Takıntı ve aşk arasında iki durumun bir arada irdelendiği konudur, normal olmayan bir durumun olduğunu çok net bir şekilde söyleyebiliriz. Bunun gündelik hayat içerisinde normal bir hayattan dışarıya çıkıyor olmamız normalden dışarıya çıkmaktır. Bu aşkta ve takıntıda kimyasal olarak birbirine çok benzer.
Seretoni maddesi yani mutluluk hormonun azalması mutsuzluk, kaygı bozukluğu ile ilgilidir. Takıntı hastalığının bir de eyleme vuran boyutu vardır. Madde bağımlılıklarında dürtü kontrol bozukluklarınd depomin ile ilgili bozukluklar var. Depomin seviyesi haddinden fazla artarsa şizorfreninin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu maddeler hem bağımlılık yapıyor hem de yargılama yeteneğini bozuyor, aşkta bir anlamda aslında çokta sağlıklı bir durum değildir. Mesafelerin hükmünün kaybolduğu bir alana giriyoruz bir dönemdir aşk. Görüşün ve duyuşun değiştiği bir dönemdir. Bunun beyinde bir kimyasal karşılı vardır. Beyinde meydana gelen değişim çok uzun sürmüyor bereket. Aşık olan bir insanda bu yüzden akıl bir karış havaya çıkıyor, hayatın gereklerinin tümü ile karıştığı bir dönemdir ki bu süre uzun sürmüyor.

28 Kasım 2015 Cumartesi

Filistin neden kan ağlıyor


İnsan sevdiği için hayatını değiştiriyor. Allah aşkısı olan kişi de hayatını değiştirebilir. Bunun için aşkın neticesi ilk önce ahlaktır ve din ahlak demektir. Allah bizi edep içerisinde yaşatsın insan öldürmek bu anlamda müslümanlık değildir. İnsanlar Filistin'de öldürülüyorlar zaten paraları ve silahları elektirikleri yok ve onların nesine bomba atıyorlar.
Işid onların yanında olması yerine gidip onlarla savaşıyor ve hadiseler çok belirgin bunlar bizim olayları doğru görmemize sebep olmalı. Batılının birbirine saygıda ön sırada.

Varis neden oluşur

Varis nedir ki
Varis önemli bir hastalıktır, varis gibi hastalıklarda genelde yaz aylarının başında kaygı duyarız. Nasıl teşhis koyuluyor gibi sorularımız da olabilir. Varisin kendine göre çeşidi vardır. Varisler ince kılcal şekilde cildin içerisinde ve altındadır. Cildin altında olan ve kabartı şeklinde olan vardır. Varis nedir ve nasıl oluşur ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Varislere nasıl ultrason ile bakılıyor ise aynı şekilde varise de bu şekilde bakılmaktadır. Varislerin bazıları yanma ve ağrı yapmaktadır. Hanımlarda görüntü bozukluğuda vermektedir. Varis tedavilerinin bazıları tedavi edildiğinde yeniden meydana çıkar ve tekrar başka yerlerden başka dallar ile oluşmaktadır.
Ayak bileklerinde şişme olur Bir ayakkabı otuz sekiz iken Diğer ayakkabı otuz altı olmaktadır. Makarna şeklinde varislerde bulunmaktadır ziyaretinde akşama doğru hastaların bacakları SISER. 

Nükleer tıp

Nükleer tıpı levhalarda giriyoruz, hastanelerde yazıyor onu görüyoruz ama kapısını çalıp tedavi olacak bir anlam değildir. Nükleer tıp çok genç bir daldır yarım asırlık bir daldır. Modern tıppın tüm sistemlerini içerir ve hem tanı hem de tedavide kullanılmaktadır. Sistemlerin kullanılarak tedavilerin yapıldığı bir daldır.

Nükleer tıpta tedavi olmak için diğer dalların talebi üzerine devreye girmektedir. Doğrudan hastaların gelmesi mümkün değildir.

Elifoğlu Nakliyat


Elifoğlu Nakliyat 15 yıldan bu yana Ankara'da hizmet vermektedir. Elifoğlu nakliyat işlerini yaparken düzenli ve işin bitmesi için kaliteli iş yapmak için uğraşmaktadır. Ankara nakliyat sektöründe uzun yıldır hizmet veren firma 2000 yılından bu yana sayısız referanslar ile siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir. 

Taşımak konusunda tecrübeli olan firma gün geçtikçe teknolojiden yararlanarak hizmet vermekteyiz. Firma ile beraber çalışan elemanlar sadece Elifoğlu Nakliyat ile çalışan kaliteli arkadaşlarımızdır. Taşıma işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde yapmak istiyorsanız lütfen bizi tercih ediniz. Sağlamlığı ve şeffaflığı ile eden firmamız katılımcı bir yönetim prensibine sahiptir. Amaçlarımızın en önemlilerinden biriside aldığımı işi zamanında yerine getirmek. toplumsal değerlere saygılı olan firmamız ülkemizin ekonomisine katkıda sağlayarak Ankara Nakliyatta zirveye ulaşmak istemektedir.

Elifoğlu Nakliyat Ankara evden eve nakliyat taşımacılığını ileriye götürmek için çaba sarf etmektedir. Yurt içinde sadece Ankara değil diğer tüm illere de ulaşan firmamız zirvededir ve bunu yaparken kaliteye ve müşteri memnuniyetine önem vermektedir.










Rüyalar ve insanlar


beynin çok faklı bölümleri bir araya geldiğinde insan olaylara çok farklı bakıyor. genelde toplum içerisinde aldatma rüyası görüyoruz ama büyük dehalar ise sanat ile alakalı büyük rüyalar rengarenk görülüyor. Yaratıcı rüyalar göremiyoruz.

Hep problemli şeyler görüyoruz, terk etmekle alakalı bir şeyler görüyoruz, negetif rüyalar görüyoruz.


İnsanlar hayatlarına sıkışmış ve kendi halinde yaşıyorlar, bazı insanların büyük yaşantıları bazı insanlara o yaşantı küçük bir yaşantı olarak görüyor.

İnsanlar rüya görürler ve hatırlamazlar, hatta bunun için rüya görülmediği için terapiler bile var.

iknaya dair

İkna'ya dair 


Bizim kültürümüzü yansıtan bir söz var tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır insanlara ne kadar pozitif şekilde yaklaşırsnız onları etkilemeniz daha mümkün. Yüznüz güldüğünde aslında insanlar ile aranız da köprü kuruyorsunuz. 

Aslında çoğu zaman en yüksek duvarları asık surat ile örüyoruz. İnsanlara güler yüzlü ve yapıcı bir şekilde yaklaşmak çok önemli. Pozitif sözcüklerden de yararlanmak lazım bunarı kullandığınız zamn hiç  bir maliyeti yok. Tam tersi bu sözcükleri kullanmamak sizi zarar sokar.

Hem beden dilinizde hem de sözcük daarcığınızda ne kadar olumlu olursanız o kadar ikna edici olursunuz.

Dünya'da sosyal medya

Dünya'da Twetter nasıl yasklanır diye Türkiye'ye soruyolar ve bunun cevabını verebilmekte zordur. Hadi yasak neden herkes Twetter'da diye soruyorlar. Yasakta bir tatta var. 

Youtube, Twetter'in herhangi bir anayasaya uygun olması beklenemez, internet nasıl çalışır bunu biliyoruz. Twetter'a başvurulduğunda bir gün içerisinde kaldırılıyor eğer hukuğa uygun başvuru olursa kaldırılıyor.

Politikacıların devleti yönetenlerin ve sanatçıların kişisel ve özel hayatı biraz daha dardır, ne kadar yükselirseniz o kadar da eleştiriliyorsunuz bunun önüne geçemzsiniz. 

Son dönemde sosyal medya ile zihinleri kullanmaya başladık ve şaka artık el ile değil dil ile zeka ile oluyor ve artık siyasiler bunun önüne geçemiyor.



Cinayet işlerinin müşterisinin fazla olması

Bir dizinin içerisinde şiddet görmek başka bir şey, polisiye dizisi görmek başka bir şeydir. Adam öldürmeyi normalleştiren, insanları duyarsızlaşan olayları bir kenara koymak lazım. Polisiyelerinin çok izlenmesinin ve polisiye romanlarının çok meraklı olmasının farklı olmasıdır.

Tamamen gerçek olan her şey mutlaka çok fazla ilgi görür. Sağlıklı beyin birini öldürecek ölçüde ya da cinayeti işledikten sonra nasıl olacağını kişi gibi düşünemez. Hiç bir sağlıklı beyin gerçek bir cinayeti işleyen gibi çalışmıyor.

Müge Anlı gibi programlar tamamen hayatın içerisinde. Müge Anlı'da gazetede sadece yazı olarak gördüğümüz cinayetleri Müge Anlı'da görüyoruz. Yalan dolanların çözülmesine tanık oluyoruz ve çok kaliteli bir cinayet dizisi izler gibi izliyoruz.

Kızamık nedir

kızamık ateşli ve döküntülün bir hastalıktır, özellikle beş yaş altındaki aşısız çocuklarda görülür. Kızamık ortamında olursak bizde kızamık olabiliriz. Kızamık bulaştıktan 14 gün sonra grip olabilir ve ilk önce yüzden başlar. 

İyileşme süreci 7 gündür ve solmaya başlar. İlerlemiş hastalık var ise doktora görülmelidir. 

12 ayın altındaki çocuklara aşı yapılmaktadır. Kızmaık aşısı altı aylıktan küçük çocuklara gebelere yapılmaz. 

Yeni evinize taşınmak

Nakliyat sektöründe Ankara'da hizmet veren Elifoğlu Nakliyat ankara evden eve nakliyat sektöründe hizmet vermektedir. Eşyalarına sizin eşyalarınıza değer verdiğiniz kadar önem ve değer veriyoruz. Eşyalarınız itina ile ambalajladıktan sonra taşıyoruz. Taşınan eşyalar kapalı kasa araçlar ile taşınıyor ve ekibimiz ise bizimle beraber çalışan devamlı ve sigortalı çalışan ekiptir.  Ankara nakliyat sektöründe Elifoğlu nakliyat 10 yıldır zirvededir.

Yeni eve taşınırken duvarların çizilmemesine gayret gösterirken işimizi basite indirmeden yapmaya çalışıyor ve siz değerli müşterilerimizse mahçup olmamak için emek sarfediyoruz. Mobilyalarınızı eski evinizden söküyor ve yeni evinize monte ediyoruz. Sizde sorunsuz ve taşıma için lütfen bizi araynız.

İletişim geliştirilebilir

Bazı insanlar diyorlar ki inanılmaz bilgiliyim ama anlatamıyorum derler, retölük sanatında romalı ve yunanılı hatipler bu kişiler gerçekten hatipliği ile insanları etkileyen hatipler diye gösterilir. Batı doğu ve islam ekoli vardır etkilme sanatında. Her birinin ortak ve farklı noktaları vardır. Hepsinin dikkat ettiği şey şudur; hitabet ustaları şunu keşfetmişler dinleyiciler ile konuşmacılar arasında etkileşim gerekiyor. Bu yüzden bu çok önemlidir.

Sunum yaparken kuru kuruya bir sunumdan ziyade mutlak seyircilerin etkileşime geçmesi işin içerisinde bir ruh katılıyor. Bir düz okuma vardır bir de düz okuma vardır, bunun biraz da karakter ile birazda mizaç ile ihtiyacı vardır. Bazı insanlar hatiptirler ve bilgisi olup olmadığı düşünülmüyor bile. Etkili konumak doğuştan mıdır yoksa sonradan gelmemidir. Doğuştan gelen liderlerin özellikleri vardır, ses tonu gibi özellikleri doğuştandır. Bu yapılara artı ilave ise bu yapılara karşı doğmamış olabilir mesele gandi donanımsal olarak karizma değildir ama kitleleri peşinden sürüklemiştir bu iş idman ile geliştirilebilen bir şeydir bir oran verirsek yüzde 10 genetik yüzde 90 oranında ilave ile öğrenilen stateji ile bunu yapabiliriz.

Ankara evden eve nakliyat

Ankara evden eve nakliyat firmamız uzman ekibi ile Ankara nakliyat ve Ankara'dan tüm illere nakliyat hizmeti vermektedir. 81 ile hizmet götüren Elifoğlu Nakliyat ile hafta içi ve hafta sonu saat 19'a kadar irtibat kurabilirsiniz. Siz değerli müşterilerimize her zaman hizmet vermekten mutluluk duyarız.

Evden eve taşımacılığın teknolojiden faydalandığı şu zamanda Elifoğlu Nakliyat asansörlü taşıma işlemi gerçekleştirmektedir. Asansörlü taşıma ile taşımalar hem güvenli hem de hızlı bir şekilde olmaktadır. Ambalajlama işine önem veriyoruz sizin eşyalarınıza aynı sizin gibi önem vermekteyiz. Nakliyat sırasında eşyaların zarar görmemesi için çaba sarfediyoruz. Bu nedenle taşıma başlamadan önce eşyalarınızı ambalajlıyoruz. Sizde yılların vermiş olduğu tecrübe ile tanışmak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Düşünürken mantık süzgecinden geçirmek

Toplumda dışarıdan gelen etki gelir ve beyin sürecinden geçirmeden tepki veren insanlar vardır. Mantıksal süreci katmadan hemen tepki veren insanlar aramızdadır. Cezaevinde bir insan sorun neden buradasınız diye orada dayanamayıp direk hareket etmiş ve mantıksal süreçten geçirmeden hareket etmiş insanlardır. Ama bir açıdan bakarsan herkes iyidir Hitler kendine göre iyidir. İnsanlardaki adalet duygusunu kendisine göre değil genel geçer kuralalara göre saptamalıyız.

Bazı seri katillere sormuşlar neden bu şekilde öldürdün diye onlar da cevap olarak ben kendimi korumak amaçlı yaptım demiler onların zihin haritası bu şekilde. Dışarıdan bir etki geldiğinde hemen tepki veriyoruz ama bunu kendi kendimize frenlememiz ve durumu anlayarak karşıdakinide anlamalıyız. 

Aslında tüm toplumsal olaylar toplumun çocuğa etkisinden kaynaklanıyor çocuk nasıl yetiştirilir sorusuna doğru cevap verdiğimiz zaman bu sorun kalmayacak.

Mükemmeliyetçi kişiler

Duyguları eğitmeyen kişiler duygularla ilgili hata yaparlar ve şizofreni, ağır depresif kişilik gibi rahatsılıklar çıkmaktadır. Bir çocuk ağladında bir diğer çocukta ağlar duyguları çocuklar tam analmıyla ayırt edemez ve ağlayanı kendi ağlıyor zanneder, çocuklarda duygular böyledir. 

Bazı insanlar hata yapmaktan çok korkarlar hatalı ortanda kendilerini hissetmezler ortalık iyi değilken huzursuzluk olurlar. Çerçeve o kişiye işkence gibidir. Mükemmelliyeçi insanlar karşıdaki kişi bir kuralı unutursa hemen silerler, siyah beyaz düşünürler, kesinlikle hayır kelimelerini çok kullanılar ve gri tonları ihmal ederler ya hep ya hiçtir mükemmeliyetçilerde. bir şeyler dört dörtlük olsun...

Elifoğlu nakliyat

Elifoğlu nakliyat ankara evden eve nakliyat firmamız 10 yıldan beridir Ankara'da hizmet vermektedir. Kaliteli hizmet ve düşük ücretli çalışarak her geçen gün referanslarına referans eklemektedir. Müşterilerimizin memnuniyetini her zaman ön plan da tutuyoruz.

Ankara nakliyatta gösterdiği başarıları devam ettiriyoruz ve teknoloji ile birlikte gücümüze güç katıyoruz. ile haftanın 7 günü 24 saat irtibat kurabilir ve nakliyat fiyatları konusunda bilgi alabilirsiniz.

Ankara nakliyat firmalarından olan Elifoğlu Nakliyat  yapmış olduğu sayısız nakliye hizmeti ile bu semtimizde talep edilen bir firmadır. Ekonomik taşıma yapan ve kaliteli hizmet vermek için çaba sarfeden firmamız Ankara'nın seçkin...

Aşkın kötü halleri

Eğer kişi çok kıskanç ise bunlardan biri ise güven duygusu ya da aldatma etkisi olabilir. Karşıdaki kişiyi kaybetmemek için sürekli kontrol olabilir. Bazı kişilerde gerçek olan ya da olmayan bir duygu ile onu kaybetmek istemez. Bu kişiliklerin aşkları bir iner bir çıkar ve çok saçma sebeplerden dolayı da ayrılabilirler.

Yalnızlık böyle bir kişide boşluk oluşturabilir ve ilişkiyi sordurabildiğimizde ise aklınıza geldiğince normalde duyguda rahatsız edecek bir şeyler söyleyebilecek. 

Kişi aşkını kaybetmemek için onun peşinden gider onun olduğu yerde dolaşmak ister. O kişi ile buluşacağı zaman kendine aşırı bakar eğer o kişi yoksa kendini önemsemez bir tavrı vardır. Bunlar başka yere...

Hipnoz


Günümüzde şablonlar değişti dünya tıbbi yerini almış oldu. doksan beş yıllarında dünya sağlık teşkilatının araştırmasına göre zengin ülkelerdeki insanların yavaş yavaş ilaçlardan kaçtığını gördü.
Dünya sağlık teşkilatı bir araştırma için üniversitei görevlendirdi, artı günümüzde pek çok branş dünya hekimlerince tedavi şekli olarak kabul edildi. Bilinçli terapi adı altında uyku hali olmayan bir hipnoz keşfedildi ve dünyaya hediye edildi.

Çocuğun dilinden anlamak

Çocuk öyle bir duygusal durumlar yaşar ki açlığı bastırır. Bazı anne ve babalar ben merkezli baktığı için çocuğun işleyen merkezini bile işlemez hale sokuyor. Midesinde yemek olmayan kişi asit üretir. Çocukta karnı acıkınca zaten yemeğe yönelir. Anne aç ve çocuk aç değilse o çocuğa yemek vermenin bir anlamı yok zaten çocuk yemek yemek istemez. Mide sindirim sistemi keyifli yerine getirmesi için çocuğun açıkması daha mantıklı.

Çocuğun kendisine göre bir sistemi vardır. Anne kedisine göre değil de çocuğa göre hareket etse daha iyi olmalıdır ki bu. Çocuğun dilini anlamak bu bakımdan çok önemli. Çocuğu dikta eder gibi değilde onu anlamak ve onun yerine kendini kurmak daha iyidir....

Düztabanlık nedir

Eskiden kemiklerdeki çıkıntılara bakıp düztaban deniliyordur. Ayağın önden ve arkadan bakıyoruz ve düztaban olup olmadığına bakıytoruz. Ayakların altında kavis var ise düztaban yoktur.
Bazı ayaklarda kemik çıkıntısının yere değdiği görülür ve bu ayakta düztaban vardır. Topuk kemikten düz çizgi çizildiğinde ikisi arasındaki farkları görebiliyoruz burada desteğe ve tedaviye ihtiyaç vardır. dizlerin içe basışı ve ayak içe doğru bastığ içn içe doğru yatıklık olmaktadır. Ön tarafta sanki kavis varmıi gibi bir görüntü olabilğir.Düztabanlık nedir diye sorduğumuzda topuk kemiğin parmaklarımızın duruşları gibi bir temas edilen kemiğin doğru posizsyonda olup olmadığına karar veriyoruz.

kara delikler

Kara delikler ışının kendisinden kaçmasına izin vermeyen kozmik bir cisimdir ve bunlar kara oldukları için kara delik denir. İçerisinde zaman yoktur ve çeşitli gözlemler tarafından keşfedilmiştir.
Bir hipotezin bize söylediğine göre milyonlarca sene sonra yıldız parlar ve sonunda enerjisini tüketmektedir. Patlayan yıldız çekirdek olarak kalır ve yoğunluğu yükselir, madde o kadar sıkışır ki sonunda bir kaç km olur ve kara delik meydana gelir.
Kara delikler çok ağırdır ve enerjisini başka bir şeye çeviremez ve sonunda infilak eder. Samanyolu galaksisinde buna benzer binlerce kara delik vardır.

27 Kasım 2015 Cuma

Merhamet



Merhametsizliğe tahammül edilmez çok önemli bir duygudur ve bir insanı yardım etmeye güdüleyen temel bir duygudur. Başka canlılarda ne kadar var bilinmez ama  insan için çok önemlidir. Merhamet insan olmazsa insan ırkı çoktan yok olup giderdi.

Özellikle annenin üzerindeki sorumluluklar ve ona eşlik eden acımadan farklı bir duygu ile yoğrulmuş müthiş bir duygudur merhamet. Bir çocuğun anlayabileceği bir sınır çekmeyi öğretmeli ve merhamet çocuğa edinilmelidir ve iyi niyeti vericiliği çocuğa öğretilmelidir ve bun disipline etmeyi öğretmek gereklidir. 

Evrimsel anlamda bakınca eğer insan yavrusu kadar bakımı uzun yıllar alan türün evladı olarak hepimiz bir biçimde kalmış olsak herhalde soyumuz tükenecektir. İnsanlar arasındaki ilişkilerdeki merhameti kavrayabilmek için anne çocuk ilişkisine bakmakta fayda vardır. 

Etkili ikna yöntemleri




Düşüncelerimizi dayattığımızda anlaşamayız ve insanın kendi içerisindeki özellikleri belki aldığı eğitim belki alamadığı eğitim iletişimde etkendir. hayatımızı subjektif alanda yaşıyoruz, hayata bakış açımız ile benim hayata bakış açımız farklı olabilir ben hayatı farklı kullanırken fikirler bilgiler ve çıkarlar çatışabiliyor ve ister istemez ortaya bir çatışma alanı çıkıyor. Çatışmanın sonucunda daha iyiye varmak çok önemlidir. Duygusal etkenler ile çatışma farklı olaylara farklı şeyler olabiliyor. Etkili ikna yöntemleri bu konuda insanların elinden tutmaktadır.

Herkes kendisine göre iyidir hitler bile kendine göre iyidir. Seri katillerde kendini korumaya çalışıyor zihin haritasında insanlar farklı olduğu için etki tepki meselesi ile insanlar kendini kaybediyor ve cinayet işiyor arada mantı süzgeci olmazsa sıkıntılar meydana çıkıyor.

26 Kasım 2015 Perşembe

Misyon ne demek



Türkiye'de ki büyük şirketler aile şirketidir şirket kurmak çok kolaydır ama önemli olan nesilden nesile şirketi büyütmektir. Vizyon hedeftir misyon ise hedeflere giderken yapılan yöntemlerdir.

Eskiden yüksek oran enflasyon vardır işletmecilik çok daha kolayı mal aldığınız zaman deponuzda beklediğinizde o mal size kar sağlıyordu. Artık stoktan para kazanma dönemi bitti. Temel mantık olarak bir işletme kurulurken misyonu çok önemlidir. İşletme kurmak bireylerin araştırması sonucuı değil ar-ge ile ve profesyonelce yapılmalıdır.

Belediyler kendi belgesinin ihtiyacı olan işletme sayılarını çıkartıyor bunu çıkartırken bölgenin gelir seviyesine, diğer iller ile mesafesine bakılıyor. Örneğin kütahya ya elli tane market, yirmi tane benzin istasyonu lazım diyor. bu gibi durumları iyi değerlendirmeli ve iyi araştırmalıyız.

20 Kasım 2015 Cuma

Evde deterjan nasıl yapılır?




Günlük hayatımızda evde kimyasal kullanıyoruz bunun doğalını yapmakta mümkündür hem de bir çok mutfakta olan malzemeler ile yapılabiliyor. üstelik ucuz ve çok sağlıklı. Yenilebilir ve içilebilir malzemeler ile deterjan yapılabiliyor. Evde deterjan nasıl yapılır derseniz cevabı çok kolay.Kimyasal içerikten barındırılmış malzemeler ile doğal  içerisinde kimyasal barındırmayan sabunlardan evde deterajan yapımı  gerçekleştirilebiliyor.

Sirkeyi de yumurtacı olarak kullanılabiliyor, deterjanın yapımı çok kolaydır ve limon ile karbonat ile meydana geliyor ve bu kadar kolay detaylı bilgi için internetten araştırma yapabilirsiniz. Günlük hayatımızda temizlik amacıyla bir sürü maddeler kullanıyoruz, her evde çeşit çeşit detarjan var doğal deterjan yapılıyor hem ucuz hem de kimyasal barındırmadığı için çok sağlıklı.

19 Kasım 2015 Perşembe

Çocuk ve ahlak



Şiddet görenlerin çoğu anne ve babanın sevgisizliği, sevgi açlığı var ise kişi şiddet gösteriyor. Erkek veya kız demeden çocuklara ahlak anlayışını vermek gerekiyor. Ahlaklı bir çocuk yetiştirmek çok önemlidir. Birde örnek kişi olmak çok önemlidir.

Baba evde şiddet gösteriyor ise çocuğa sen şiddet gösterme demek yanlış olur. Öfkelendiğimizde konuşmayı ve iletişim sergilersek örnek olunuyor ve duygularımız ile hareket ediyoruz. Siz ciddi anlamda yüklü banka hesapları bırakın çocuğun güzel ahlakı olmazsa bıraktığınız her şeyi bir senede bitirir. Aksine eğer ahlakı çocuğa verirsek çocuğumuz o zaman başının çaresine bakabilir.

18 Kasım 2015 Çarşamba

ayrılık



Evlilik kadın ve erkek arasında olur ve birleşmenin sonucudur. Çocuk her ne kadar anne ve babanın birlikte yaşamasını istese de karı koca ayrılmaya karar vermişlerse bunu çocuğa en uygun söylemesi gerekmelidir.

Çocuklar bu süreçlerde öfke patlaması gösterebilirler, çok nadiren büyük patlamalar yaşayabilirler. Çocuklar genellikle hastalığın başladığı nokta ilişkilerin bozmaya başladığı noktadır.

Çocuklarda eğitim



Çocuklara davranış duygu ve düşünce ile hitap etmek gereklidir. Duygu altyapısını oluşturduktan sonra düşünce verilmeli. Duygu olmadan o yaşantı beyin tarafından yaşandı algılanmıyor. Çocuklarda yüksek ateş neden olur demek yerine o çocuk ateşlenmeden önlem almak gereklidir.

Edinme diye bir şey var. Konuşma edinilmiş davranıştır. bir de öğrenilmiş davranışlar var. Kişinin kendisinin dışında geçen öğrenmeler gerçekleşiyor. 

Öğrenme ve edinme arasındaki en büyük fonksiyon edinme karşı taraftan emicilik gelir. Öğrenmede ise karşı taraftan bir şey alma vardır. Bir babaanne sabah namazına kalkmış seccaddenin üzerinde bir şeyler okuyor çocuk bunu gördüğünde o hareketi edinir. 


Ayna nöronları çocuklarda çok etkindir o ayna nöronlar aktive olmadığı sürece karşı taraftaki insanla iletişime geçmek çok zordur. Eşleşme gerçekleşmesi ve o insanın hissettiği duyguyu karşı taraf ile duygu alış verişi söz konusudur. Özellikle 0 6  yaş arasında ayna nöronları çok aktiftir bunun için çocuğun kendini emniyette hissetmesi gereklidir. Edinim esnasında ayna nöronlar devrede ve duygu aktarım söz konusudur. Etrafında mide kanseri tanıdığı olmayan birisine mide kanserinin belirtileri nelerdir diye sorulmaz çünkü bilmez. Bir evin içerisinde anneanne kendisi doğal hali ile yaşıyor, evde yapılanı komşuya verdiğinde çocuk o sahneyi unutmaz ve o çocuk orada edinim.

17 Kasım 2015 Salı

İnternet bağımlılığı



İnternet ile dünyanın tasasını takmadan internet üzerinden vakit geçirebiliriz. Basit teknolojik cihazlar bizi köle edebiliyor. İnsan neye ihtiyacı varsa ve nasıl karşılayacaksa ona göre kodlanmıştır. insanda potansiyel yetenekler ve duygular ve insan sınırsız şekilde aşağı ve yukarı da yönlendirebilir.

Bağımlılık konusu insanın faydasına olacak bir şeydir ama bütün mesele iradeyi kaptırmamaktır. Sınırları aşıp bağımlılık noktasına gelmezsek teknoloji bizim için bir fırsattır. 

Bir insan iradeyi teknolojiye kaptırıyoruz. İnsanda kendi iradesi vardır ve beynimizi kontrol altına almazsak kontrolü kaybederiz. 

16 Kasım 2015 Pazartesi

Doğru lider nasıl olur



Lider kişilerin ikna kabiliyeti yüksektir ve belirli bir hitabet gücüne sahiptirler karşıdaki insanı çözerek sorunlara yaklaşırlar ve ikna ve inandırma yoluna göre giderler. Liderler denildiğinde ciddi tavırlar yerine daha anlayışlı olmalıdır eğer olmazsa kısa süreli liderlik olurlar.

Doğru lider ödül ve ceza sistemin kullanır ve yönlendirdiği kişiye ödül veren kişidir. ve davranışları biçimlendiren kişileri takdir eder. Ödül cezalarda liderler cezayı verir ve arkasına bakmaz bu şekilde de o yaptığı sonuç olumsuz olarak geri döner.


Liderlik insanların hoşuna giden davranışları olmalı, iş anlamında yeteneklere sahip olmalı ve bu yetenkerini organize için kullanmalıdır. 

14 Kasım 2015 Cumartesi

MS hastalığı



Gizlici meydana çıkan MS hastalığın tedavisi bulunamıyor özellikle kadınlarda ve bulunuyor ve tedavisi henüz bulunmuş değil. MS hastalığı ilaç ile tedavi ediliyor ama neden olduğu bilinmiyor.

MS hastalığı stres gibi travma gibi olaylar sonucu ortaya çıktığı söyleniyor. Bu hastalıkların doğru yönlendirmesi çok önemlidir. Stres faktörü gibi rahatsızlıklar tetikleyebilir ama öncelikle bir yatkınlık olması lazımdır. Bir mikrop varmış gibi vücut kendi kendisini zedelemektedir.

Tam olarak ne tetikliyor ne olduğu bilinmiyor. Bunlar gerçekten çağın zor hastalıklarıdır. Ms hastalığı beyinde olur ve olay bağışıklık sisteminde başlamaktadır. Kaçak yerden onu bulmak lazımdır. Birçok veri var ama o kadar karmaşık bir sistem ki çalışmalar süratle sürmektedir. Uyku düzeni  spor gibi şeyler bağışıklık sistemi için çok önemlidir.


12 Kasım 2015 Perşembe

Disleksi nedir



Disleksi çocuklar yavaştır ve dikkati dağınıktır, saatlerce aynı şeyle uğraşır dikkat eksik çocuk uğraşmaz ama disleksi var ise dikkatini dağınıktır ve uğraşır. Bir şey söylersin dalgın dalgın bakar ve belirli süre geçtikten sonra cevap verir. Anlamaz gibi davranır ve tepki süresinde uzun bir zaman vardır.

Bazı derslerde çok başarısız olabiliyor, dikkat eksiği olan biri bütün derslerde başarısız olabiliyor. Çocuklar 6 yaşından itibaren fark edilebiliyor. İleri ki yaşlarda hastalık olarak fark edilmeyen boyutta olabiliyor, bazen okumada ileri yaşlarda sesleri karışık çıkartabiliyor, çok hastalık gibi görünmez ve hafif düzeyde olanlar çok fark edilmiyor. Bazı disleksiler ise yerdeki çukurları göremez.

nedenleri konusunda bazen çocuklarda eşlik eden alerjiler ve göğüs hastalıkları birlikte görülebiliyor. Çocuk disleksi özelliğini bildiği zaman ona göre davranır ve bir hastalık olarak görmek yerine bir fark olarak bakmak daha iyidir. Zeka testi ve dikkat ile testler yapılabilir, aileden ve öğretmenden bilgi alındığı zaman tanı konulabilir.

11 Kasım 2015 Çarşamba

vücut dilimizi nasıl geliştiririz



Vücut dilimiz çok önemli ve çokta karşı taraftakini mutlu eden tonlama ile birleştirdiğinizde imajınız çok güzel oluyor. Böyle bir şey olunca bu size yapışıyor ve insanlar size gülerek yaklaşıyor ve hep beraber mutlu oluyorsunuz. 

İletişim çok önemlidir, iletişimden vücut dilinin alırsanız yüzde 55 eksik olursunuz. Siz her ne kadar güzel şeyler söyleseniz de vücut diliniz çok önemlidir ve ses tonlaması çok önemlidir. Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu gibi mükemmeliyetçi olmaya da gerek yoktur, içimizden gelenleri ve samimiyeti kaybetmemek işin esasıdır.

Karizmayı çok güzel kullanırsak karşı tarafı eğlendiririz. Öğrenmekte bilir öğrenciye öğrenirken vücut dili ile ses tonlamalı ile anlatmakta önemlidir. Karizma ve iletişim deyince esasında bir araya koyduğumuz şeyler bizi etkileyen şeylerdir. Karizmayı yükseltmek için iletişimin önemli olması ve seçtiğimiz kelimeler, karşı tarafı takdir edici, onlara hak verici bir dil kurarsak insanlar da sizi dinler. İnsan saygı görmek ve haklı olmak ister. Bunu herkes ister ve bunu onlara verin.

Maketten konut satış sözleşmeleri



Konut aldığımızda maketten alıyorsak bu evi noterden yapılan bir sözleşme ile almalıyız, tüketici mahkemeleri bu şekilde yapmamızı söylemektedir. İki tarafın bir kağıda bir sözleşmeye imza atması doğru olmaktadır ve bu durumda yargıtay bir yol bulmuş ve arada oluşturdukları sözleşmeye eğer uyulduysa mahkeme kararı ile sözleşmeye uyulmaktadır. Kampanyalı bir sözleşmede kampanyada maddeler yapıldığı için aslında notere gerek yoktur ama art niyetli kişiler için noterde kullanılmalıdır. Bunun için ev alırken dikkat edilmeli ve insan hayatı boyunca biriktirdiği birikimi harcaması için çok iyi tahlil etmelidir.

Konut satışında tüketici ödemeleri güvence altına alınmıştır  ve kanun ve yönetmeliklerde bulunmaktadır. Son zamanlarda yaşanılanlara bakıldığında ne bürokrasi ve hükümetin bundan çokta haberi yoktur bu konuda haberdar olmayan kişiler çoktur. Eğer kampanyalı bir konut satışı var ise kampanya da şu yazmaktadır, satıcılar tüketicinin parasını sigortalamıştır ve korumak amaçlı olmalıdır. Böyle bir ibare vardır ama bilen ve uyan çok az kişidir. 

Ev aldığınızda taşıma işlemin Elifoğlu Ankara nakliyat ve ankara evden eve nakliyat olarak yapmaktadır. Kaliteli ve sorunsuz taşıma için Elioğlu Nakliyatı öneriyoruz.

10 Kasım 2015 Salı

Ailesel yönlendirmeler



Fışkırmak isteyen bir yolunu bulup fışkırıyor. Türkiye'de öyle bir yapı var ve herkesi tek düze sıralanlaştırma var ve herkes toplumun geleneklerine göre davranıyor. Avrupa'da insanlar birey vurgusu yapıyor ve bireysellik destekleniyor. Öyle olduğu zaman kişi ben benim diyor, sen çok fışkırmayacaksın deniliyor.

Üniversiteyi bitirenler öğretimlidir ama eğitimli olamaz. Tarlayı bitiren adam eğitimlidir çünkü işi biliyoruz. Biz kelimeler arasındaki düşüncelerin farkında değiliz. bir kelimede çok şeyler çıkıyor ve eğitim şart denildiğinde akla gelenlerin bir daha düşünülmesi lazım. 

Farkındalık lazım ve farkındalık bize yatırım yapılmasını sağlamaktadır. Eğitime önemli yatırımlar yapılıyor fakat hala yaklaşık 15 sene geriden de gelmeye devam ediyoruz. 



Ailesel yönlendirme içerisindeyiz ve ataerkil toplumuz ve büyüklerin yönlendirmelerini önemseriz eğer önemsemezsek önemsettiririz. Eğitimde ilerilere odaklanıyor olmamız çok önemli ve hala gerilerde olduğumuz söyleyebilir.

Ataletten kurtulmak için



İş yapamında bazen yapılan işin niteliğin insanın motivasyonunu kırabiliyor.Belirli çalışma alanlarında da bu yapılabiliyor. İş değişikliğinde de insan işin koşullarına adete olamıyor.Bu aşılması gerekiyor, kişiyi yaşama uyum sağlarsa ilerleyen süreçte sıkıntı yaşatabilir. Kısa vadede ruhsal bir sorun var demek değildir. 

İnsan bazen kendini hazır hissetmek, bazı kişilik yapılarında insan her şeyi mükemmel isterler sıfır hata istedikleri için kolay kolay şartları olgunlaşmış hissetmezler, iş konusunda değil yaşamanın her alanında insan ayrıntılarda kaybolabilirler. 

8 Kasım 2015 Pazar

Uyku ve rüya




Rüya esasında insaın kendi iç alemini müşahede etmenin bir sonucudur. Bunun dışında insan kendi iç meselesini algılamasını izlemek için rüya vardır. İnsan beyni rüya görmediği takdirde çıldırır. Her insan rüya görür. Bizim uyumamızın sebebi rüya görmektir. Uyku rüyanın kuluçkasıdır.

Bir şekerleme yaparsınız beş dakika ama kendinizi çok iyi uyumuş hissedersiniz ve rüya ile zihin problemlerini çözersiniz.

7 Kasım 2015 Cumartesi

Neye aşık oluyoruz




Bazen geceler zor gelir, saatler geçmiyor gibi oluyor ve karanlık hiç bitmeyecek gibi oluyor. Dünyaya bakıldığında ay sürekli güneş ile kavuşuyor, bir sabah her zaman var. Yağmurun buluşmadığı çiçek, deniz yoktur. Her şey aslında çok zamanda da olsa az zamanda da olsa bir şekilde ihtiyacı olan şeye kavuşuyor. Kalp gözümüze perde inince asıl sahibimizden uzaklaşıyoruz.

Kendi içimizde yarattığımız bir çok şey aşık oluyoruz. Bu dünyada ne üretilmişse ne yaratılmışsa muhakkak onu kavuşacağı bir şey var ve hiçbir şey tek değil, her şey bir başka bir şey ile anlaşma içerisinde. Her şeyin buluşacağı bir şeyler üretilmiş bir yerlerde. Yetişmiş bir sebze için açlık hissi duyuyorsunuz ve dünyanın öbür ucundan o ihtiyaç duyduğun şey karşına geliyor. 


Dünya bu kadar değişken, her şey değişiyor, çantandaki paranın, koynundaki insanın sahibi değilsin, şimdi kalksam gelsem sizin evinize salona otursam kaldır koltuğu şuradan çek, ayakkabılar olmamış desem bir saniye ya sen kimsin nasıl benim evime karışırsın dersin. Bu şekilde başkasına karışırsam haddini bil derler. bizi yaratan Allah'a karşı ben bu ağaçları sevmiyorum , benim anam niye böyle diyemeyiz.


Ankara nakliyat

Can sıkıntısı



Geleceği kurguluyoruz geçmişe bakıyorum ve acıdan beslenme geçmiş sıkıntıları ile yaşama gibi bakıyoruz hayata. Acıdan beslenme var ve insan iki duygunun yoğunluğunda kendisini var edermiş biz acı çektiğimizde kendimizi var ediyoruz. 

İnsan biraz içerisine de bakmalı. Can sıkılmaz ama kalp sıkılıyor olabilir. Hiç bir şey mutlu etmiyor demek yanlış olur geçici olarak bazı şeyler keyif vermez ama kalbimizin sıkıldığı bir gerçek. 


Allah kendinden bir parçayı üflerken büyük bir ihtimalle hatırlayamadığımız bir alemde bir anlaşma yapılmış kendinden bir parçayı dünyaya gönderilirken sahibinden ayrı kalmış bir meta gibiyiz ve sıkılmışlık hissi belki de bundandır.