8 Ekim 2016 Cumartesi

Türkiye ortadoğuda ne yapmak istiyor?




Türkiye ortadoğuda akan kanın durmasını istiyor.Suriye savaşı büyük güçlerin alan kazanma mücadelesine dönüştü. Ortada mükemmel bir tablo yok ve dolayısıyla Türkiye bunun için girişim yapmaya çalışıyor. Fırat kalkanı operasyonu olmaya devam ediyor.


Türkiye'nin ortadoğuya girmesi ile Suriye ordusunda özgüven meydana geldi. Bunu www.furkandede.net adresinde yazmıştım, kişisel blogu takip etmenizi öneririm. Suriye ordusu doğru bir şekilde desteklendiği zaman deaşe karşı etkin bir mücadele verebiliyorlar. 

90 km'lik sınırın enine ve dikine genişlemesi gerekmektedir.Planlar çerçevesinde fırat kalkanı operasyonu çok güzel şekilde sürüyor. Orta ve uzun vadede Türkiye ortadoğudan gelen sorunları çözmek gerekiyor. Musul operasyonu bir müddettir planlanıyor ve Musul Irak'ın ikinci büyük kenti. Musul'un Deaşten kurtarılması için Türkiye gerekli adımları atıyor. Ortadoğu çok karışık bir yer, zeki insanların ortak özelliklerinde olduğu gibi Türkiye çok uzaktan ve buyurgan yaklaşırken aynı zamanda da türkmenleri koruyama çalışırken meshepçi politika da izlemeye gayret ediyor. Türkiye mülteci sorunlarını çeken bir ülke, dolayısıyla sorunlarıda kendisi çözecektir.

21 Haziran 2016 Salı

Girişimciler için püf noktaları



Kendi işimizi kurmak şu anda trend. Artık memurlukta trend değil. Dünyada iş yaşamında başarı hikayeleri çıkmaya başladı ve herkes kendi işini kurmak istiyor. Trend değişti ve girişimci olmak isteyenler çoğaldı.

Girişimci olarak başlayanlar taklit yapmaya başladı ve bizim girişimcilerimiz hep taklit yapıyorlar. Başıma icat çıkarma denilen anne ve babaların çocuklarıyız.Hepimiz bir şeyler başarmak istiyoruz. Gazeteden anlayaman birisi gidip gazete basarsa fazla geleceği yoktur. Burada önemli olan para yatırılacak bir işin bilinmesi ve iyi araştırması gerekmektedir.

17 Haziran 2016 Cuma

İletişimde zerafet nasıl olur?


İnsanlar dış görüntüsü ile karşılanır ve konuşmaları ile uğurlanırlar. İnsanlar ne kadar zarif olursa o kadar çok sevilirler.

İnsanlar yol verme konusunda kavga ediyor, nedir yol verme. İnsanlar stresli ve öfkeyi kontrol etmekte zorlanıyorlar. Hoşgörülü olmak çok önemlidir, saygı ve sevgi ilk önce kişinin kalbinde olmasıdır, siz kendinize nasıl davranırsanız başkaları da size öyle davranırlar. Zarefetin belirli bir dönem sonra artık kendisine ve artık karşısındakine sevgi göstermesidir. Kişi kendisine saygı gösteriyor ise etrafına da sevgi ve saygı gösterecektir. İş yaşamanında da bu böyledir, sistre cila yapan bir usta ilk önce kendisi kaliteli iş yapacaktır ki zaten müşteriler onu bir şekilde bulurlar. 

Osmanlı saraya kurallarına kadar, protokol kurallarını avrupa bizden almışlardır, biz değerlerimize sahip çıkalım. Avrupa bir çok sanat eserlerini bizden aldılar. bize gelip o yaşamı kendilerine uydurdular ve öyle yaşamaya başladılar.

Kaynak: kırıkkale su arıtma

11 Haziran 2016 Cumartesi

Zihin Kontrolü Yapılabilirmi?



Günlük bir tras durumumuz var bilinçli olarak yaşasak bir şeyler yolunda gitmezdi. Günlük yaşamda insanların davranışları bilinçaltı olarak hareket eder. Bilinçaltı semboller ile çalışır. Araba kullanırken bilinçli olmayız sadece arabayı süreriz.

Rihanna meşhurdur ve sansosyenel biridir. Bir çok gazete sitesine popolar meydanda. O sitelerin en fazla tıklanan yerleri o açık popolu yerlerdir, insanlar sapık oldukları için oraya tıklamıyorlar, insanalar bu gibi şeyleri merak ediyorlar. Bir insan için en güzel yem seksi bir şey paylaşmaktır.

Cinsel uyarım çok ciddi konudur. Cinsellik içimizde olan bir şeydir. Cinsellik günümüzde her yerde kullanılıyor. Nöropazarlama ile daha aktif kullanılıyor ve insanın arzularına hitap ettiği için davranışlar da bu sayede bozuluyor.

10 Haziran 2016 Cuma

Üniversite Sınavı İçin Öneriler


Kaygı çoğu zaman dışarıdan gelen bir duygudur, sınava yaklaşırken kaygının yükselmesi normaldir. Çocuklar her zaman kitap okurlarsa hızlı okuma alışkanlığı olduğu için çocuk paragraf sorularını iyi okur ve sınavda aynı zamanda, zaman kazanmış olur. Sınavda soruyu anlamak çok önemlidir ve işin temeli sorunun ne dediğini anlamaktır.

Herkesin soruya bakış açısı farklıdır, sorulara bakıldığında sorular bazı kişilere sıcak gelir ve çocuk o sorulardan başlar. Çok duyulur kaydırmışım der ama bu bir yalandır, buna sığınmamak adına böyle bir şey olabilir ama sınavda da uyanık olmak gerekir.


Sınavın kötü olması olasıdır illa ki iyi olması şart değildir. Evimize parke yapıyoruz ama eskiyince sistre cila yaparak telafi ediyoruz. Hayatta böyledir bir şeyleri ileri de telafi edebilirsiniz. Tarihe geçmiş başarılı komutanların hayatlarına baktığımızda onların çok çalıştıklarını görebilir, bu anlamda baktığımızda çalışmak çok önemlidir. Çalışalım ve Allah'ın kaderine teslim olalım.


Diğer yazı : https://www.radyodinle.online/

3 Haziran 2016 Cuma

Dost site tanıtımı

Biz yeni evli bir çift olarak, yaşantımızdaki tüm anları sizlerle paylaşıp, sizlere yeni değişik fikir önerilerinde bulunmak istiyoruz. Muhiddin & Çağla

Çocuklarınızın mutlu ve huzurlu sanal ortamda iyi doğru bir şekilde eğlenmesini istiyorsanız; en doğru yer BURASI markanın adı http://yan.ist/

2 Haziran 2016 Perşembe

Sevgi ile neler yaparız?



Güvenini kaybetmiş birine çözüm önerisini buldurursanız eğer o kişi çözümü kendisi bulduğu için hem kendisine güven gelecektir hem de başkasına girecektir.

Seversek her şeyi yaparız. Seversek yanlış anlamalar kalkar ve dinlediğini anlamalar başlar. Baktığını görmek işittiğini anlamak ile başlar. Sevgi mesleği almanın değil istemenin bir mesleğidir. Ayıbın pirim yaptığı bir dönemde sevgi geri planda kalıyor. Gülü yetiştiren mi tanır koklayan mı tanır. Bir gül yetiştiririz emek veririz. 

Kelimeler her şeye yeterli değildir, aşıklar kelime arası olmaksızın da birbirini anlarlar. Gönülden ve kafadan geçirmek de yeterlidir anlamak için. YAR ile beraber olmak her an bayramdır.

Bir kişinin gerçekten sevdiğini nasıl anlarsınız?



Bir erkek kız arkadaşını ailesi ile tanıştırıyor ise o erkek ilişkide ciddidir. Eğer tanıştırmıyor ise ilişkide ciddiyetini sorgulayabilirsiniz. Bir erkek aşırı öfkelendiğinde yine de sevmeye devam ediyorsa sizi seviyordur. Bir erkek bir kadından bir şey ulaşmak istediğinde engelleniyor ise ama yine de altı ay boyunca hoşlantı devam ediyor ise o sevgi sahicidir.

Bir erkeğin kaybetme kaygısından anlarız ne kadar sevdiğini. Aşkın ömrü var mı? aşkın emri en fazla 3 yıldır. 3 yıldan sonra ya şevkatli aşka ya da sıradan alışkanlığa dönüşüyor. Aşık insan kıskanır bu çok normaldir. Herkes kıskanmayı da ister aynı zamanda. Bir adam kıskanınca ne yapıyor? birisi açmadın diye 26 diye arıyor ise o sağlıklı bir ilişki değildir. 

Bir de hiç kıskanmayan bir tip vardır bu da sinir bozucudur. Kıskanmamak sağlıklı bir hal değildir. İşlevselliği bozacak bir şeyler yaşanıyor ise kıskançlı iyi değildir. Evde bir şey yapılacak beraber karar almak gibi iyi bir şey yoktur eve bir şey alınacaksa ya da parke sistre cila ile yapılacaksa beraber karar alınmalıdır. Ortada bir ilişki yok ise kişiler manik depresif gibi durumlar söz konusu olabilir.  Herhangi bir kişiye asla gereksiz yere bir şeyleri sunmayın yani köleleşmeyin. Kişilere sizin değerinizi azaltacak şeyler sunmayın sonra da siz değersizleşirseniz ve ne oluyor ya dersiniz. Birine bir çok fedakarlık yaparsan karşılığını alamazsan depresyona girip girip çıkarsın.

Diğer yazı: ankara nakliyat



Yalan söyleyen kişiyi nasıl anlarız



Yalan söyleyen kişide gerginlik kaygı sıkıntı bir şekilde artar. Bir insan kaybetmekten korktuğu için yalan söylüyordur. Bir erkek eğer kadını kaybetmek istemiyorsa yalan söylüyordur. Bir erkek neden yalan söyler? Bir erkek yalan söylüyor ise endişe hissediyordur. 

Bir erkek yalan söylüyorsa kadını kaybetmemek için uğraşıyordur. Yalan söyleyen kişi birden sinirlenir ve karşı tarafa nedensiz agresif tepkiler yapabilir. bir şeye kafası bozulmuştur bundan dolayı da kişi öfkelenebilirler. Erkek yalan söylediği zaman kadın sakinleşmeli ve beklemelidir. Kadın gelişine bağırırsa erkeğin karşısında adamın yalan söylediğini anlayamaz. Ama kadın hayatım neden birden bağırdın dediğinde erkek saçmalamaya başlar ve bilin erkek eğer bu durumda saçmaladıysa yalan söylüyordur.

1 Haziran 2016 Çarşamba

Güzel yapmak mı? güzel söylemek mi?



Güzel yapmak güzel söylemekten daha güzeldir, güzel yapmadıktan sonra güzel söylemenin bir anlamı yoktur.güzelin bir tarafında tutunmak önemlidir, söylemek şurada dursun güzel söylemek önemlidir. Allah güzeldir güzeli sever. İşini güzel yapan tüccar da çok kazanır ankara nakliyat sektöründe olsun, simitçi olsun ya da sistre cila işlerinde olsun kaliteli iş yaparsan ve istikrarlı çalışırsan güzel olursun ve başarıya çabuk ulaşırsın.

Evliya muhabbetinin birisinin kalbinde olması önemli bir şey İnsanları Allah'a bağlayan kuran, peygamberimiz bir de evliyalar vardır. Kuran ilim ister, ve O na muvakkaf olabilmek için ilimli olmak gerekir.Efendimize yetişememişiz, kardeşlerim dedikleriyiz. Bize evliya kaldı, aynı asırda yaşıyoruz, sohbet ediyoruz. Evliyalar insanları Allah'a bağlar. 

Pratikte istifa edeceğimiz sağlam ip kuran ile ahlaklanmış, kuran ve sünnet içerisinde yaşan insanları yaşatma gayreti olan evliyalar bizim için en pratik kanallardır. İnsanlar önünde rehberlik yapan bir evliyanın kalbini Allah bilir. Uzun yaşamanın sırları da manevi ilim ile belli olur. Meclise girince yeni tabir ile elektirik alabiliyor muyuz buna bakmalıyız. Manevi olarak elektirik alıyor muyuz ona bakacağız.

31 Mayıs 2016 Salı

Sevdiğimizi neden nasıl seviyoruz



Birbirimize karşı çok yüksekten ve birbirimize karşı kibir ile bakıyoruz. Nasılsın diye soran, aslında böyle olduğu için bu şekilde sorulduğu için soruyor. İyiyim diyen de böyle demesi gerektiği için soruyor. 


Bir olamıyoruz ve en hassas mevzularda bir araya gelemiyoruz. Filistin'de Suriye'de insanların ölmesini alışıyoruz. Türkiye'de polisin, askerin şehitliğine alışmamız çok üzücü. kardeşliğimizi ve milliliğimizi unutuyoruz. 

Ülkemizde herkes fikrine taraftar arıyor. Medya özellikle bu konuda çok berbat ve her olaya bir açıdan bakılıyor.

27 Mayıs 2016 Cuma

Eşler Arasında Doğru İletişim Nasıl Sağlanır ?



Sevgisi azalmış kadınlar kocalarını aşağılarlar. Adam melek gibi karısına çiçekler gibi davranıyor fakat yaranamıyor. Kadın kendisini güvenli hissedemiyor. Erkek annesinin ya da akrabalarının yanında kollamıyorsa kadının sevgisi azalıyor. Deli kadir karakteri gibi olsun diyor kadınlar. 

Kadınlar kendisine güven veren erkekleden hoşlanır. Akrabalara karşı ya da eve bir şey alınacaksa örneğin parkeler için sistre cila ya da ankara nakliyat firması seçerken erkeğin işleri çabuk ve kolay halletmesi beklenir. Bir kadın kendisini ne kadar güçlü hissederse o kadar üzerine yük alır.

Kadın mücadele ederse üzerine dert yüklenir. Kadın burada biraz bırakmalı ve olayları akışına bırakmalıdır. Adam sorumluluğunu üzerine alır illa ki.  Kadın zannediyor ki ben yapmazsam kimse yapmaz. Bu kadın aşırı saygı görür ama çokta yıpranır. Yönetici kadın rolünü kaldıramazsanız yapın ama yıpranıyorsanız bırakın gitsin. Evlilikte eşitlik yoktur, bazen bi taraf bazen de diğer taraf yönetmelidir.  Araba da bile otomatik ile düz vites aramasındaki farkta vardır. Her evliliğin kendisine göre dinamiği vardır.






26 Mayıs 2016 Perşembe

Zihin kontrolü ve dejavu



Duyu ötesini varsayarsak orada daha önce görmüş gibi hissedebilirsiniz. Beynimiz bilgiyi alırken yeni mi eski mi diye kontrol eder. Şu anda aldığım bilgi ile geçmişteki veri karışıyor ve orada dejavu meydana çıkıyor. 

Her liderde aynı zamanda zihin kontrolü yapıyordur. Artık bizi reklamlar ile de kontrol ediyorlar. Liderlerin peşinden gidenler bazen ideolojik olarak beğendiği için gitmektedir. Apple bir şey çıkardığı zaman herkes sıraya giriyor ve o sıraya gidenler kolay kabulediciler ve o kitle çok kolay yönlendirilebiliyor.


İnsanı hayallerinden kavradığınız zaman karşıdaki insanların zihinlerini alırsınız. Doğru yere hitap ederseniz insanlar size inanır ve sizin peşinizden gelirler.






Hipoz ve zihin kontrolü nasıl yapılır?



Hipnoz yapmak için telkin bilgisi olması gerekir. Hipnoz yapan kişi dış uyaranlara karşı kişiyi pasifize eder. 

Hipnoz ile her şeyi yapamayız, beyin bir konu üzerinde çalışırsanız beyin gelişiyor fakat bunun hep bir süresi var. Duygular altyapısıdır. Kişi bunu yeterince tekrar edince beyin daha iyi çalışıyor. Hipnoz ile bir kişiyi istediğiniz markayı aldırabilirsiniz ama bunu o kişinin onu istemesi gerekmektedir. Ya da ankara nakliyat firması seçerken nasıl seçiyoruz reklam mı yoksa başka bir şey mi bunlar araştırılmaktadır.

Hayvanlarda ise bir savunma mekanizması gibi bir çizgi çizdiğiniz orada kalır ve orayı geçemez hayvanlarda hipnoz daha kolay olmaktadır. 

Bir insan gözünü kapatsa kafasından aşağıya doğru bir sıcaklık yayılığını düşünse o kişi bunu hissedecektir sanki kafasından vücuduna sıcak su geliyormuş gibi hissedecektir.

Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu bozukluğu olanlar sırf bu hal ile uğraşır ve hipnoza kafa yorarsa bir şeyler yapabilir. İnsan zihnin dış dünyaya karşı fazla bir şey yapamıyoruz biz ancak dış dünyayı algılıyoruz. Yapılan çalışmalara göre insan beyni üzerinde hala çalışmalar sürmekte ve farklı sonuçlara girilmektedir. İnsanda belirli oranda dış dünyaya etkisi var ama kaşık bükmek çok istisnai bir durum.Belirli insanlar bu gücü olması da demek ki dış dünyaya etkimiz var ve bazı insanlar bunu yapabiliyor.

Diğer yazı: https://www.dehasuaritma.com/










24 Mayıs 2016 Salı

Çocuk Yetiştirmede Etkili Anne-Baba Tutumu Nasıl Olmalı



Çocuğa sadece disiplin değil aynı zamanda sevgi de gösterilmeli. Aşırı disiplin çocuğu okuldan ve evden kaçırabilir. aşırı disiplin uygulanan çocuk riske girer.

Aşırı sevgi de hep almayı gerektirir. Çocuğun sevgi ihtiyacı çok önemli ama aşırısı da zararlıdır. Görüyoruz ki çocuğun davranışlarına anne ve baba sebep oluyor. Çocuğun gelişiminde annenin katkısı çok önemli. Otobanda giderken yere çöp atmak bile bir çocuk eğitimidir bu ailede başlar. Aile de nasıl eğitim var ise çocuk o şekilde kendisini gösterir.

Çocuğun hatasını uygun bir dil ile söylemekte çok önemlidir. Kardeşi başarılı abisi başarısız ise abisi üzülmesin diye kardeşinin başarısını görmemekte çok yanlış bir davranıştır. 

Anne Çocuk İlişkileri Nasıl İyi Olur?



Anne ve çocuğun birbiri arasında ilişkisi çok önemlidir ve çocuk ile birlikte başka bir kişi olur insan ve bu böyle olması gerekiyor. Bazı anneler çocuğa çok hazır olamıyorlar ve çocukla beraber büyüyemiyorlar.

Anneler çocuğa hazırlanamadığı için kendileri ve çocuk mutsuz oluyor. Çocuklar annelerin bir parçasıdır ve anne ne ise çocuk odur. Çocuk dünyaya gelirken tertemizdir anne ne verirse çocuk onu almaktadır. Bizim bebeklerimiz bizim küçüklük hallerimiz felan değil bunu iyi ayırmak gereklidir. Çocuğumuzu kendimize benzetmemiz de yanlış bir harekettir bağlı olmak ayrı bağımlı olmak ayrıdır. Çocuk bir şeyler öğrenirken hatalar yapabilir bunlar hoşgörülmelidir, çocuk parkeyi çizebilir hatta sistre cila gerektirecek hareket yapabilir ama önemli değildir yeter ki çocuk bir şeyler öğrensin engellenmesin.

Hepimiz birer anne bağıyız ve annelerimizin eğitim be anlamda önemlidir. Anne bağımlılığı baba ile bağından çok önemlidir.


Diğer Yazı : Ankara nakliyat

20 Mayıs 2016 Cuma

Kişinin Kendi Yaşamında Varolması istemesi



Yaşam var olmamızı ister ve toplumda var olmak çok önemlidir, herkes müdür, avukat, doktor olmak ister ve değişik şekilde sosyal roller yapması gerektiğini öğrenir. 

Her kişi var olmak ister bireysel varoluş çok önemlidir, acaba toplum insanın bireysel var olmasına izin veriyor mu bu çok önemlidir bu nedenle var olmak ve insanın kendisini var etmesi çok önemlidir.

Bazı insanlar vardır yaşlandıkça mendeburlaşır ve özellikle gençlere ve çocuklara karşı öfke ve kin duyarlar. Bunun  nedeni ise insanları ve kendisini sevmemesidir. Karşıdakini dinleyebilmekte çok önemlidir karşıdaki çocuk olsa bile karşıdakinin konuşmasına izin vermelidir. Bir insan dinleyişi ile karşıdaki var eder ve ona değer verir.  Kendi yaşamınızda var olmak için biraz kendinizi donatın ve kendinizi var etmek için bir şeyler öğrenin. 

Özgüven Kuralları Nelerdir?


Herkesin kendine has özelliği vardır ve herkes kendisine göre güzeldir. Hayır demezseniz bilmezsek evet demenin bir anlamı yoktur. Anne olmak ile baba olmak ile annelik ve babalık arasında fark vardır. Anne ve baba çocuğun iç dünyasına ve özüne yönelik işler yapmalı ve çocuğun mutlu olması için çalışmalıdır. Anne çocuğuna teksin yapabilirsin ve ben seni seviyorum demesi gereklidir.

Anne baba çocuğu topluma hazırlar herkesin hayatta bir rolü vardır. Erkek çocuğu onurlu olacak ve bir tavrı olacak ve çocuk hayata hazırlanacak çocuk büyüyecek evin reisi olacak yeri gelecek ankara nakliyatı arayıp pazarlık yapacak vs ya da sistre cila yapılacaksa işi araştıracak ve en güzel yapan firmayı bulabilecek kapasitede olacak.

Mümkün olsa da ölmek üzere olan bilinci yerinde olan erkekler ile konuşursak keşke diyecekleri şey çocuklarıma daha çok zaman geçirebilseydim deyip ağlarlar. Bu araştırma sonucu söylenmiş bir şey. Bütün erkekler son demlerinde istedikleri şey çocukları ile zaman geçirmek için zaman istiyorlar. Çocuğun özgüvenli olması anne ve babanın detayları önemsemesi ve çocuğa seni seviyorum demesinden geçmektedir. bu çok önemlidir, bu tip olaylarda herkes kendisini geliştirmeli ve eğitmelidir. 

Özgüven Kuralları Nelerdir biliyor muyuz



Hormonal olarak kadınların özgüveni erkeklerden daha düşüktür. Eğer bir kişi her konuda kendisini çok iyi hisseder ve ben bunu yaparım diyorsa o kişi narsisttir. Bir kişi ile konuşurken aşırı kaygılı iseniz o kişinin özgüveni düşüktür.

Bazende şaka kişilerin benliğini acıtır. Özgüvenin oluşumunu etkileyen bir etki de bir kişinin özgüvenini kıyaslamak düşürmektedir.



Eğer siz çocuğa sevginizi göstermezseniz o çocuk özgüvensiz olur ve kendini kötü hisseder bu sayede toplumda konuşmaz ve kendisini değersiz hisseder.

Çocuk eğer anne ve babasından sevgi almazsa boşlukta olur sevgi açlığı yüzünden hapishaneye bile düşebilir. Annelik ve babalık yapmak çocuk için çok önemlidir ve sağlıklı bir toplumda anne ve babalara çok önem çıkmaktadır.

13 Mayıs 2016 Cuma

Dünya devletlerinin paraya bakışı



1971de  altın ve doların bağı koparıldı. Bu noktada Fransa bu işe karşı çıkıyor. Nükleer deniz altılar ile ABD'ye dolarları verdi ve altını aldı. ABD günlük ihtiyaçlarını Çin'in üretiminden ucuz alarak yaparken kendini de finansa ettiriyor.


Büyük ülkelerin gel gitlerinden küçük esnafta payını alıyor, ekonomik sıkıntı da soba borusundan tutun da sistre cila bile nasibini alıyor. Hatta nakliyat ankara bile bu işlerden nasibini almaktadır. 

Yeni dünya düzeni kurmak isteyenler dünyadaki devletlerin çoğalmasını istiyorlar ve bunu gerçekleşmesi için uğraşıyorlar. Özellikle körfezde bir düzine devlet çıkartıyorlar. Çin ile FED'in para politikasını anlamak lazım ki olayları çözelim. Piyasa spekülasyonu yaparak ortalığı karıştırıyorlar. Bu oyunun arkasında para ve din var bu da siyaset ile yapılmaktadır.  Bu işler aynı sigarayı bırakma yöntemi gibidir, ilk önce sigaraya alıştırırlar sonra da onu bıraktırmak için size ilaç satarlar.

Paranın dini ve imanı vardır. Para yine paraya gider ve bu dönüşüm aynı dine sahip olan insanlar arasında gider gelir. Dünya ekonomisini ulus üstü şirketler var ve bu şirketler dünyayı bir şekilde ekonomi ile yönetiyorlar.  Bakıyoruz ki banka ve yönetim kurulu üyelikleri matruşka gibi birbiri içerisine girmiş durumdalar, adamlar burada da durmuyor aynı zamanda ekonomiyi idare ettikleri gibi silah ve uyuşturucu ile de ilgileniyorlar.

11 Mayıs 2016 Çarşamba

İnsan neden yalız kalır?


İnsanların dostları var ama yol arkadaşı değildir. Yol arkadaşları ile beraber çalışır ve siz onlara yaklaşırsınız. İnsanın hayatı bu şekilde devam ediyor ve gidiyor. Dostlar, çok geride kalır ama sıkıntıya düştüğünde döner dolaşır bulursunuz.

Küçük yaşta edinilen arkadaşlıklar ileri de yavaş yavaş hayat telaşı içerisinde yok olduğunu görüyoruz. Eski evliliklerde biraz zorunlu evlilik değil, çok eskiden görücü üsulü vardır ve çiftler çok konuşmadan evlenirlerdi. Bugün ise çok farklı.

Dostunuzun yanında istediğiniz şakayı ve istediğinizi söylüyorsanız tamamdır. Dostunuzdan gizleyeceğiniz bir şey yoktur. 

Evliliklerde ise aranızda mesafe olsun hayatınızı bilin ve yukarıda çatıda birleşin. Yoldaşlık duygusu evlilikte kalıcı bir şeydir. Birbirimizin arkadaşı ve yoldaşıyız demek çok önemlidir. Çeklerin çok güzel bir sözü vardır, insanın insandan dinlenmesi diye çok güzel bir söz vardır bizde ise çok muhabbet tez ayrılık getirir.


Diğer yazı: sistre cila

10 Mayıs 2016 Salı

Çocuklar Neden Depresyona Giriyor?



Çocuklarda bazen davranış bozuklukları olabiliyor, ama böyle bir sorunlarda çocuklara iyi yaklaşmalı ve sorun var ise mücadele etmek daha mantıklı bir davranış olacaktır. Özellikle boşanan çiftlerde çocuklar depresyona giriyor.

Boşanmış çiftlerin çocukları eğer çok ilgi görüyor ise bu da zararlıdır, o yüzden mümkün olarak çocuklara onun anlayacağı gibi konuşmalı ve onlar ile ilgilenilmelidir.

Çocuklar depresyonda ise ya da depresyona girme eğilimleri var ise derslerden soğur ve çok fazla konuşmak istemez burada yine aileye çok büyük görev düşmektedir. Çocuklarda bu dönemde dikkat dağınıklığı da görülmektedir. Bu konularda en çok yapılması gereken şey ilaç tedavisi de devreye sokulmalıdır.

İnsan denen meçhul


İnsan mümkün olanı sever ama rüyasında imkansızı görür bu bu kadardır. İmkansızı isteyenler ise büyük sanatçı oluyorlar. Mümkün olanı sevmek herkesin işine gelmektedir. 

Sosyal konularda başarısız olanlar bunlar obsesif olabiliyorlar değiştirmek için bir şeyler yapmakta insanın elinde. Hayatta imkansızda var ve yaşanan sorunlar karşısında kişiler baş edebilir. Şimdi bir pantolon aldığınız halde iki saat mağazada vakit geçiriyorlar. Her şey artık çok değişik.

Mutluluğu başka yerde arıyoruz, gerçek mutluluklar arabaya eve ve ıvır zıvır şeye sahip olmaktır. İnsanlar küçük şeylerden mutlu olmuyor artık. Tüm canlılarda az sonrasını tahmin etme ve kontrol etme isteği var. Herkes geleceği merak etmek istediği için anı yaşayamıyor.  Sorunları çözemeyenler kendini iyi hissedemiyor ve hayat biz hastalıkların çıkması için destekliyor. 

Kaynak: sistre cila

6 Mayıs 2016 Cuma

Zihin kontrolü, bilinçaltı mesajları mümkün mü?



İnsan duygusal bir yazılıma sahiptir, isterseniz öğrenmeden, yabancı dilden bahsedin her şeyin temelinde duygusal karnımıza dokunan reklamlar vardır. Eskiden dondurma reklamında çocuklar vardı ama son zamanlarda daha cinsel içerikli bir reklam ağının içerisindeyiz.

Önümüzdeki yıllar içerisinde cinsel içerikli reklamlar daha artacak gibi görülüyor.İnsanoğlunun en zayıf hallerinden biri de cinselliktir yaş farkı olmaksızın etkisi herkesin üzerinedir. Ankara nakliyat firması seçerken bile renklerin uyumuna dikkat ediliyor. Reklam bizim bir anlamda zihnimizi kontrol ediyor.

Zihin yönlendirme ile insanlar canlı bomba olabiliyorlar, toplumdan izole şekilde uygun insanlarda şartlandırmaya açık insanlar kendini patlatacak şekilde geliyorlar. Uzunca bir süre yapılan bu beyin yıkama ile insanı canlı bir bombaya çevirirsiniz. 

İnsanlar kalabalık olmasına rağmen dar bir alanda yaşıyorlar, hepimizin elinde cep telefonu var ama iletişim yok aramızda. Kişiler artık para ile dinleyecek terapilere katılıyorlar. Böyle bir süreçte ilaca bile gerek yok gibi geliyor belki bir cesaret hapı ya da sakinleştirici zihnimizi kontrol edebiliyor maalesef. Kendimizi patlatacak bir ilaç eczanelerde yada piyasa da yok çok şükür iyi ki bu tür ilaçlar varis tedavisi gibi ortalıkta satılmıyor da rahatız.

Kaynak: nakliyat ankara



5 Mayıs 2016 Perşembe

Takıntılardan kurtulmak için ne yapmalı



Bazen kişinin iç konuşması kişide sorun yaratabiliyor. Geçmiş takıntısı olanlar sürekli geçmişi düşünürler, ya da kişiler geçmişi sürekli düşünerek sürekli tekrar ederek bir yere varmadıkları gibi kendi kendilerini mahvederler.

Beyin sürekli geleceğe odaklı ise ve bu sürekli tekrar ediyorsa elleri kolları bağlanıyordur. Bir adam sürekli geçmişi veya geleceği düşünürse ışığı söner ve kişi kendini kötü hisseder. 
Geçmişe sürekli odaklanmamak sizi mahveder ve hayat size çok kötü gelmeye başlar. 

Geçmişte bir dönem eşiniz sizi aldatmış olsun siz onu unutmuş zannedesiniz ama tv'de bir aldatma hikayesinde o eski anılar sizi sarar ve sen ortamdan soyutlanırsın ve beynin sana oyun oynar ve huzursuz olur ve acı duyarsın. Bunun en güzel yanı sorunları tanımlamadan geçer.


Kaynak: https://www.dehasuaritma.com/

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Depresyon Nedir? Depresyon Belirtileri Nelerdir?


Gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde yapılan taramalar sonucu bir yılda görülen tüm depresyon vakalarının erkek ve kadın olarak genel nüfusa oranı erkekler için %1,8-3,2; kadınlar için %2,0-9,3 olarak bulunmuştur.

Depresyonda, duygu durumunda olanı yönünde artış vardır. Bu nedenle depresyonu hastalarda acı, hüzün, kaygı, keder, korku, sıkıntı yeis bütün belirtilerin kaynağını oluşturur.


Depresyon ve panik atak yan yana anılan bir hastalıktır bu konu ile baş edebilmek için psikolojimizin sağlıklı olmasıdır. Panik atak sistemimizin sağlam olmasıdır, panik atak ölüm korkusu ve delirme korkusu iledir. Bunun tekrar edilmesi daha korkuttuğu için içinden çıkılmaz hali olmaktadır.

Elem yönünde artmış duygu durumu gösterenlere depresyon diyebilmek depresyon tanısı koyabilmek için aşağıda sıralanmış olan belirti ve yakınmaların en az dördünün bulunması ve bunlardan her birinin en az iki hafta sürmesi gerekir..

http://www.saglikrehberimiz.net/depresyon-nedir.html

3 Mayıs 2016 Salı

Dünya nereye gidiyor?



Dünyaya kendilerini tanrı olarak ilan eden insanlar var yani tanrı rolünü alan insanlar var ve bu insanlar durmuyor sürekli çalışıyorlar.  Yeni moda tanrı bitti yaşasın yeni tanrı diyorlar bu yeni tanrı dolar da olabilir. Sürekli bir şeyler değişiyor bizim bunları iyi takip etmemiz lazım ki resimleri iyi görelim. 

Dünyadaki büyük güçler yani üst akıl kavga ediyor ve kiliseler boş ve inanan kimseler azaldı. Ve artık dünya farklı bir yer artık.

Biz dogmatik bilginin karşısına antitezler yazmalıyız ve antitezler kurmalıyız. Artık dünya değişti ve farklı bir yere gidiyor. Medeniyet çatışması denildiği zaman iyi bir şeyler araştırmalıyız. İnsanalar tüketilmeli diye diye tüketim manyağı olduk.

29 Nisan 2016 Cuma

Doğru evlilik nasıl olur?



Özgür olmak herkes ister. Herkes birey olsun diye aile kavramı kötü durumda. İnsanların birbirlerine ihtiyaçları var.  İnsanların birbirine bağlı olmaları ve birbirlerine saygı durumlar çok önemlidir. 

Herkesin istediği şeyi yapması ve kafasına göre takılması aldatmayı yapmaktadır. Millete bireyselleşin diyorlar. Çocuklar, erkekler, kadınlar kafasına göre bir hal aldı ve aldatma neden oldu diye soruyoruz. Bir erkek ve kadının birbirine ihtiyacı azaldıkça bağlılıkları bitiyor bu cinsellik ile alakalı değil.

İnsanlar birbiri ile paylaşmaya başladıkça birbirlerine bağımlı olurlar ve birbirlerine karşı saygı duyarlar. Kişiler rahat olduğu için saygıları ve özgüvenleri yüksektir.

28 Nisan 2016 Perşembe

Boşanma Sonrası Ebeveynlik



Boşansanız da ebeveyn olduğunuzu unutmadan, kendi öfke ve  kızgınlıklarınızın esiri olmadan çocuğunuzun hayatında yer almaya devam etmelisiniz.  Çocuklar özellikle birlikte yaşamadıkları ebeveynleri ile ilgili endişeli olabilir. Nasıl bir yerde yaşıyor?  Orası sıcak mı? Yemek var mı? Vs. Özellikle bu durumdaki ebeveynin yaşadığı yeri, hayat şartlarını vakit kaybetmeden çocuğu ile paylaşması bu tür soru işaretlerini bertaraf etmek için iyi bir yöntemdir.

Yaşam şartlarından emin olan çocuk daha sonra kendi ilişki ihtiyacı ile ilgili kaygılanmaya devam eder. Genelde çocukla birlikte yaşamayan ebeveyn baba olur.  Çocuk babasını artık göremeyeceğinden,  onu kaybedeceğinden yoğun endişe duyar.  Bu tür duygular çocuğun hem soysal, hem de okul hayatını etkiler.  Okulda başarılı olan çocuğunuzun derslerinin bir anda düştüğünü gözlemleyebilirsiniz.  Arkadaşları ile hiç sorun yaşamayan oğlunuzun okulundan kavga ettiği gerekçesi ile aranabilirsiniz.  Tüm bunlar kurulamayan yeni düzenin  sancılarının dışa yansıması olabilir.

Bu durumda çocukla birlikte yaşayan ebeveynin de diğer ebeveynle çocuk arasındaki ilişkiyi desteklemek açısından büyük önemi vardır.  Onun da birlikte yaşamayan ebeveyni çocuğun arkadaşları, görüşmedikleri sırada gelişen önemli olaylarla ilgili bilgilendirmesi(sınavdan en yüksek notu almak, maçı kazanmış olmak vb.), varsa çocuğun sorunlarını paylaşması, diğer ebeveynin alacağı saatte çocuğun hazır olmasını sağlamak gibi önemli sorumlulukları vardır.

Her iki tarafından da sadece çocuk için ve çocuğun çıkarları doğrultusunda davranması çocukla olan ilişkililerini besleyecek ve çocuğun boşanma sonrası hayata çok daha kolay ve mutlu bir şekilde adapte olmasını sağlayacaktır.


Obsesif Kompulsif Bozukluk



Bu tür hastalık çekenler örneğin elini çok yıkamaları, çamaşır suyu ile yıkıyorlar ama yine de sanki yıkamadım gibi bir duygu sayıyolar. Hatta elini yıkamazsa yolda bana araba çarpacak gibi bir durum gibi hissediyor.

En çok rastlanan obsesyon bulaşma( herhangi bir hastalık veya tiksinilen bir nesneye temas vb) ve buna mukabil ortaya çıkan temizlenme kompülsiyonudur. 


Aşırı el yıkama bazen derinin tamamen tahrip olmasına dahi yol açabilir; kişi günün büyük bir kısmını yıkanarak veya bulaşma korkusuyla dışarı çıkmayıp kendini izole ederek evde geçirebilir. Çok ilginç durumlar vardır. Yolda giderken acaba birini öldürdüm mü diye dikiz aynasına bakar ve arabayı huzursuz bir şekilde sürer. Temizliğe takılanlar bazen öyle olur ki yan ürün olarak evin içerisine giren herkesi onları banyoya sokan hayatı çekilmez hale getirebilirler. Bazen de küçük çocukların anneleri ve babaları tarafından zor duruma sokulmaları.

Sıklıkla rastlanılan bir diğer takıntı şüphe  ( soba açık mı?, kapı kilitli mi?, her şey yerli yerinde mi? hata yaptım mı?) dir. Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu düzeltilebilir bir hastalıktır.

Şizofreniye yakındır, şizofreni çok sinsi başlar, ve tuhaf bir hastalıktır. Kişiye haber vermeden de başlayabilir.

Diğer yazı: Nakliyat Ankara

19 Nisan 2016 Salı

Kişilik bozuklukları nasıl meydana çıkar





Çocuğa çocuğum diye sarılmak ve ona bunu hissettirmek çok önemlidir. Çocuk sevgiyi hissetmediği takdirde merhametsiz vicdansız ve acımasız olur. Sevginin yokluğunda kişilik bozuklukları meydana çıkar. Çocuklar kimin tarafından sevildiğini çok iyi bilir ve kalpleri çok temizdir. Her çocuk beyaz bir sayfadır ve anne babalar nasıl yazarsa çocukta onu okur.

Kişilik bozukluğuna yakalanmamak için üretmek çok önemlidir, yani senden bir ürün çıkması kişiyi rahatlatır. Bunu ben yaptım demek, kişide olumlu izler bırakır ve insanın kendisini sevmesi gerekir. Kişi kendisini sevmeden bir başkasını sevemez. Ben kendimiz seviyorum, kendim ile barışığım ama dünya ile de barışığım. Kendini seven bir kişi narsisttir ve o kişi her zaman kaybeden tarafta olur. Narsistik kişilik bozukluğu olan kişiler hep önde olmak ister ve enerjilerini yok yere harcarlar.

Dişimiz ağrıdığında, başımız ağrıdığında doktora gidiyor. Ama psikoloğa gittiğinde kişi acaba deli midir? diye bir algı oluşuyor. Algı dünyamızı değiştirmek gerekir. Sokağa çıktığımızda insanların yüzüne baktığımızda eğer tebessüm eden mutlu ifadeler bulamıyorsak ev de bir şey bir sıkıntı vardır. O kadar fazla bedenimiz ile uğraşıyoruz ki ruhumuzu unuttuğumuzu fark edemedik.

Biz toplum olarak biraz değiştik, herkes kendi beden imgesi içerisinde kalıyor ve kendimizi mutlu edecek işler aramıyoruz ve rahatlamak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz. Biz eskileri yad ediyoruz, kürk mantolu madonna kitabı belki de saf bir aşkı anlattığı için bu kadar gündemde. Biz saf şeyleri arıyoruz ama bunun için hiç mücadele etmiyoruz. Bir dinginlenmek, bir oturmak beklentiyi yükseltmememiz gerekiyor. Bu hırslı ve zorlayıcı yaşantımızı terk etmemiz gerekiyor ki kendimizdeki güzellikleri fark edelim.

Sanal Ülke


Beden dili nasıl kullanılır?


Genel geçer beden dili anlayışı farklıdır, mesele bunu futbolcuların hakeme el işareti farklıdır. Bun futbol takımlarından bakabiliriz. Vücut dili Kültürel farklılar gösterebilir. Ama İnsanların mutsuzluğunu Veya mutluluğunu İnsanın yüzünden anlaşırız. 

İnsanlar çeşitlidir ettik Bazi Stratejiler kişiye özgüdür. Beden diline Cardio anlam yükleyemezsiniz bazen kişiden kişiye özgüdür onun beden İnsanların bilinç Altındaki hissi duygusu farklıdır ettik ettik, anlamı deşifre etmek Için başkasına 

Başka Türlü Olabilir bu biraz farklıdır. Bedenimiz Eklendi müthiş bir enstürüman bununla İyi bir çalısmada yaparız ya da kötü bir çalışma da yapabiliriz. Karşı taraf Sizin ne anlattığınızdan çok beden dilinize bakarak gösterirler Önemlidir ettik.

Kentten köye taşınma mümkün olur mu?




Herkes köylüler rahat diye düşündük, onların çocuklarını okuttuklarını düşünmedik. Şehirden kopup doğaya sarılabilir mi insan? hayatımızı değiştirebilir miyiz? neden olmasın.

Ekonomi ne kadar rakamlarla ilgili olsa da asli olarak sosyal bir bilimdir. Üretim, tüketim, arz, talep, tüketici tercihleri gibi mikro ekonomik faktörler tamamen sosyal psikolojik analizlerle değerlendirilebilir. Taşınmak sadece nakliyat ankara sektörünü değil tüm Türkiye'ye olumlu katkılar sağlayacak bir durumdur.



Büyük şehirler büyük bir göçe uğradı ve kentler artık çarpıklaştı. Herkes köye gitmek için hayal kuruyor, ama gerçekleştiren çok azdır. Gençlerin tekrar toprak ile tanışmalı ve toprak ile kaynaşmalı. 

Alternatif tüketim olanakları arasından tüketicinin tercihinde, marjinal faydadan çok erişebilme, yaygınlık, süreklilik, tanıma, güven, alışkanlık, ‘fiyat’ gibi sosyal ve psikolojik faktörlerin etkisi büyüktür.

Farklı dünyaya girebilir miyiz artık. Herkesin kafasında bir hayal vardır. Ama köye taşınmak nasıl bir hayal?

Makro ekonomide ise siyasal ve sosyolojik faktörlerim etkisini göz ardı etmek mümkün değildir. Tamamen istatistiki verileri esas alan bir ekonomik bakışın yanılması kaçınılmazdır.


Sanal Ülke

Kimlere Şizofren Teşhisi Koyulur?



Şizofreni toplumdan kaçma, Tanrı var mı yok mu diye sorma. Ben de farklı şeyler var kimse anlamıyor diye sorması. Kulağıma bir takım sesler geliyor gibi ifadeler ile şizofreni kendini gösteriyor.

Şizofreni hastaları bazen içki içer ve kendilerini uyuşturarak alkol kullanımına bağlı beyindeki bir takım nöronların uyuşması ile sorun ortadan kalkmış olabilir ama kalıcı ve kesin yani önerilen çözüm değildir.

Şizofreni belirtileri

Halüsinasyon görme: Bunun anlamı kişinin olmayan şeyler gördüğünü veya sesler duyduğunu iddia etmesidir.
Doğru olmayan şeylere inanma
Konuşma ve davranışlarda düzensizlik
Motivasyon ve duygusal ifade eksikliği
Enerji eksikliği
Kötü giyinme ve bakım alışkanlıkları
Kendi kendine konuşma, başka insanların kendi hakkında konuştuklarını düşünme, başka insanların kendisi hakkında kötü düşündüklerini hissetme gibi belirtiler de şizofreni teşhisini kolaylaştırır.

Şizofreni hastası bir kişi bu belirtileri açıkça belli edebilir veya bir psikiyatrist bu kişinin konuşmalarını ve hareketlerini gözlemleyerek değerlendirmede bulunabilir.

Toplumdan kopma ile başlıyor ya da depresyon zannediliyor. Şizofrenide kendisine ait bir düşünce sistemi vardır. Bütün tıbbi hastalıklarda olduğu gibi erken tedavi de çok önemli. Erken tedavi çok yüz güldürücü bir olaydır.

17 Nisan 2016 Pazar

Konut sahibi olmak için kredi çekmek haram mı?



Konut sahibi olmak için bankalardan kredi almak haramdır. Faiz haramdır haramlarda ancak zaruri zamanlarda olmalıdır. Zaruri haller de beş durum var. Onlardan bir tanesi nefsin zorda olacak. İçine girmeye bir eviniz yok yağmur var kar var belki bankadan para alıp bir yer edinebilir satın alabilir. Zarureti kendi alanınız ile sınırlandıracaksınız, yani taşmayacak ve makul olacak. Allah faizin her türlüsünü yasaklamıştır, faiz faizdir siz bunun adına ne derseniz deyin sonuçta faiz gerçeğini değiştirmek akla yasak işlerdir.
Hadiseye daha somut şekilde bakarsak birisi bin lira maaş alıyor bu kardeşimiz maaşını bir evi kiralayıp o evde durabilir bu kardeşimiz için zaruret hali yoktur. Daireye tutar ve hayatını yaşayabilir. Ev taşımak için anakliyat ankara ile anlaşabilirsiniz. Eğer eviniz yok geliriniz yok ise zaten banka size kredi vermez. Kaynak: Nakliyat Ankara
http://www.nakliyat-ankara.com/kredi-ile-ev-almak-ev-kredisi-caizmi-dogrumu-prof-dr-cevat-aksit/

16 Nisan 2016 Cumartesi

Ruhun Desifresi



Peygamber Efendimiz ağladı, güldü, üzüldü bizim gibi insandı ama ne muhteşem bir insandı. Allah Peygambere o kapasiteyi vermiştir. Allah takdir eder. Biz insan olmuşuz bu formatlar Allah'în elinde.

Biz eşyayı ve formatları hazır bulduk. Bizim vazifemiz bu yolda iyi bir yol bulmaktır. Allah'ın bize verdiği fırsatlar ile kendimizi gerçekleştirmemiz çok önemlidir. Dindarlık bize lazımdır. Kendimizi gerçekleştirmemiz gerekmemiz gerekmektedir. Bir sürü kişisel blog var ve herkes yanı konuyu farkı algılıyor ve farklı yazıyor bu açıdan herkesin alemi yani ruh alemi farklıdır. Biz yeniden üretemezsek, yeniden dünyayı güzelleşmezsek tepe taklak çakılıp gideceğiz. Bu kadar insan stoku bizi mutlu etmeye yetmeyecek.

NLP'de bunlardan bir tanesidir, insan kendisini yeniden planlaması da bunlardan birisidir. Ama bir yerde hata ediyorlar. İnsan bu yapısı ile determinzm kanunlara tabidir. Bir yerde bir şey nasıl bir netice veriyorsa başka yerde de aynı yerde netice verir. Ama ruh eşyanın ve kanunların tabi olduğu yerde değil başka bir kanunlara tabidir. 

Kaynak: Nakliyat ankara

14 Nisan 2016 Perşembe

Eşler Arasındaki Sorunlar





Bir şeye çok yaklaşırsan rahatsız edici hale gelir. Eşiniz ile ilgili tutarsız gerekçesiz bir kıskançlık yaşıyorsanız başka bir şey ile ilgilenen ve havayı dağıtmaya bakın.

Evlilik çatışması insan yaşamındaki problemlerin en rahatsız edici olanlarından biridir. Her evlilikte problemler yaşanır ancak kimi zaman problem durumları, çiftlerin derin bir hayal kırıklığı yaşadıkları boyuta gelip evliliğin devamını sorgulamaya kadar varabilir.

Eşinizin sevdiği konular üzerine bilgi edinin ve onun üzerine konuşarak konuyu açabilirsiniz. Eşler birbirlerinin sevdiği konulardan mevzu açarsa karşılıklı olarak konuşacak bir şey olur. Erkekler çoğunlukla karar verirken yanılsamalı adalet duygusu ile hareket ediyor. Ev taşınırken örneğin ankara nakliyat firması seçerken eşler kavga ediliyor. Burada istişare çok önemlidir.


“Bu olumsuz gidişi durdurmak mümkündür” diyen Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi uzmanlarından Psikolog Çiğdem Demirsoy, çiftlerin zaman zaman evlilik terapisini ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Eşler arasında bir sorun var ise adım atmalıyız, bir şey kaybedilmez. Psikolog der ki, erkekler sorun yok derken kadınlar sorun olduğunu söylüyor. Karşılıklı sabır ve mücadele her sorunu aşar. Gayret ve biraz bastırmak çok önemlidir.

Kaynak: Nakliyat Ankara









10 Nisan 2016 Pazar

Paranoya (Aşırı Şüphecilik, Kıskançlık Hastalığı) Nasıl Tedavi Edilir?





Şüphe herkeste vardır ve hangi duyguların bunun altında olduğu önemlidir. Kişi neden sevdiği kişiyi kontrol etme ihtiyacı duyar? kontrol kuşkuluğunun altında yoksa değersizlik duygusu var mı?

Şüphe normal olursa sorun yoktur, beyin de bu takılma kısmı nasıl oluyor bu çok önemlidir, giderek telefon ve bilgisayar kontrolleri çoğalıyor ise paranoya nedir tedavisi nasıl yapılır konumuza bakabilirsiniz.

Obsesyon saplantı olan kişilerde hayatın içerisinde bir takım kaygılar yaşar ama bu kaygı ve korku bir nesneye yöneldiği takdirde bunun hakikaten işe yarar olması gerekebilir. Kaygı ya da korku hayatı kolaylaştırır yeter ki belirli miktarda olsun gerçekçi bir sınırda olursa kaygı ve paranoya iyidir. Bu durumda en azından kişisel blog açarak bir şeyler yazarak rahatlayabilirsiniz.

Şüphe ise daha farklı bir boyut vardır, şüphe edilen olayda kişi ile ilgili olayda gerçekçi olduğuna bir inanç geliştirir. Temele bakıldığında farklı bir kaynak olabilir. Kişi bundan kurtulamadığı için bir davranış ile ortadan kaldırmaya çalışır ve paranoya buradan başlar. Kişi bazen ürettiği olaylarda gerçekçi nedenler bulmaya başlar ve sonunda başa dönemeyecek kadar kendini yok etmeye çalışır. İnsanın hayatını etkileyen bu tür kişilik bozuklukları sosyal yaşamı sıkıntıya sokarsa sorun orada başlamaktadır. Takıntılardan kurtulmak için doktora başvurabilirsiniz eğer bu sorunların önüne geçemiyorsanız.

Eğer güvenli bir bağlamda kişi kendisini gerçekleştirmiş ise sorun olmaz. Örneğin bilimde şüphe olmadan olmaz şüphe elbette ki bir anlam taşıyacaktır. İnsanın ilk temel hareket noktası merak ve keşiftir insan merak ettikçe bağımsızlaşır.

https://www.epsikoterapi.net


8 Nisan 2016 Cuma

Mutluluk Öğrenilir Mi



Ruh sağlığımız çok önemli ve pozitif psikoloji üzerinde olmalıyız. Pozitif psikoloji demek psikolojik olarak sağlıklı olmak demek. Kişi kendisini mutlu etmek için çaba sarfetmeli yazmayı seviyorsa kişisel blog açmalı, konuşmak istiyorsa arkadaşlarıyla sohbet etmelidir.

Mutluluk yatırım gerektirir ve ekonomik değer gibi mutluluğu üretmek gerekmektedir. Ekonomi gibidir ve sürekli çaba ister. Mutluluğu ürettikten sonra ona bakım yapmalıyız. Mutluluk yatırım gerekiyor, evlilik ve hayat yatırım gerektiriyor. Emek vermeden bir şey elde etmek fıtratımıza aykırıdır. 

İnsanlar ürettikçe mutlu olurlar ve kendini düşünmeden yaşayarak yıllar geçiriyorlar. Mutluluk ve üretkenlik yan yana anılmaktadır. Kapitalizm ise mutlu olduğu önemli değil üretsin ekonomik hareket olsun yeter diye düşünmektedir. Kapitalizm sermaye ise insanı etkileyen formlara da yatırım gerekmektedir çünkü ruh sağlığımızı geliştirmeliyiz ve önemsemeliyiz. 

Mutluluk için zihinsel yatırım gerektiriyor ve bunun için çaba sarfetmemiz gerekir. Hayatımızın sonunda da mutlu olmamız gerekiyor. Toplam mutluluk kişinin toplam kalitede mutlu olmasıdır. Bunun gibi toplam kalite önemlidir, toplam mutluluğu düşünmek ileri de kişinin fırtınalara hazırlık olmasıdır ve kendi mutluluğu için riske girmesi kişiyi olgunlaştırır ve doğru hedefler için engeller aşmak kişiyi mutlu kılar. Bu mutluluk dış nedenlere değil iç nedenlere bağlıdır.